178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

MUHALEFETTEN KOLAYCILIK, SOĞUK YEMEĞİ ISITTILAR

Mehmet Ceylan'ın Editör köşesi

TARİH: 19.06.2021 19:22
Son Güncelleme: 19.06.2021 19:22

Bazı zaman bir iş yaparken kolaycılık insanoğlunun sarıldığı şeylerin başında gelir.

Bizim kültürümüzde de “Soğuk yemeği” ısıtıp sofraya koymak denir.

Geçtiğimiz yıllarda 2018 Eylül ayında bir gazetede bir haber çıkmıştı, bu haberin algı haberi olduğunu ortaya Bayrampaşa Gündem gazetesi koymuştu hatta Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ağzından meclis kayıtlarına girmişti. Aynı haber bir yıl sonra gene Eylül ayında tekrar ısıtılıp sofraya konuldu gene Bayrampaşa Gündem Gazetesi algı haber olduğunu ortaya koymuştu. Haber normal belediye misafirlerine verilmek üzere yapılan, bütçe içinde de ufak bir meblağ olan algı verilmeye çalışan bir haberdi.

Yıl 2021 Haziran ayı gene soğuk yemeği ısıtıp sofraya konulan bir başka algı haberi.

Şunu söyleyelim muhalefetlik görevi bu değil. Yıllar önce meclis kararıyla bir vakıfa meclis onayıyla kiralanan bir yer. Evet mevzuata aykırı değil etik olarak da doğru değil ama yıllar öncesinin mevzusunu bu kadar sorun varken getirip ortaya koymak ne anlam kazandıracak.

Bazı ulusal gazetelerde hem de bazılarının ciddiyetleri tartışılır bazı gazeteler de CHP Grup Sözcüsü Gökhan Dal diye yanlış bir bilgiyle haber paylaşıyor.

Haberin içinde “Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından öğrenci yurdu olarak kullanılan binanın kirasını ödüyor. Belediye kasasından yurt binası için her ay 44 bin 301 TL ödeme yapılıyor. Bina için ödenen kiranın yıllık tutarı ise 530 bin TL’yi geçiyor.” Deniyor.

Bu yeni bir şey mi? Değil...

Bunun yolu muhalefet meclis üyesi olarak bu mu? Bu da değil…

“Sosyal İşler Müdürlüğü 2019 yılında toplam 2 milyon 948 bin TL tutarında yardım harcaması yaparken 2020 yılında Pandemi koşullarına rağmen sadece 3 milyon 74 bin TL yardım harcaması yapıldı”

Peki buna nasıl bir anlam vereceğiz…

Yardım yapılmış doğru veya yanlış yapılmış buna bakılır, bütçeye göre yardım yapılmışsa ne diyelim.

İsim vererek “çay ocaklarına malzeme, Türk bayrağı, branda, fırın, otomatik kayar kapı, küvet, çadır, şapka, bulaşık makinası, temassız ateş ölçer ve fotoğraf makinesi gibi birçok ürün temin etmiş. Görüldüğü gibi bu iki şirket, belediyemizin çok çeşitli ihtiyaçlarını doğrudan temin yoluyla karşılamak için canla başla uğraşıyor!”

Şunu herkes bilir ki, tedarik şirketleri var bu ülkede farklı ürünleri satması kadar doğal bir şey yok. Marketler gıdadan elektronik cihaza her şey satıyor. Uzun süreli alışverişlerde firmalarda bile özellikle tasvip edilir.

Gene ulaşımdan örnekler verip 2017 yılı ile 2020 yılını karşılaştırıyor. Şartlar ve durum aynı mı?

Peki burada 5 yıllık bir mücadele verildi. Bu mücadelenin de paydaşıyız gazete olarak. Borçlanma olmasın, tasarruf edilsin diye. CHP sözcüsü olarak Abdul Fettah Dindar konuştu en ayrıntısına kadar bizde Bayrampaşa Gündem Gazetesi olarak yazdık.

2020 yılında bütçede doğru bir adım atıldı önce kısıtlamaya gidildi tahminiz 60 Milyon, faaliyet raporunda da borç yerine artıya geçildi kar etti, küçük bir proje yardımı var düştüğümüz zaman bile cüzi bir borçlanma oldu bu görülmedi değerlendirilemedi.

Olumlu adım atılmasına rağmen, bu olumlu adımı lehlerine çevirebilme imkanı varken hem 2021 bütçesinde, 2020 faaliyet raporunda konuşmalar yersizdi, şimdi gene yersiz bir haberle ekmek arayanlar buradan ekmek çıkmaz.

Yani muhalefet olsun diye sadece bir şeylere karşı çıkmak kimseye ekmek yedirmez. Yanlışta karşı çıkıyorsanız hayır diyorsanız, doğru yapıldığı zamanda yanında olup evet vereceksiniz.

Bugün Bayrampaşa’nın sorunları nedir ne gibi çözüm yolları vardır muhalefette olsanız bununla uğraşacaksınız.

Eğer karşı çıkacak bir şey arıyorsanız bizi takip edin yanlışları karşı çıkılacak şeyleri gösteriyoruz. Bayrampaşa’nın simgesi yıkıldı yerine ucube bir saat kulesi yapıldı muhalefet yapmak isteyenlerin sesi çıkmadı, bir meclis toplantısı özcesi geniş bir şekilde gündeme getirmemize rağmen.

İşte muhalefetin görevi orada başlardı Pandemi döneminde, 220 milyon borçla saat kulesine ihtiyacımız yok denilmesi gerekirdi. Bozuk olmayan sokakların kırılıp yeniden asfalt yapılmasına karşı çıkılması lazımdı. Vatandaşın şu anki ihtiyaçları üzerinden muhalefet yapmak gerekir. Vatandaşın sorunlarına çözüm bulup öneri getirmek gerekir.

Muhalefeti tarif edecek olursak eğer muhalefetin görevi  her şeye karşı çıkmak ise onun adına muhalefet de denilmez siyasetçi de. Muhalefet doğru olanı, doğru adımı, doğru yapılanı takdir edecek. Yanlış olduğu zaman yanlışı sebepleriyle birlikte ortaya koyacak. Planlarken fikir ve plan beyan edecek, proje ortaya koyacak. Muhalefetin görevi vatandaş için iktidarın işini kolaylaştırmak olacak.

Ha birde şunu söyleyeyim, bunu hem iktidar hem muhalefet kanadına söylüyorum. Bir tarafı eleştirirken iyi savununca kötü oluveriyoruz. Doğru olmak böyle bir şey anlayana

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

MURATPAŞA MAHALLESİNİN ACI GÜNÜ, SEYİT KELEŞ VEFAT ETTİ

HASAN MUTLU KONTROL İÇİN HASTANEYE KALDIRILDI

RASİM BİLGEHAN: "EĞİTİMİN OLMADIĞI YERDE TEKNOLOJİDEN BAHSEDİLEMEZ”

EYÜPSULTAN KENT LOKANTASI HER GÜN BİNLERCE VATANDAŞA HİZMET VERİYOR

“SMART MEETS” KAPSAMINDA KÜLTÜRLER BULUŞTU

SULTANGAZİLİ MİNİK SPORCULARDAN BİR MÜSABAKADAN TAM 24 MADALYA!

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN, BAYRAMPAŞA'NIN GÜÇ DAMARLARINI ZİYARET ETTİ

RUMELİ TÜRKLERİ VAKFI DEPREM SÖYLEŞİSİNE TBST DERNEĞİ'NDEN KATILIM

BAYRAMPAŞA MÜFTÜLÜĞÜNDE HAFIZLIĞI MUHAFAZA EĞİTİMİ SÜRÜYOR

DEMİR PARMAKLIKLAR ARDINDA: KIRK GÜNLÜK BİR HASRET MEKTUBU

AK PARTİ BAYRAMPAŞA ORTA MAHALLE'DE SAHADA: ESNAF ZİYARETİ VE ÜYE ÇALIŞMALARI

BAŞKAN VEKİLİ KAHRAMAN'DAN EĞİTİM YUVALARINA ÖZEL İLGİ

“YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE KONUŞMA KULÜBÜ” BAŞLADI

KARTALTEPE SPOR KULÜBÜ’NE BAKAN YARDIMCISI VE KAYMAKAMDAN MORAL ZİYARETİ

GAZETEMİZİN İMTİYAZ SAHİBİNDEN , KAYMAKAM ÇİFTÇİYE ZİYARET

BEYLİKDÜZÜ’NDE KÜLTÜRLERARASI KÖPRÜ: ERASMUS DAYS

GÜZELTEPE EMEKLİLER LOKALİ HAFIZA KAFE HİZMETE AÇILDI

SULTANGAZİ BELEDİYESİ 6.SİYES FESTİVALİ

ESEV’DE YENİ SANAT SEZONU HEYECANI

BAYRAMPAŞA BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İBRAHİM KAHRAMAN'DAN YOĞUN MESAİ

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
MUHALEFETTEN KOLAYCILIK, SOĞUK YEMEĞİ ISITTILAR

İstanbul

23.10.2025

  • İMSAK 05:52
  • GÜNEŞ 07:17
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 15:50
  • AKŞAM 18:20
  • YATSI 19:39

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 9 8 0 1 18 25
2.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 1 2 8 20
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
5.GÖZTEPE A.Ş. 9 4 1 4 8 16
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 5 3 1 4 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.CORENDON ALANYASPOR 9 3 2 4 2 13
9.TÜMOSAN KONYASPOR 9 3 4 2 1 11
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 9 3 5 1 -5 10
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
12.KASIMPAŞA A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
13.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -4 8
14.İKAS EYÜPSPOR 9 2 5 2 -5 8
15.KOCAELİSPOR 9 2 5 2 -6 8
16.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 9 1 4 4 -2 7
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 9 0 4 5 -14 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 9 1 8 0 -12 3
  • Perşembe 20 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.5 ° / 17.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 17.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı