RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Tarih: 07.05.2024 15:55 Güncelleme: 08.05.2024 15:35

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şubesinin 13. Olağan Kongresi yapıldı. Yeni Başkan ve yeni yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şubesi Ercüment Bölükbaşı’na emanet.

Bayrampaşa’nın en güçlü ve köklü STK’larından olan Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bayrampaşa Şubesinin 13. Olağan Kongresi yapıldı. Türkiye mozaiğinin bir araya geldiği Kongreye,    

TBMM Önceki Dönem Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Seda Gören Bölük, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut, İBB itfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Adnan Şahinler, Rumeli Balkan Dernekler Federasyonu Başkanı Kamuran Atakan, Rumeli Türkleri Vakfı Başkanı Fuat Dönmez, STK yöneticileri, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve dernek   üyeleri katıldı. 

Sunumunu Tolga Güneş’in yaptığı kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 

ALTINTAŞ: “DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Kalabalık bir katılımcının olduğu kongrenin açılış konuşmasını yapan Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şube Başkanı Metin Altıntaş  başkanlığa veda etti, helallik istedi.

Başkanlık döneminde önce ailesine ve destek olanlara teşekkür eden Metin Altıntaş, “Başkanlık döneminde çok büyük proje organizasyonlarını beraber gerçekleştirdik. Özellik de Pandemi sürecinde ve Deprem felaketinde Gece gündüz demeden birlikte verdiğimiz büyük çalışmalara imza attığımız yönetim kurulumuzdaki abilerime kardeşlerime kadın kolları başkanı ve yönetimine en önemlisi Genel Başkanımız Adnan Şahinler’e ve yönetimine bağışçılarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Derneğimizde büyük emekleri olan ebediyete uğurladığımız her büyüdüğümüzü, arkadaşımızı rahmetle anıyoruz. Derneğimizin en çok hoşuma giden özelliklerinden biri görevi devreden başkanlarımızın yönetim kurulu üyesi olarak göreve devam etmesi bizde veda yok bayrak devri vardır. Dernek bayrağını teslim edeceğim ve daha yukarılara taşıyacağına emin olduğum Ercüment Bölükbaşı abime ve yönetim kurulu arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Görev sürem boyunca bir kusurum olduysa affedin. Benden yana tüm arkadaşlarıma hakkım helaldir sizde helal edin. Biz çok büyük bir aileyiz günden güne daha da büyüyeceğiz.” 

ŞAHİNLER: “HEP BİRLİKTE HİZMET ETTİK”

Rumeli Türkleri Derneği genel Başkanı Adnan Şahinler’de konuşmasında, Başkanlık süresi sona eren Metin Altındaş ve ekibine teşekkür ederken, görevi devralacak olan Ercüment Bölükbaşı ve ekibine başarılar diledi.

Adnan Şahinler, “1998 yılında kurulan derneğimiz Metin Altıntaş dönemine kadar geçen süre içerisinde yapılan tüm etkinlikler için teşekkür ediyorum. Bayrampaşa şubemiz o kadar önemli etkinlikler yapıyor ki, Bayrampaşa şubemizin en önemli etkinliklerinden biri tabii ki bizlerle beraber olmalarıdır. Bayrampaşa Şubemize verdikleri hizmetlerden dolayı sonsuz teşekkürler ödüyoruz. Suat Yenidoğan başkanlığından Metin Altıntaş dönemine kadar bu süre içerisinde tüm yönetim kurulu arkadaşlarımıza saygıyla özlem ve rahmetle anıyoruz. Beraber 15 Temmuz'u yaşadık onun arkasından Pandemi dönemi onun arkasından 6 Şubat'taki depremi yaşadık. Her olayda birlikte organizasyon yaptık. Yeni dönemde de Ercüment Bölükbaşı başkanımla güzel işler yapacağız, yeni dönem Hayırlı olsun diyorum.” Dedi.

HASAN MUTLU: “RUMELİ BALKAN KÜLTÜR MERKEZİ KURACAĞIZ”

Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şubesi kongresine katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu konuşmasında, Bayrampaşa’da ilk üye olduğu dernek olduğunu söyleyerek, Rumeli Türkleri Derneğinin çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Bundan sonraki süreçte de birlikte güzel projelere imza atacaklarını söyledi.

Hasan Mutlu; “90 yılında geldikten sonra sivil toplum kuruluşları içerisinde yer almamız gerektiğini ve yapmış oldukları bu çalışmalarda destek olmamız gerektiğini düşünerek ilk üyesi olduğum dernek Rumeli Türkler Derneğidir. Suat Başkanla çalışma fırsatım olmadı ama Metin Başkanla uzun yıllar birlikte çalıştık. CHP İlçe Başkanlığım süresi içerisinde de örnek aldığım yapılardan biri olarak gördüğüm yine derneğin gençlik kollarını ve kadın kollarını da yapmış olduğu etkinliklerden dolayı kutluyorum. Rumeliler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi “Bu toprakların aziz hatıraları topraklarda her türlü baskıya zulme karşı direnerek yine o terk edilmiş topraklarda her türlü baskı ve zulme dayanarak Ben Elhamdülillah Müslümanım diyebilen insanların torunları, sizler hiçbir zaman göçmen olmadınız olmayacaksınız bu ülkenin gerçek sahiplerisiniz. Bu vatanı sizlerle beraber kurduk, sizlerle beraber bu vatanı geliştireceğiz. Sizler çalışkanlıklarınızla birçok iş insanımız yaptıkları yatırımlarla İstanbul'a ve Türkiye’ye önemli değerler kattınız. Ticari ve kültürel anlamda her türlü işbirliği içerisinde Balkanlarda, Rumeli'de yapacağımız her türlü çalışmalarda sizde yanımızda önderimiz ve arkadaşımız olacaksınız. Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi Rumeli Balkan Kültür Merkezi Kuracağız. Gelecek nesil çocuklarımız torunlarımız dedelerinin hangi zor şartlarda nasıl bu topraklara gelmek zorunda kaldıklarını, bu topraklara gelirken neler çektiklerini hatırlayacaklar. Kültürlerini, geleneklerini ve büyüklerini asla unutmayacaklar. Birlikte kuracağımız Rumeli Balkan Kültür Merkezi içini müze haline getireceğiz. Elbette bundan sonraki süreçte sizlerle beraber çok iyi işler yapacağıma inanıyorum.” Dedi.

DR. SONER ŞENEL: “RUMELİLERİN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BİRLİK VE BERABERLİĞİDİR”

Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şubesi kongresine katılan Bayrampaşa Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Bayrampaşa Balkanların başkenti deniyor, yaklaşık 5 yıldır görev süresi içerisinde, Bayrampaşa Balkanların başkenti tanımlanmasına gerçekten de doğru bir anlamı olduğunu ben de burada yaşayarak tecrübe ederek gördüğünü söyledi.  

Kaymakam Dr. Soner Şenel konuşmasında, “Rumeli'den gelen insanlar İstanbul'un, Türkiye'nin kalkınmasında önemli işler yaptı. Rumelilerin en büyük özelliği birlik ve beraberliği kendi içerisindeki dayanışması en büyük faktördür. Derneğin çalışmaları Rumeli kültürünü öne çıkarıyor, çok daha yakında hissediyoruz. Rumeli Türkleri Derneğimizle özellikle Pandemi döneminden ve sonrasında da yardım faaliyetlerinde çok yakın işbirliği yaptık. Ben bu süre içerisinde çalışma yapan hem vatandaşlarımızdan hem de devletimizin ihtiyaçlarına koşan başta Metin Başkanımız olmak üzere Adnan Başkan olmak üzere ve burada bulunan tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Derneğimizin isminde bulunan dayanışma sözünün hakkını veren bir dernek Rumeli Türkleri Derneği. Yücel şehitleriyle ilgili yapılan çalışmaları faydalı görüyorum, çünkü bu bizim geçmişimizi anlatan o bölgede yaşananları şu anda burada yaşayanlara aktarabilecek en somut en güzel örnek. Ben görev yaptığımız süre içerisinde birlikte çalıştığımız için Metin başkana teşekkür ediyorum. Her türlü fedakarlığı cefakarlığı ile canı gönülden görevine bağlı olarak yapmasını takdir ediyorum.  Görevi devralacak olan Ercüment Beyi şimdiden tebrik ediyorum.” Dedi.

MUSTFA ŞENTOP: “BALKANLARDAN BİREYSEL DEĞİL DEVLET OLARAK HİCRET ETTİK”

Rumeli Türkleri Derneği Bayrampaşa Şubesi kongresine katılan Önceki dönem TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Balkanlardan bireysel olarak değil, devlet olarak hicret edildiğini söyledi.

Mustafa Şentop Konuşmasına şöyle devam etti. “Bayrak yarışında bir ekip koşar başka bir ekibe verir ve kenara çekilir bayrak yarışı devam eder, arkadan bayrağı teslim edenlerde koşmaya birlikte devam ederler en önemli olan unsur budur samimiyet kardeşlik ortamı içerisinde vazife yapmak görevi devretmek ama yeni yöneticilerle önde giden arkadaşlarla beraber koşmak hizmete devam etmektir. Bu anlayış içerisinde olduğunu daha önceki kongrelerden de görmüştük.  Rumeli büyük devletimizin merkeziydi, yönetim merkeziydi. Rumeli’ye gidip gördüğümüzde geride kalmış olan binalardan resmi binalardan hükümet binalarından da müşahede edebilirsiniz. Başka hiçbir yerde olmayan büyüklükte ebatta binalar ve eserler var. Anadolu'da birçok yerin fethinden önce batı Trakya'da bugün Yunanistan sınırları içerisinde Bulgaristan'da Makedonya'da birçok yer Osmanlı topraklarına katılmıştı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “Ben kaybedilmiş vatan topraklarının Aziz hatıralarıdır” sözü çok önemli bir sözdür. Biz bu anlayışa sahibiz. Rumeli’yi büyük vatanımızın bir parçası olarak görüyoruz. 19 yüzyıl başlarında asimilasyonlara rağmen insanlarımız kendi kültürlerini kendi kimliklerini hatırlama ve bununla ilgili çalışmalar yapma faaliyetlerini görüyoruz. İşte 1900'lerin başında bir grup öncülüğünde bölgedeki çalışmalar nihayetinde işte otonom bir bölge olmasını sağlıyor şunu demek istiyorum. Kültürel tohumlar, bir medeniyetin izleri yakılsa yıkılsa üzerinde tepinse bile aradan yüzyıllar geçse de yeniden kendini yeşertebilecek ortaya çıkarabilecek bir güce imkana sahiptir. O büyük devletimizin vatan topraklarında iz bırakmış medeniyetin kültürümüzün izlerini bırakmış büyük bir milletin çocuklarıyız. Biz Balkanlardan bireysel değil devlet olarak hicret ettik. İz bırakarak hicret ettik.” İfadelerini kullandı.

Yapılan protokol konuşmalarından sonra kongre gündemine geçildi. Faaliyet raporu, bütçe görüşmelerinden sonra tek listeyle girilen kongrede Ercüment Bölükbaşı, başkanlığında yönetim listesiyle yeni yönetim oluştu. Hediye merasimi ve aile fotoğraflarının çekilmesiyle kongre sona erdi.

Yeni yönetimin oluşmasından sonra yeni başkan Ercüment Bölükbaşı önceki yönetime ve kongreye katılanlara teşekkür etti.

 

 

YÖNETİM KURULU ASIL LISTE

1 ERCÜMENT BÖLÜKBAŞI 

2 SUAT YENİDOĞAN

3 BAHRİ BEŞKARDEŞ 

4 ALAATTİN TUNABOYLU

5 İLHAN ŞENGÜLER

6 SADETTİN KURTULUŞ

7 METİN ALTINTAŞ

8 RECEP KURTULUŞ

9 YALÇIN PALA

10 ABDULNASER ŞİMŞEK

11 ALİ ARSLAN

12 ENGİN KARATAŞ

13 NUHI SEFERİ

14 ÖZKAN YÜCEL

15 ENGİN BAKİ

16 KEREM GÜLER

17 SEDAT BIÇAK

18 ERTAN KOCATEPE

19 FATİH BIÇAKLAR 

20 UĞUR KALYONCU

21 KENAN BIÇAK 

22 TOLGA GÜNEŞ 

23 İSMET GAZAÇEŞME

24 SUAT ÇELİK

25 EMRE DÖNMEZ

YÖNETİM KURULU YEDEK LİSTE

1 GÜRHAN GELEP

2 BİLAL ERMAN BİLGİN 

3 EMRULLAH BAYRAKTAR 

4 ŞUAYİP VARDARCILAR

5 YAHYA ASLAN

6 İSMAİL ŞENGÜLER

7 MİRSAD KARATAŞ 

8 COŞKUN GÜNEŞ

9 AYSEL KURTULUŞ 

10 GÜLTEN ATAKAN

11 CANAN YANOVA

12 TURGAY IŞIK 

13 GÖKHAN KÜÇÜK

14 AYHAN BİLGİN

15 RESUL TAHİROĞLU

16 SİBEL YILDIRIM

17 YİĞİT ŞENTÜRK

18 SERKAN PAŞALI

19 KEMAL BÖLÜKBAŞI

20 MERAL VARDARCILAR

21 CELİL DİNÇER

22 LEVENT İLÇÖL

23 ERTUĞRUL GAZAÇEŞME

24 EMİR BİLGİN

25 ŞUAİP GÜNDOĞMUŞ

MERKER

DENETLEME KURULU

DENETLEME KURULU ASIL LİSTE

DENETLEME KURULU YEDEK LİSTE

1 ALİ ÇAM

2 İSMAİL YÜCEL

3 YUSUF PALA

1 SALİH GÜLER

2 BURAK ASLAN

2 ERDEM BÖLÜKBAŞ

 


PROF. DR. AZİZ SANCAR PARKI TAMAMLANDI

MALTEPE'YE BAHAR TEMİZLİKLE GELDİ

19 MAYIS, KADIKÖY'DE COŞKUYLA KUTLANACAK

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÇERKEZ, HÜSEYİNLİ VE SIRAPINAR’DA VATANDAŞLARI DİNLEDİ

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI KÖSELER RİVA'YA KULAK VERDİ

GENÇLİK BAYRAMI ATAŞEHİR’DE COŞKUYLA KUTLANACAK

MADAM MARTHA KOYU TEMİZLENDİ

DÜNYANIN GÖRMEDİĞİ SOYKIRIM: GAZZE KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

SAMSUNDAN GELEN BAYRAK VE TOPRAK GENÇ DOKTORLARA TESLİM EDİLDİ

DEVLETTE DEVAMLILIK ADİL BİR YÖNETİMLE SAĞLANIR

ENGELİLER HAFTASINDA SPOR VE ŞENLİK

BASKET TAKIMI’NDAN BAŞKAN DURSUN’A ZİYARET

ÜCRETSİZ HPV AŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ BİREY VE AİLELERİ İÇİN EĞLENCELİ PİKNİK

ŞİŞLİ'DE 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ

SARIYER'DE KÖYLE BÖLGESİ'NİN ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 19 MAYIS KOŞUSU YAPILDI

BAYRAMPAŞA'DA 6. BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HAKAN BAŞ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

19.05.2024

  • İMSAK 03:47
  • GÜNEŞ 05:36
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 17:02
  • AKŞAM 20:26
  • YATSI 22:07
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16