İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANIYALIM
Tarih: 02.02.2024 11:23 Güncelleme: 02.02.2024 11:41

İSTANBUL BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANIYALIM

Türkiye'nin en kalabalık ve önemli metropollerinden biri olan İstanbul'da, yerel seçim heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala, İstanbul'un geleceğini belirleyecek isimler de netlik kazanıyor.

2024 yerel seçimleri için geri sayım başladı ve İstanbul'un geleceğine yön verecek isimler belli oluyor. İstanbul'da, belediye başkanlığı için yarışacak adaylar belli oldu. AK Parti'den Murat Kurum, CHP'den Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti'den Mehmet Satuk Buğra Kavuncu, Saadet Partisi'nden Birol Aydın, Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu, Millet Partisi'nden Hasan Hüsnü Güner, Bağımsız adaylar Taylan Yıldız ve Hülya Kavuzlu Karaman, İstanbul'u yönetmek için kıyasıya bir mücadeleye hazırlanıyor. 

MURAT KURUM (AKP)

Murat Kurum, 7 Mayıs 1976 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Babası memur, annesi ev hanımı olan Kurum, Ankara'da ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde kentsel dönüşüm alanında yüksek lisansını tamamladı. Babasının görevi nedeniyle Mardin'e taşındığında, Mardin Atatürk İlkokulu'nda eğitimine devam etti. Ankara Seyranbağları İlkokulu, Kocatepe Mimar Kemal Lisesİ ve Selçuk Üniversitesi'nde eğitim gördü.

1999 yılında inşaat mühendisliği alanında Selçuk Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, çeşitli bölgelerdeki şantiyelerde çalışarak mesleki kariyerine başladı. FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatılan GESTAŞ'ta şantiye şefi olarak görev aldı. 2005 yılında TOKİ’de Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak çalıştı. 2009-2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürü olarak görev yaptı. Bu dönemde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli projelerde bulundu.

Siyasi kariyerine 2018 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanmasıyla başladı. Bakanlık döneminde Türkiye genelinde birçok sosyal konut kampanyasını hazırlayarak, sosyal konutların yapımını sağladı. Afet yaşanan bölgelerde 46 bin afet konutu sosyal donatı alanlarıyla inşa ettirdi. Bakanlık görevi süresince birçok şehir meydanını restore ettirdi ve 484 millet bahçesinin yapımını başlattı. İmar affıyla ilgili çıkartılan yasadan 9 milyona yakın kişinin yararlandığını açıkladı.

Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Milletvekili olarak seçilen Kurum, TBMM Çevre Komisyonu Başkanlığı görevini üstlendi. 2024 Türkiye yerel seçimlerinde AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

EKREM İMAMOĞLU (CHP)

3 Haziran 1971 tarihinde ticaretle uğraşan Hasan İmamoğlu ile çiftçilik yapan Havva İmamoğlu'nun oğlu olarak Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli köyünde doğdu. Neslihan adında bir kız kardeşi bulunmaktadır. Dört yaşındayken ailesiyle birlikte Yıldızlı köyüne taşındı. 

Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra KKTC’de önce Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü kazandı, fakat birkaç gün sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesine aldırdı. Ailesinin 1987 yılında İstanbul'a taşınmasının ardından, KKTC'de iki yıl öğrenim gördükten sonra 1990 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Bölümüne yatay geçiş yaptı ve bu bölümden 1994 yılında mezun oldu.

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme anabilim dalında başladığı yüksek lisans (MBA) eğitimine bir süre ara verdi ve Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde öğrenci affından yararlanarak yüksek lisans eğitimini tamamladı.

İmamoğlu’nun ailesi 1987’de İstanbul’a taşındı. İlk olarak Üsküdar'ın Bağlarbaşı semtinde ikamet eden ve iki yıl sonra Kadıköy'ün Göztepe mahallesine yerleşen İmamoğlu ailesi, Beylikdüzü’nden ilk arsayı 1991 yılında aldı. Bu tarihten sonra inşaat işlerine başlayan aile şirketinde çalışan Ekrem İmamoğlu 1992’de Güngören'de açılan İmamoğlu Akçaabat Köftecisi’ni işletti.

Siyasi kariyerine KKTC’deki lisans eğitimi sırasında tanıştığı sosyal demokrasiyi benimseyerek başlayan İmamoğlu, babasının etkisiyle Anavatan Partisi'nin gençlik kollarında görev aldı. 2000’li yılların başında siyasi görüş olarak CHP’ye yaklaştı. 2004 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'den Beylikdüzü Belediye Başkanlığı'na aday olması teklifini Trabzonspor’daki yöneticiliği gerekçesiyle reddetti. Ancak, 2008'de CHP üyesi olduktan sonra 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Beylikdüzü belediye başkanlığı için aday adayı oldu fakat partisi tarafından aday gösterilmedi.

2009'da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'na atanan İmamoğlu, ilçe teşkilatını baştan yapılandırdı ve 2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçe Kongresi'nde seçilen ilk ilçe başkanı oldu. 2012'de yeniden CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı seçilen İmamoğlu, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı oldu ve yüzde 50,8 oy alarak Beylikdüzü Belediye Başkanı oldu.

2019 yerel seçimlerinde CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İmamoğlu, 31 Mart'taki seçimde 4 milyon 159 bin 650 oy alarak rakibi Binali Yıldırım'ın önünde tamamladı. Ancak, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ve Yüksek Seçim Kurulu'nun kararıyla İstanbul seçimleri yeniden yapılmak üzere iptal edildi. Yeniden yapılan seçimde İmamoğlu, 4 milyon 741 bin 885 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

18 Temmuz 2023'te yapılan CHP Olağan Kurultayında, İmamoğlu'nun parti içindeki değişim çağrılarına rağmen Genel Başkanlığa seçilmeyen Özgür Özel, parti içindeki eleştirilere ve tartışmalara öncülük etti. Aynı tarihte İmamoğlu, 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

BUĞRAF KAVUNCU (İYİ PARTİ)

Satuk Buğra Kavuncu, eğitim hayatına Edmonton İlkokulu'nda başlamış, Ankara Çizmeci İlkokulu ve Ankara Atatürk Lisesi'ni tamamlayarak devam etmiştir. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümü'nden mezun olmuş ve profesyonel kariyerine Kazakistan'ın Almatı şehrinde yapı kimyasalları alanında başlamıştır. Yatırım, satış ve pazarlama konularındaki bilgi ve deneyimiyle kısa sürede başarı elde etmiş, 1997 yılında USTA LLP şirketini kurarak yapı kimyasalları alanında önemli yatırımlara imza atmıştır. Şirketini 2008 yılında başarılı bir şekilde satışa sunan Kavuncu, bu süreçte Orta Asya'da etkili bir rol oynamıştır.

 

Orta Asya'daki kariyeri boyunca Rusça, İngilizce ve Kazakça dillerinde yetkinlik kazanan Kavuncu, 2010 yılında BASF Yapı Kimyasalları'nda BDT Ülkeleri Pazar Direktörü olarak İsviçre'ye, ardından 2012-2016 yılları arasında BDT Ülkeleri & Türkiye Pazar Direktörü olarak Türkiye'ye yerleşmiştir. Ocak 2016'dan 30 Mart 2018'e kadar BASF Türk Kimya'da CEO olarak görev yapmıştır. Bu kurumsal kariyerin ardından, 5 Nisan 2018 tarihinde İYİ Parti'de siyasi hayatına atılmıştır. Orhan Kavuncu'nun oğlu ve Enver Altaylı'nın yeğeni olan Kavuncu, İyi Parti Genel Kurulu Üyeliği sonrasında İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini üstlenmiştir. 2022'de İyi Parti'deki İstanbul İl Başkanlığı'ndan ayrılan Kavuncu, 2023'te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanmıştır. 2024 Yerel seçimlerinde İyi Parti İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuştur.

BİROL AYDIN (SAADET)

Birol Aydın, 1969 yılında Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde doğmuştur ve ilkokuldan ortaöğretime kadar olan eğitimini Gebze'de tamamlamıştır. Lisans eğitimini Tunus Zeytune Üniversitesi Yüksek İslam Uygarlığı Fakültesi'nde almıştır. Gençlik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif rol almış, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde çeşitli kademelerde görev yapmıştır. Ayrıca, 2007'den 2014'e kadar Uluslararası Gençlik Forumu'nda (IYFO) Genel Merkez Yöneticiliği görevinde bulunmuş, 2007 yılından beri de Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nde (ESAM) yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli olan Birol Aydın, üç çocuk babasıdır ve Arapça bilmektedir.

Siyasi kariyerine Fazilet Partisi'nde başlayan Aydın, partinin Kocaeli İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiştir. Fazilet Partisi'nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi'ne katılan Aydın, 2002-2006 yılları arasında Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanlığı'nı yapmıştır. 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi'nden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Aydın, seçim sonrasında Saadet Partisi İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. 2018 Genel Seçimlerinde İstanbul II. bölgeden milletvekili adayı olan Aydın, 2019 yerel seçimlerinde tekrar Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuştur. 2010-2019 yılları arasında Saadet Partisi'nde Teşkilat, Tanıtma, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Aydın, 2006 yılından itibaren Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi olmuştur. Temmuz 2020'den itibaren Saadet Partisi Parti Sözcüsü olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, 2023 genel seçimlerinde İstanbul I. bölgeden milletvekili seçilerek TBMM'ye girmiştir. 2024 Yerel seçimlerinde Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuştur.

AZMİ KARAMAHMUTOĞLU (ZAFER)

Azmi Karamahmutoğlu, 1958 yılında Erzurum'un Oltu ilçesinde doğmuştur ve 63 yaşındadır. Siyasetçi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini Oltu'da tamamlamıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne 1976 yılında girmiş ve 1980 yılında mezun olmuştur.

Oltulu olan Karamahmutoğlu, Ankara'da siyaset yapmaktadır ve ülkücü hareketin önde gelen isimlerinden biridir. 1978-1980 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini üstlenmiş, ancak 12 Eylül darbesi sonrasında tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevi'ne gönderilmiştir. 1984 yılında tahliye edildikten sonra siyasi faaliyetlerine devam etmiştir.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) devam eden Karamahmutoğlu, 1991 yılında MHP'den Ankara Milletvekili seçilmiş ve 1995 yılında MHP Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. 1999 yılında tekrar MHP'den Ankara Milletvekili seçilmiştir. Ancak, 2002 yılında MHP'nin baraj altında kalmasıyla parlamentodaki görevine son vermiştir. Azmi Karamahmutoğlu, avukatlık mesleğini icra etmektedir ve aynı zamanda Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 2024 Yerel seçimlerinde Zafer Partisi İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuştur.

HASAN HÜSNÜ GÜNER (MİLLET)

Hasan Hüsnü Güner, 1986 yılında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde doğmuş, eğitim hayatına memleketinde başlamış ve Selçuk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olmuştur.

Üniversite yıllarında edebiyata ilgi duyan bir grup insanla birlikte "Kırk Bir Kere Edebiyat" dergisini çıkartan ve Genç Edebiyatçılar Topluluğu'nu kuran Hasan Hüsnü Güner, aynı dönemde "Merhaba" gazetesinde Kültür-Sanat sayfasında yazılar yazarak edebiyat dünyasına katkı sağlamıştır.

Öğretmenlikle başladığı eğitim kariyerinde uluslararası eğitim yayınlarını takip ederek Singapur Matematiği ve Waldorf Eğitim Sistemi konularında uzmanlaşan Güner, özellikle anaokulu ve ilkokul seviyelerinde çağın gereksinimlerine uygun eğitim programları geliştirmekte başarılı olmuştur.

2015-2022 yılları arasında Türkiye'nin önde gelen eğitim markalarında üst düzey yöneticilik yapmış olan Hasan Hüsnü Güner, 2022 yılından itibaren kendi eğitim kurumları ile sektörde faaliyet göstermektedir. 2024 Yerel seçimlerinde Millet Partisi İstanbul Belediye Başkanı adayı olmuştur.

TAYLAN YILDIZ (BAĞIMSIZ)

1980 yılında Ankara'da röntgen teknisyeni bir anne ve doktor bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Taylan Yıldız, eğitim hayatına Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde başladı. İzmir Fen Lisesi'nde eğitim gördüğü dönemde, 'Soma Termik Santrali'nde atık küllerin içindeki yanmamış kömürlerin geri kazanımı ve kül dağlarının çevresel etkileri konulu bir proje geliştirdi, bu proje master tezi düzeyinde takdir topladı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği eğitimini onur derecesi ile tamamlayan Yıldız, ardından Massachusetts Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

2003 yılında, dünya genelinde yılda en fazla iki kişinin kabul edildiği Stanford Üniversitesi'ndeki İşletme Doktorası Pazarlama programına tam burslu olarak kabul edilen Yıldız, doktora programı sırasında Google tarafından keşfedildi. Google'da on yıl boyunca, Google'a en fazla reklam veren şirketlerin CEO ve CMO seviyesindeki yöneticilerine yılda 15 milyar dolarlık reklam bütçesi yönetme konusunda danışmanlık yaptı.

2017 yılında Meral Akşener'in çağrısı üzerine Türkiye'ye dönen Yıldız, İYİ Parti'nin kuruluşunda yer aldı ve kurucu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Aynı zamanda Türkiye'yi Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Meclisi'nde temsil etmiş olan Yıldız, gençlere hizmet etmek amacıyla kurulan Yarın için Şimdi Derneği'nin Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2024 Yerel seçimlerinde bağımsız İstanbul Belediye Başkan adayı olmuştur.

HÜLYA KAVUZLU (BAĞIMSIZ)

1981 yılında Adana'da dünyaya gelen, matematik öğretmeni bir babanın oğlu olan ve ev hanımı annesi ile bir erkek kardeşi bulunan Hülya Kavuzlu, eğitimini Adana'da tamamlamıştır. Çukurova Üniversitesi'nde kimya bilimi üzerine lisansını tamamlayarak kimya bilimcisi unvanını kazanmıştır. Daha sonra Preston Üniversitesi'nde Yöneticiler için Tezli Yüksek Lisans (excMBA) alarak uluslararası işletmecilik masterı olmuştur.

Kariyerine uluslararası bir kuruluşta Üretim, Kalite, Kalite ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Mühendisi olarak başlayan Hülya Kavuzlu, fabrika kurma, maliyet düşürme-verimlilik artırma ve proje geliştirme alanlarında Proje Müdürlüğü yapmıştır. Türkiye'nin lider firmalarında OHSAS, Kalite Yönetim Sistemi, Üretim, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, Ar-Ge alanlarında birçok görevde bulunmuş, 9 yıl boyunca Ar-Ge Birim Başkanlığı, Kalite Yönetim Sistemi Müdürlüğü, Üretim Koordinatörlüğü ve Baş Denetçilik gibi pozisyonlarda görev almıştır.

Maneviyat gelişimine önem veren Hülya Kavuzlu, "Alak: Rabb'in Molekülü" ve "Kadir: Kesretten Çıkış" adlı kitapları yazmıştır. İnsana ve doğaya olan değerine dayanarak 2018'de "Halka Hizmet Hakka Hizmettir" şiarı ile Spiritüeller Maneviyatlılar Derneği'ni kurarak başkanlığını üstlenmiştir.

İstanbul'un geleceğini şekillendirecek projelerle 2024 yerel seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olan Hülya Kavuzlu, hizmet ağını daha da genişletmeyi ve İstanbul'u dünya merkezi yapmayı hedeflemektedir.

Editör: Burak İNCEOĞLU


BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16