NİÇİN MAZLUMLARIN YANINDA DEĞİLSİNİZ?
Tarih: 08.02.2021 21:16

NİÇİN MAZLUMLARIN YANINDA DEĞİLSİNİZ?

DEVA Partisi lideri Babacan, Gelecek Partisi'ni ziyaret etti. İki lider ana gündem maddesinin güçlendirilmiş parlamenter sistem oldu.

Doğu Türkistan'daki Çin zulmü konusunda sert mesajlar veren liderler iktidara 'Niçin mazlumların yanında değilsiniz? Niçin bu kadar ağır insan hakkı ihlalleri varken susuyorsunuz?' diye sordu.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve beraberindeki heyet Gelecek Partisi'ni ziyaret etti. İki genel başkan arasındaki görüşmede Babacan’a DEVA Partisi genel başkan yardımcıları Sadullah Ergin, İdris Şahin, Burak Dalgın ve Elif Esen eşlik etti. Gelecek Partisi heyetinde ise genel başkan yardımcıları Nedim Yamalı, Selim Temurci, Ayhan Sefer Üstün ve Serap Yazıcı yer aldı.

Görüşmenin ardından Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ortak basın açıklaması düzenledi, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

TÜRKİYE'DE HER AN ERKEN SEÇİM KAPIYI ÇALABİLİR'

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştirmekle yetinmemiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili bir çalışma yapmıştı heyetlerimiz, kamuoyuyla paylaşmıştık ve partilerden randevu talep etmiştik. DEVA Partisi yoğun bir kongre trafiği içindeydiler, çünkü Türkiye'de her an erken seçim kapıyı çalabilir. Bugün Genel Başkanı ağırladık, hem geçmiş olsun hem hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Bizim geçmiş olsun Kovid değil, sokağın ortasında Selçuk Bey ve gazetecilere yönelik saldırılar nedeniyle bize geçmiş olsun dediler bu bile büyük bir ayıptır. 

ANA GÜNDEM GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

Görüşmemizde ana gündem maddemiz güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Genel Başkan ve heyeti de görüşlerini ve çalışmalarını lütfettiler, bundan sonra sadece bu konuda değil diğer alanlarda da Gelecek ve DEVA Partisi'nin daha sık görüşmesi ve ortak önerilerle kamuoyunun gündeme gelmesi konusunda mutabık kaldık, ikili bazda temaslar artacak.

YENİ ANAYASA GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI

Çünkü Türkiye'de her an yeni gündem unsurları var, bütün bu gündem arasında Sayın Cumhurbaşkanı yeni bir Anayasa önerisinde bulundu. Tamamen taktik ve gündem değiştirme çabasıdır, burada samimiyet görmüyoruz, iyi niyet görmüyoruz, iklim oluşturma çabası da görmüyoruz. Özellikle ülke gündeminin yoksullukla, yasaklarla boğulduğu dönemde sadece suni bir ümit uyandırmak için gerçek gündemimize dönecek şekilde ekonomik zorluklar, ekonomide yaşanan sıkıntılar, son olarak iktidar yandaşı gazetenin (Takvim gazetesi) gerçekten Türk basın ve ahlak tarihine büyük bir rezalet olarak geçecek baş sayfası. O baş sayfayı alıp çerçeveletmek ve Erdoğan ve Bahçeli'ye göndermek lazım ve imzaları da almak lazım mesulleri sizsiniz diye. Türk basın tarihinin kara lekesi olarak da duvarlara asılmalı. 

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNE 'TERÖRİST' DENİLMESİ

Gerçek gündem bu, gerçek gündem şu veya bu şekilde beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz fikirlerini ama kendi görüşlerini ifade eden ve toplantı gösteri yapan öğrencilerin tümüne bir kitleye terörist suçlamasında bulunarak terör kavramının içini boşaltmaktır. Bütün bu yaşananlar derin bir krizi ortaya koyuyor. Biz bütün partilerle olan yakın temasımızı sürdüreceğiz. Erdoğan-Bahçeli konuşmasından daha sık olacağını söyleyebiliriz. 

Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

Bugün Gelecek Partisi Genel Merkezi'ne, Sayın Davutoğlu'na hem hayırlı olsun hem geçmiş olsun deme imkanı bulduk. Selçuk Bey de aramızda tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gerçekten Türkiye'nin bütün gidişatına baktığımız zaman 90'lara hızla dönüş var. Hele hele ekonomi yönetiminin yaptığı yapmadığı işlere baktığımız zaman Özal öncesine, 1970'lere dönüş var. Bu ülke bunları hak etmiyor. 

Özellikle 2018'de partili Cumhurbaşkanlığı sistemi başladıktan sonra her alanda problemler hızla büyüyor. Ülkede artık hukukun üstünlüğü diye bir kavram, ilke neredeyse kalmadı. Türkiye Cumhuriyeti, hukuk devleti niteliğini kaybediyor.  Anayasa'nın bağlayıcı bir metin olarak kabul edilmediği bir ülkede hukukun üstünlüğünden bahsetmek mümkün değil.

'SİSTEM VE ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ ŞART'

Şu anda ülkemizin ciddi bir yönetim sistemi sorunu var aynı zamanda yönetenlerin zihniyetiyle ilgili de ciddi bir sorun var. Bu sorunları çözmek istiyorsak muhakkak sistem değişikliği şart ama aynı zamanda zihniyet değişikliği de şart. Bu zihniyet de topyekun iktidar değişikliği olmadan mümkün olmayacak.

Bunun için hazırlanıyor, bunun için çalışıyoruz. Gelecek Partisi'nin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili önemli bir çalışma var. Bizim de üzerinde çalıştığımız bir çalışma var, heyetlerimiz karşı karşıya gelerek ikili bazda istişare mekanizması oluşturmaya karar verdik. 

'İSTEDİKLERİ GİBİ YENİ ANAYASA YAPMALARI MÜMKÜN DEĞİL'

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı'nın birdenbire ortaya attığı yeni Anayasa gerçekçi değil. Yeni anayasa diyor küçük ortak her zaman olduğu gibi çerçeveyi çiziyor. Gemide reis var ama dümende küçük ortak var. İstedikleri gibi yeni bir Anayasa yapmaları da çok mümkün görünmüyor yakın zamanda. 

TAKVİM GAZETESİNİN MANŞETİNE TEPKİ

Son günlerdeki hükümet yanlısı, bizzat hükümetin yönettiği medyada çıkan haberler, atılan manşetler bu ülkeye yakışmıyor. Adeta şu andaki propaganda makinesi şöyle çalışmaya başladı; artık yoksulluk kaderiniz, zaten yoksulluğa sabretmek gerekir ve yoksulluğa alışmayla ilgili vatandaşlarımızın ne yapması gerekiyor onun adeta bir bakıma öğretisine başladılar. Bu artık kader, buna razı olacaksınız ve yoksulluk içerisinde yaşamak için markette nasıl alışveriş yapacaksınız, neye dikkat edeceksiniz gibi önerilere başladılar. Şu andaki yönetimin başarısızlığını itirafından ibaret.

'HAYAT PAHALILIĞININ SUÇLUSU OLARAK MARKETLERİ GÖSTERİYORLAR'

Enflasyonun suçlusu kendileri değil gibi, kaç yıl arka arkaya inatla yanlış para politikalarının sonucunda hem kur hem enflasyon arttığı halde, suçlu ve sorumlusu sadece ve sadece Erdoğan ve ortakları olduğu halde hayat pahalılığının suçlusu olarak marketleri gösteriyorlar. Pazarcı, bakkal, market suçlu ilan edildi. 2018'de de kuru soğan depoları basıldı, terörist ilan edildi. Aynı hikayeyi tekrar görüyoruz. Bir terörist bulacaksın, bazen bakkal, bazen BOUN öğrencileri... Haftanın suçlusu, terörist panosu var, ülkenin hiçbir sorununa çözüm bulamıyorlar.

Ülkenin sorunlarına köklü çözüm üretmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Pek çok parti bu hazırlığın içinde. Bu taraftan ümit yok, unutacağız, ülkenin yarınlarıyla ilgili hazırlık yapmak zorundayız. Çünkü iş başa düştüğünde hazır olmalıyız. 


BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

GENÇLER İÇİN PİLOTLUK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE 23 NİSAN'A ÖZEL ZİYARETÇİ REKORU

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA'YI SARDI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16