ŞEHİTLER İÇİN MECLİS TEK YÜREK
Tarih: 02.03.2020 13:56

ŞEHİTLER İÇİN MECLİS TEK YÜREK

27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlip'te hain rejim güçlerinin saldırısında 34 Mehmetcik şehit edilmiş 32 askerde yaralanmıştı. Bayrampaşa Belediye meclisi yayınladığı mesajla saldırıyı kınadı.

Bu acılı günlerde Bayrampaşa Belediye meclisi 2 Mart 2020   gün 7. seçim yılı 2. toplantı dönemi 1. birleşim toplantısını yaptı. Duygusal anlara şahit olunan toplantıda mecli grupları ortak bildiri yayınladığı gibi gruplar da kendi tepkilerini yayınladıkları bildiri ile dile getirdi. Tek yürek tek yumruk olarak yapılan açıklamlarda, hain saldırı kınandı, şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa ailelere başsağlığı ve sabırlar dilendi.  

 

ORTAK DEKLARASYONU

27 Şubat 2020 gecesi Suriye İdlip'te Türk silahlı Kuvvetleri'ne ait konvoya yapılan hain saldırıda 34 kahraman vatan evladı şehit edilmiş 32 evladımız yaralanmıştır.

Milletimizin başı sağ olsun.

Bu hain saldırıyı tertipleyen destekleyenleri Bayrampaşa Belediyesi Meclisi olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti bu haince saldırının cevabını misliyle verecek güç ve kudrettedir.

Bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun öngördüğü biçimde siyasi yöntemlerle çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Kahraman Türk ordusunun Meclisinden ve Milletinden aldığı yetkiyle görevini her zaman olduğu gibi bundan sonrada başarıyla ifa edeceğine inancımız tamdır.

Bayrampaşa Belediye Meclisi olarak bize emanet edilen demokratik temsil, parti politikalarına ait farklılıklar saklı olmak kaydıyla, yükselecek idealler istikametinden ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi

Aziz Milletimize ve kamuoyuna bildiririz.

Bir kez daha Aziz şehitlerimize Yaratan'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Bayrampaşa Belediye Meclisi.

Can Gökhan BALEKOĞLU AK Parti Grup Başkan Vekili

Ahmet ÇAPIK CHP Grup Başkan Vekili

Tufan BABAR İYİ Parti Grup Başkan Vekili

Tarık Buğra ÖZGECAN

MHP Meclis Üyesi

AK PARTİ GRUBU AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi Suriye'deki rejim bazı devletleri arkasına alarak küstahlaşarak askerlerimize saldırmış 36 Mehmetciğimizi şehit etmiştir. Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor yaralı gazilerimize acil şifalar, milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Eli kanlı Esad rejimi sivil halka barbarca saldırmakta katliamlar yapmaktadır. Türkiye bu küstah rejimin yaptıklarını kat kat fazlasıyla ödetmiştir ve ödetmeye devam ediyor. Dost düşman herkes biliyor ki, Türk askerinin orada bulunması ne bir çıkar ne bir macera nede bir toprak parçası içindir. Türkiye kendi topraklarının güvenliğini sağlamak sonrada topraklarını bırakmış milyonlarca Suriye'linin kendi topraklarına dönmesini sağlamk içindir. Hepimizin özleri önünde oynana oyunları biliyoruz. Eğer biz şu anda Suriye de olmasaydık, eğer biz fırat kalkanı, zeytin dalı operasyonlarını yapmasaydık bu gün Suriye'de verdiğimiz mücadeleyi kendi topraklarımızda vermek zorunda kalacaktık. Sınırlarımız ötesinde bir terör kordunu oluşturmaya çalışanların oyunlarını bozduk. Terör yuvalarını darmadağın ettik. Elbette her zaman önceliğimiz diplomasidir. Ancak diplomasiyi bir ahlak dışı oyalamak ve kurnazlık olarak görenlere karşı kendi vatanımızın güvenliğini korumak adına hele hele Mehmetciğimize alçakça saldırılmışsa bedeli ne olursa olsun ödetiriz ve ödetiyoruz da. Bu millet vatanı ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda her zaman birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde kenetlenmiştir. Acımız büyük olsa da asla bir yıkıntı içinde değiliz. Herkes bilsin ki, birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde kenetlenmiş bir milleti kimse yıkamaz, kimse yenemez, kimse teslim alamaz, kimse sindirip hizaya sokamaz. Biz millet olarak canımızdan vazgeçmeyi en az onların yaşamayı sevdiği kadar severiz. Biz vatanı için şahadete koşan bir milletiz. Allah kimseyi şehitlerimiz üzerinden siyasi emellerine ulaşmayı düşünecek kadar bu milletin ruhuna yabancı, bu milletin değerlerine uzak ve bu milleti tanımaktan mahrum etmesin. Şehit kanıyla sulanmış bu vatan uğruna vereceğimiz her bedel hepimizin teminatıdır. Bu bedel neyse öderiz ödemekten de kaçınmayız. Bu vesileyle Şehitlerimize bir kez daha Allahtan rahmet Diler yaralı gazilerimize şifalar dileriz.

Yollunuz Yolumuzdur diyoruz.            

CHP MECLİS GRUBU AÇIKLAMASI

Suriye'nin İdlib bölgesinde görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik 27 Şubat 2020 Perşembe günü Regaib Kandili gecesi gerçekleştirilen hava saldırısında 33 kahraman evladımız şehit düştü, 32 evladımız da yaralandı. Yine ertesi gün aynı bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda 1 askerimiz şehit olurken; 2 askerimiz yaralandı. Sadece 24 saat içinde 34 vatan evladımız, kahraman Mehmetciğimiz şehit oldu; 34 askerimizin ise hastanelerde tedavileri halen devam ediyor. Millet olarak tarifi imkansız bir acı yaşıyoruz. Her şeyden evvel vatan uğrunda şehit düşen tüm askerlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun.

Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve milletimize sabır, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Bir kez daha tüm ulusumuzun bası sağ olsun. Böyle zamanlarda kelimeler acıları tarif etmekte kifayetsiz kalır.Acı ve hüznün boğazlarımızda düğümlenip kaldığı zamanlardan geçiyoruz. Milletimizin her bir ferdini derin bir yasa boğan bu acıları unutmayacağız. unutturmayacağız. Bu millet, kurtuluşundan kuruluşuna ve bugünlere gelene kadar devleti, vatanı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan ölüme koşan bir millettir. Tarihimiz bunu ispatlayacak yüzlerce binlerce milyonlarca isimsiz kahramanlarla doludur.

Son söz olarak kahraman ordumuzun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden aldığı yetkiyle görevini başarıyla tamamlamasını ve askerlerimizin bir an evvel yurdumuza dönmesini, bundan sonra da tek bir askerimizin dahi burnunun kanamaması için gereğinin yapılmasını istiyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi meclis grubu olarak bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet; ülkemize sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Bugün Suriye'de görev yapan kahraman askerlerimizin bir an önce evlerine sağ salim dönecekleri günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

İYİ PARTİ MECLİS GRUBU AÇIKLAMASI

Biraz önce tüm siyasi partilerimizin ve bağımsız meclis üyelerimizin ortak kararla imzalamış olduğu deklarasyon  böyle zamanlarda siyasetin bir kenara bırakıldığı ve birlik beraberlik kavramlarının öne çıktığı en önemli göstergelerden biridir. Biz buradan Tüm meclis üyemize tekraren teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz,

3 ayların başlangıcını müjdeleyen ve ellerimizi semaya açtığımız o mübarek Regaip gecesinde; Suriye İdlib'deki alçak saldırı haberi ile yüreklerimiz dağlanmıştır. Bu hain saldırı sonucu şehit düşen Kahraman Mehmetçiklerimize Yüce Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağ olsun,

Yapılan bu alçak saldırının misli ile karşılığını verme, Mehmetciğimizin akan kanının bedelini ödetme, Türk Vatanimiz ve Milletimize yönelik iç ve dış tehditleri bertaraf etme, Türk Vatanı aleyhine planlan tuzakların bozulması, birlik ve beraberlik ruhunun yeniden tesisine vesile olması maksadıyla başlatılan Bahar Harekatı'nın zaferle neticelenmesi diliyoruz,

Yüce Allah kahraman Mehmetciğimizi korusun, muzaffer kilsin.

 

Açıklamalardan sonra CHP grubu Kadın-Erkek Eşitliği başkanlığa bir önerge sundu.

 

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA

KONU : Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı Çerçevesinde eşitlik şartinin imzalanması veSuriye İdlib kentinde hain rejim güçlerinin saldırısı sonrası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulması hk.

Kadın-Erkek eşitliği herkes için temel bir hak ve demokrasi için gerekli bir değer niteliğindedir. Bu hakkın hayata geçirilmesi için kanunen tanınmasının yanı sıra yaşamın her alanında etkili uygulanmasına ihtiyaç vardır.

Bu hakkın resmen tanındığı sayısız örneğe ve kaydedilen ilerlemeye rağmen günlük yaşamda kadın-erkek eşitliği halen gerçekleşmemiştir. Kadınlar ve erkekler uygulamada aynı haklardan yararlanamamaktadır. Sosyal, kültürel, politik ve ekonomik eşitsizlikler devam etmekte, örneğin ücret eşitsizliği ve politik hayatta yetersiz temsil varlığını korumaktadır. Söz konusu eşitsizlikler ailede, eğitimde, kültürde, medyada, iş dünyasında ve toplumsal örgütlenmede mevcut klişelerin üzerine inşa edilmiş olan sosyal olguların sonucudur. Yeni yaklaşım benimsemek ve yapısal değişiklikler gerçekleştirmek suretiyle harekete geçirilebilecek pek çok alan mevcuttur.

Insanlara en yakın yönetişim katmanı olan yerel yönetimler eşitsizliklerin devamlılığı ve çoğalmalarına karşı mücadelede ve de gerçek manada eşitlikçi bir toplumun geliştirilmesinde en uygun noktayı temsil etmektedir. Yerel yönetimler sahip oldukları yetkinlik şehit ler ve farklı aktörlerle kuracakları işbirliği çalışmalarıyla, kadın-erkek eşitliği lehine somut eylemler gerçekleştirebilirler.

Eşitliğe dayalı bir toplumda yaşamak istiyorsak yerel yönetimlerin toplumsal cinsiyet boyutunu politikalarında, örgüt yapılarında ve uygulamalarında tam olarak dikkate almaları temel önem taşımaktadır.

Iç Işleri Bakanlığı yayınladığı 2010/10 sayılı genelgesi ile yerel eşitlik eylem planlarının, yerel seviyede kadın-erkek eşitliğini gerçekleştirmeyi hedeflediğini ve bunun içinde toplumsal cinsiyet yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmeyi ve uygulamaların sürdürülebilirliğini amaçladığını ifade etmiştir.

Bu anlamda,

• Bayrampaşa halkının belediye hizmetlerinden eşit ve katılımcı bir şekilde

faydalanması için ilk adım olan "Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartinin imzalanması, Toplumsal Cinsiyet eşitliği komisyonunun kurulması, Belediyemizde eşitlik çalışmalarının kurumsallaşmasında görev almak üzere Kadın ve Aile Müdürlüğü altında bir Toplumsal Eşitlik Birimi kurulması, Eylem planının oluşturulması,

amacıyla önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.

CHP Grubu Adına

Ahmet APIK CHP Grup Başkanvekili

 

 Daha sonra gündeme geçildi. Mali hizmetler müdürlüğünün tekli Bütçe komisyonuna, İnsan kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ve Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifleri hukuk komisyonlarına oy birliğiyle sevkedildi.


Anahtar Kelimeler: ŞEHİTLER MECLİS YÜREK

İSMETPAŞA MUHTARI VE AZALARIN’DAN MUTLU’YA ZİYARET

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

PAŞA’LI MEHMET AKİF’TEN BÜYÜK BAŞARI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN ANNE ÇOCUK PİKNİĞİ

İSKİ’DEN DİJİTAL TEKNOLOJİ ATAĞI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ MAYIS AYI MECLİSİ 1. OTURUM YAPILDI.

SANCAKTEPE'DE HIDIRELLEZ COŞKUSU

MALTEPE ORMANLARINDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

ÇOCUKLAR TRAFİK KURALLARINI VE İLK YARDIMI, TRAFİK EĞİTİM PARKI’NDA EĞLENEREK ÖĞRENDİ

“GÖRKEMLİ HATIRALAR” İLE ATAŞEHİR’DE 3 FİDAN ANILDI

İSTANBUL KIRKLARELİ KOFÇAZLILAR DERNEĞİ HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ

KANATLILAR DERNEĞİNDEN HIDIRELLEZ ŞENLİĞİ

EYÜPSULTAN’DA HIDIRELLEZ ÇOŞKUYLA KUTLANDI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ PARAGRAFI SEVDİREN HOCA HAMZA KAYA'YI GENÇLERLE BULUŞTURDU

SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU, SAHA ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRDÜ

SARIYER BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA OKTAY AKSU, MUHTARLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

KÖKLERDEN MODERNE ÇİNİ SERGİSİ ‘SONSUZ MAVİ’ CKSM’DE

İŞTEN ATILIYORUZ DİYE TV EKRANLARINDA FERYAT ETTİ AMA?

GAZETEMİZDEN HASAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

BAŞKAN HASAN MUTLU’NUN HAYIRLI OLSUN MESAİSİ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

07.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:48
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:14
  • YATSI 21:49
  • Salı 19.2 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.5 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 20.8 ° / 14.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16