MECLİS TOPLANTISINA “TÜGVA” DAMGA VURDU
Tarih: 09.10.2021 09:58

MECLİS TOPLANTISINA “TÜGVA” DAMGA VURDU

Bayrampaşa Belediyesi Ekim Ayı olağan toplantısında Türkiye Gençlik Vakfı “TÜGVA” damga vurdu. CHP Bayrampaşa’dan AK Parti Büyükada’dan yüklendi.

Bayrampaşa Belediye Meclis toplantısı 7. Seçim dönemi 3. Toplantı yılı Ekim ayı Olağan 1. Birleşim, 2. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ceyhun Çalışkan ve Ali Osman Çalışkan kâtip üyeliğinde yapıldı.

Toplantının gündemi olan, Hukuk ve Çevre Komisyonu ortak 1 Nolu raporu ve tarife Komisyonunun 35 Nolu raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem Dışı konuşmalara ise TÜRGEV ve TÜGVA damga vurdu. CHP Grup Başkan Vekili Atilla Özen Bayrampaşa’da belediye tarafından kirası ödenen TÜRGEV’e ait olan TÜGVA tarafından kullanılan bina ile ilgili soru önergesi verdi. Ve açıklama yaptı. AK Parti grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu ise Büyükada’da İBB’nin TUGVA binası yaptı baskının hukuksuz olduğunu söyledi.

YILLIK 530 bİN LİRA KİRA BELEDİYEDEN

CHP Grup başkanvekili Atila Özen başkanlık makamına cevaplandırılması için verdiği soru önergesi.

 

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ

MECLİS BAŞKANLIĞINA

 

KONU   : TÜRGEV için kiralanan, TÜGVA tarafından kullanılan yer hakkında yazılı

                                 soru önergemdir.

 

7 Eylül 2015 tarihinde yapılan Belediye Meclis toplantısında oyçokluğuyla alınan karar uyarınca, kısa adı TÜRGEV olan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın ilçemizdeki öğrencilere dönük yurt ve faaliyette bulunmak üzere ortak hizmet çerçevesinde Muratpaşa Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde kiralanan binanın güncel aylık kirası ne kadardır? Bu binayla ilgili Belediyemizin bu zamana kadar ödediği toplam kira bedelinin tutarı nedir? Vakıfla kaç yıllığına sözleşme yapılmıştır? Bu zamana kadar Belediyemizle geliştirilen ortak hizmetler nelerdir?

TÜRGEV’e tahsis edilen bu bina, neden kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı tarafından kullanılmaktadır? Bu bina vakfın hangi amaçları doğrultusunda kullanılmaktadır? Yurtta kaç kişi kalmaktadır? Yurtta kalan kişiler hangi okullarda öğrenim görmektedirler ? Bunlardan kaçı Bayrampaşa’da ikamet etmektedir?

Yazılı soru önergemin yanıtlanmak üzere Başkanlık Makamına havalesini arz ve talep ederim.

YURT BİNASI OLSUN

Atilla Özen konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamda bu binanın Belediye tarafından yurt binası olarak kullanılmasının daha doğru olacağını belirtti.

Atilla Özen; "Son dönem Sayıştay kararları da dikkate alınarak, ortak hizmet projesi olmaksızın Murat Mahallesinde bulunan ve her ay kirası Belediyemiz tarafından ödenen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’na tahsisli yurt binasıyla ilgili tahsisin kaldırılarak, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu’nun 1. maddesi maddesinde gösterilen Türk Milli Eğitiminin amacı doğrultusunda,

Türk Milletinin bütün fertlerini, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve onların, kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak;  Böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak; öte yandan milli birlik ve bütünlük içinde iktisadi, sosyal ve kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve nihayet Türk Milletini çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı, seçkin bir ortağı yapmak genel amacı doğrultusunda Belediyemiz tarafından yurt binası olarak faaliyet göstermesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz" dedi.

AMAÇ TÜRKİYE’NİN GENÇLERİNE HİZMET

İBB tarafından Adalarda TÜGVA’ya 10 yıllığına kiralanan yerin boşaltılmak amacıyla zabıtaların baskın yapması ile ilgili . AK Parti grup Sözcüsü ve Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu bir açıklama yaptı. Can Gökhan Balekoğlu açıklamasında söz konusu yerin İBB tarafından Türkiye’nin Gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralandığını belirtti, yapılanın hukuksuz olduğunu söyledi.

Can Gökhan Balekoğlu’nun açıklaması şöyle; “Adalar’daki TÜGVA ilçe temsilciliğinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yapmak istiyorum.

Öncelikle Adalar’da olay konusu yapılan yer 07.06.2018 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin Gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Yasası kapsamında kiralanmış bir yerdir.

Aradaki ilişki her vatandaşımızın yakinen bildiği gibi ev sahibi kiracı ilişkisidir. Bundan başka da bir anlam taşımamaktadır.

Söz konusu yere dün herhangi bir hukuk kararı olmaksızın, İBB zabıtaları gönderilerek zorla tahliye ettirilmek istenmiştir. Üstelik bu hukuksuzluğa CHP ilçe ve il örgütüde dahil edilmiştir.

Şunu da belirtelim ki, Kira hukukuna ilişkin uyuşmazlıkların çözüm ve görüm yeri Sulh Hukuk Mahkemeleridir. Kaldı ki İBB tarafından imza edilen kira sözleşmesinde uyuşmazlığın önce tarafların mutabık kaldığı bir arabulucu ile nihayetinde İstanbul Mahkemelerinin yetkili olduğu kararlaştırılmıştır.

Ayrıca kira sözleşmesinin 17. Maddesinde Medeni Kanun’un 2. Maddesinde belirtilen iyi niyet kurallarının ve kira hukukunu düzenleyen Borçlar Yasasının temel yasal dayanak olduğu taraflarca kabul edilmiştir.

Oradaki gençler Tüm Türkiye’deki gençlerimiz gibi Türkiye’nin ve İstanbul’un yüz akı gençleridir. 16 Milyonun içinde olan bu gençlerimizi ayrıştırmayın, İstanbul’u bölmeyin, toplumu kutuplaştırmayın. Hani 16 milyona hizmet edeceğim diyorsunuz ya bu gençlerimiz o 16 milyonun içinde olan gençler. Hukuka saygınız yok bari söylediğiniz sözlere saygınız olsun.

Borçlar yasamız, Medeni kanunumuz ve diğer yasal düzenlemeler açık seçik ortada iken henüz kira sözleşmesine ilişkin Sulh Hukuk Mahkemesinin tahliye kararı yokken böyle bir hukuksuzluğun ısrarla devam ettirilmesini de halkımızın takdirine bırakıyorum.

Türkiye’nin gençleri hukuka her zaman saygılıdır. Elinizde varsa tahliye kararınız buyurun getirin siz zahmet etmeden gençlerimiz burayı tahliye edecektir.”


BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

GENÇLER İÇİN PİLOTLUK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE 23 NİSAN'A ÖZEL ZİYARETÇİ REKORU

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA'YI SARDI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16