POPÜLER HASTALIK REFLÜYE İLAÇSIZ ÇARE.

Erkek veya kadın, genç veya yaşlı ayırt etmeksizin her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, insanların yaşam kalitesini etkiliyor.

TARİH: 4.01.2022 11:32
Son Güncelleme: 4.01.2022 11:32

Yutma güçlüğü, midede şişkinlik, geğirme, bulantı, yiyeceklerin ağıza gelmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık tedavi edilmediğinde birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar ise reflü tedavisinde ise kişinin mide asidini baskılayan ilaçlar ya da beslenme düzeninde ciddi değişiklikler yapmasını belirtiyor.

Toplumun büyük bir kısmını etkisi altına alan reflü, yemek borusunun mide asidine maruz kalmasıyla oluşurken, kişilerde geğirme problemini de oluşturuyor. Mide rahatsızlığı ile sürekli geğirme halinde olan kişiler toplumdan sıyrılıyor. Bu kapsamda reflü tedavisinde ilk olarak midenin boşalması gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Hamit Çelik, ‘’ Mide boşaltımı yavaşsa, mide büyümüşse, bağırsakta ve mide de oluşan bakteriler ve fazla asit salınımı hastaların geğirmesine sebep oluyor.

Yemek borusunda, iltihap, darlık, kanama gibi sağlık sorunlarına yol açan reflü tedavi edilmediğinde ciddi problemlere yol açıyor. Ancak ilaçsız tedavi yöntemi ile 60 günde midenin yenilendiğini belirten UzmnDr. Hamit Çelik ‘’Mide rahatsızlığı olan kişiler kimi zaman ilaç tedavisini tercih etmiyor. Dolayısıyla kişisel planlama dahilinde hastalara önerdiğim su diyeti ile ilaçsız bir şekilde reflüyü tedavi ediyoruz. Bu diyette reflü hastalarında çiğneyebilecekleri hiçbir besini vermiyorum. Bu yüzden hastanın susadığı kadar su ve yanında bal tüketmesi gerekiyor. Dolayısıyla mide de herhangi bir yara oluşumunun da önüne geçmiş oluyoruz ve mide 1 ay süre ile dinlenmiş oluyor. Böylelikle midede ki yaralar tedavi edilirken, reflü, ülser, gastrit gibi problemlerde ortadan kalkıyor’’ diye belirtti. 

Reflü tedavisinde hastanın, yaşam tarzını ve beslenme düzenini değiştirmesi gerektiğini belirten Dr. Hamit Çelik, ‘’Reflü rahatsızlığı olan hasta, kilolu ise mutlaka fazla kilolarından kurtulması gerekir. Özellikle obezite reflüyü tetikler. Asitli yiyecek (portakal, limon vb.) ve içecekler tüketilmemesi gerekirken baharattan da uzak durulması gerekir. Ayrıca yatmadan en az 2 saat önce besin almak doğru değildir. Çünkü gece yenilen yemekler mide basıncısını yükselterek reflü şikayetini de arttırır’’dedi.

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

Anahtar Kelimeler: POPÜLER HASTALIK REFLÜYE İLAÇSIZ .

MÜBAREK RAMAZAN BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

BELEDİYE İFTARINA OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

AMACINDAN UZAKLAŞAN İFTAR PROGRAMI İÇİN OKUYUCULARIMIZDAN TEPKİLER BÜYÜYOR

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANAN LÜTFİ KADIOĞULLARI İÇİN EV HAPSİ KARARI VERİLDİ

ENGELSİZ KIZILAY’DAN 18 MART’TA ŞEHİTLİĞE ANLAMLI ZİYARET

İSRAF, SEÇİM ŞARKISI MÜZİKLİ GÖSTERİ: İFTARIN MANEVİ RUHUNDAN UZAKLAŞTI

KINALI KUZULARI RAHMETLE, MİNNETLE ANIYORUZ: BAYRAMPAŞA’DA 18 MART

BAYRAMPAŞA’DA KARDEŞLİK VE KADİR GECESİ YÜRÜYÜŞÜ

ABDURRAHMAN DURSUN RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

ESENLER’DEN GAZZE’YE 10 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

BALKANLAR’DA BAYRAMPAŞA RÜZGÂRI ESTİ: KIRÇOVA VE GOSTİVAR İFTAR SOFRASI

BAYRAMPAŞA VAKFI 30. YILINDA: FARKLI KESİMLER SAHURDA BULUŞTU

SİYASET, İŞ VE AKADEMİ DÜNYASININ BULUŞTUĞU İFTAR

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA, AÇIK HAVA İFTARINDA BULUŞTU

MHP BAYRAMPAŞA, "HAYIRLI İFTARLAR KOMŞUM" SOFRASINDA BULUŞTU

BAYRAM YOLCULUĞUNA ÇIKACAKLAR DİKKAT! UZMANI OTOYOL VE GİŞE KAZALARINA KARŞI UYARDI!

180 GÜNLÜK BİR VİCDAN MUHASEBESİNE DAVET

MİNİKLERİN TEKNE ORUCU HEYECANI

GÖNÜL SOFRALARININ 10.’SU ESKİ CUMA ŞEHRİNDE

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ BAYRAMPAŞA’DA TÖRENLE KUTLANDI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
POPÜLER HASTALIK REFLÜYE İLAÇSIZ ÇARE.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17
  • Cumartesi 7.9 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 9.2 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.5 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı