ŞEHİTLER ANISINA 250 BİN KUR’AN

AGD İstanbul Şubesi, ‘Çanakkale şehitleri anısına 250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz’ projesi başlatıldı.

1506 OKUNMA
TARİH: 27.03.2021 21:47
Son Güncelleme: 27.03.2021 21:47

Çanakkale’de şehit olan 250 bin Mehmetçik anısına ‘250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz’ projesini başlatan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, düzenlediği bir kahvaltı organizasyonuyla projenin basın lansmanını gerçekleştirdi. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin işbirliğiyle başlatılan proje kapsamında, başta Afrika’da ve Türkiye’de olmak üzere 250 bin ihtiyaç sahibine Kur’an-ı Kerim hediye edilecek.

Golden Tulip Hotel’de bir kahvaltı programı düzenleyen AGD İstanbul Şube Başkanlığı, ‘Onu Yaşamak İçin Sen de Hediye Et’ sloganıyla başlattıkları ‘250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz’ projesinin basın lansmanını gerçekleştirdi. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç’in açıklamalarda bulunduğu programda medya mensuplarına projenin detaylı anlatıldı. 250 bin Kur’an-ı Kerim, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 250 bin Mehmetçiğin anısına, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin başta Afrika’da ve Türkiye’de olmak üzere yardım ulaştırdığı mazlumlara hediye edilecek.

AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, projenin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, “AGD İstanbul Şubesi olarak insanımızın özellikle de gençlerimizin Kur’an-ı Kerim ile buluşmasını ve onu başucu kitabı olarak sürekli okumasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Halisane niyetlerle yapılan bu çalışmalar vesilesiyle Rabbimizin milletimizi ve ümmeti her türlü musibetlerden muhafaza etmesini ve bağışlamasını temenni ediyoruz. Misyonu inançlı ve fedakâr bir neslin yetiştirilmesi olan AGD, muhatap olduğu gençliğin içinde bulunduğu meselelerle ilgilenmek ve bu meselelere meşru dairede çözümler üretmek için gayret ortaya koymaktadır” ifadelerini kullandı.

“ÇANAKKALE’DE CAN VEREN 250 BİN ŞEHİDİMİZE ATFEDİYORUZ”

Kur’an-ı Kerim’in önemini ifade eden Yunus Genç, “Ramazan-ı Şerif yaklaşırken bu çalışmayı başlatmamızın elbette özel bir anlamı vardır. Salgın dolayısıyla herkesin yoğunluklu olarak evlerinde vakit geçirdiği bu dönemde her türlü meseleye çözüm yolları sunan hayat rehberimizin bu hastalığa da bir şifa vesilesi olacağını ümit ediyoruz. Çalışmamızın sloganındaki 250 bin sayısı da alelade seçilmiş bir rakam değildir. Şehadeti dualarının en başına koyan bir gençlik hareketi olarak her yıl bu ay içerisinde Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 bin şehidimize atfen bu sayı özellikle seçilmiştir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

“DAĞITIM SÜRECİNDE ÇALIŞMAMIZIN PAYDAŞI CANSUYU DERNEĞİDİR”

Projenin gerçekleştirilmesinde Cansuyu Derneği’nin katkılarına değinen Yunus Genç, “Bağışçılarımızın Kur’an-ı Kerim hediyelerini tespit etme ve kabul etme bağlamında talep toplama sürecini başlatmış oluyoruz. Kur’an-ı Kerim hediye etmek isteyen bağışçılarımız, oluşturulan web sitesi, il merkezimizdeki çağrı merkezi ve ilçe merkezlerimizdeki sorumlularımız vasıtasıyla bağış işlemlerini yapabileceklerdir. İkinci etapta ise gelen hediye Kur’an-ı Kerim’ler hızlı bir şekilde talep edilen yerlere ulaştırılmış olacaktır. Dağıtım sürecinde çalışmamızın bir paydaşı olan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin hem yurtiçi hem de yurtdışı dağıtımındaki yetkin dağıtım kanallarından istifade etmiş olacağız. Ayrıca hediye Kur’an-ı Kerim bağışı yapmak isteyen kurumsal ve bireysel bağışçılarımızın dağıtım sürecindeki taleplerini de dikkate alma gayretinde olacağız” diyerek hediye Kur’an-ı Kerim’lerin özenle yerlerine ulaştırılacağının altını çizdi.

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

Anahtar Kelimeler: ŞEHİTLER ANISINA

İSTANBUL’UN SESİ GAZETESİ 19. YILINI KUTLADI

YAPAY ZEKA PROJESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

BİSİKLET TURU VE MİLLÎ MAÇ HEYECANI YEŞİLAY’DA YAŞANDI

KIZILAY YILIN İLK 5 AYINDA 1,2 MİLYON ÜNİTE KAN BAĞIŞI ALDI

TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN MUTLU’DAN SABRİ AKPINAR PARKI TEPKİSİ

BAYRAMPAŞA’DA ÇIRAĞLAR YAKILDI, SEMAHLAR DÖNÜLDÜ: VAKIF ŞUBESİ AÇILDI!

MİLLİ MAÇ COŞKUSU MEYDANLARA SIĞMADI: TÜRKİYE TEK YÜREK!

MİLLİ TAKIM 2- 0 YİNEDE CANINIZ SAĞOLSUN

DUALAR SİZLERE SİZE GÜVENİYORUZ. TRT1 CANLI YAYIN

BAĞIMLILIK VE ADLİ TIP ALANININ UZMANLARI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

KAHRAMANMARAŞ NEDEN UNESCO EDEBİYAT ŞEHRİ SEÇİLDİ?

İSTANBUL MİLLETVEKİLLERİ VATANDAŞIN NABZINI PAZAR YERLERİNDE TUTTU

12 HAZİRAN ÇOCUK İŞÇİLİĞİ İLE MÜCADELE GÜNÜ PANELİ

BAYRAMPAŞA’DA LİSELERDE MEZUNİYET COŞKUSU

İSTANBUL YOLLARINDA DÜNYA KUPASI HEYECANI

BAYRAMPAŞA ORDULULAR DERNEĞİ 1. ORDU KÜLTÜR FESTİVALİ BAŞLADI

YKS VE LGS SINAV ÖNCESİ KÜTÜPHANEDE ÇORBA VE ÇAY İKRAMIYLA ÖĞRENCİLERE DESTEK

MALATYA GÜNLERİ YOĞUN KATILIMLA BAŞLADI

BELEDİYEDEN YKS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL KAHVALTISI

SULTANGAZİ HAREZMİ EĞİTİM ŞENLİĞİ

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
ŞEHİTLER ANISINA 250 BİN KUR’AN

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30
  • Pazartesi 26.8 ° / 19.2 ° Güneşli
  • Salı 28.9 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 28.1 ° / 20.3 ° Güneşli