İMAMOĞLU’NDAN ARAT’A TEBRİK ZİYARETİ
Tarih: 14.12.2023 18:13

İMAMOĞLU’NDAN ARAT’A TEBRİK ZİYARETİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 35’nci Beşiktaş Başkanı seçilen Hasan Arat’a tebrik ziyaretinde bulundu. İmamoğlu-Arat buluşmasının ana gündem maddesi, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı oldu.

Editör: Cihan Serdar AKTAŞ

İmamoğlu, “Bu kötü hareketi ve Türk futbolunda böyle bir gecenin yaşanmasına sebep olanları kınıyorum. Bu vesileyle de sevgili hakemimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” derken; Arat, “Bu yaşanan sıkıntılı olayda çocuklarımızın, ailelerimizin bu olaya şahit olmaları, bunu görmeleri futbol ve spor değerinin sıkıntıya uğradığını çok net gösteriyor. Bunu bir an önce tamir etmemiz lazım, bir an önce olumlu mesajlar vermemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

BEŞİKTAŞ / İSTANBUL 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz 4 Aralık’ta yapılan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’da 35. Beşiktaş Başkanı olarak seçilen Hasan Arat’a tebrik ziyaretinde bulundu. Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’ndaki kulüp binasında gerçekleşen ziyarette İmamoğlu’na Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ve İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun eşlik etti. Arat’a tebriklerini ileten İmamoğlu, ziyaretin Türk futbolunun yaşadığı zor haftaya denk geldiğini hatırlattı. Ankaragücü-Rizespor maçında yaşanan saldırıda yaralanan FİFA kokartlı hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerini ileten İmamoğlu, şöyle konuştu: 

“SPORUN ANLAMINI YİTİRMEMEK LAZIM”

“Spor, onun bir parçası futbol; insanlarımızın iyi etmesi, iyileştirmesi, bir araya gelmesini sağlaması yönünde. Tabii heyecanıyla, bazen üzüntüsüyle, bazen sevinciyle insan yaşamında çok muazzam bir yeri var. Çok da asil kurumlarımız var Beşiktaş gibi, diğer kulüplerimiz gibi. Bunların her birisi, çok büyük emeklerle bugünlere gelmiş kulüpler. Bugün artık 120. yaşını tamamlamış bir kulüpteyiz. Böylesi bir kulübün Başkanısınız. Olimpik sporlara olan hizmetinizi çok yakından biliyorum. Dolayısıyla sporun anlamını yitirmemek lazım. Bu manada hem size başarılar diliyorum hem de Türk futbolunun çok kötü bir gecesini yaşadık. O anların hiç yaşanmaması adına da yönetici sorumluluğunun, bir kulübe hizmet etme, başkanı olma, yöneticisi olma sorumluluğunun en iyi örneklerini yerine getireceğinizden hiç kuşkum yok. Bu manada belki de bütün spor kulüplerinin yöneticileri, başkanları bir araya gelmeli, prensipleri kayıtsız şartsız konuşmalı, başka büyük kulüplerimiz olmak üzere. Tutum, tavır, davranış, dil, bazen küçücük bir ifadenin ya da böyle bir imanın bile nereye varabileceği tahmin edilemez bu tür sahalarda. Bu yönüyle ben, sizin hem başkanlığınızı tebrik ediyorum hem de bu anlamda da bir nevi geçmişinizi de bildiğim için size ekstra bir sorumluluk yüklüyorum İstanbul Belediye Başkanı olarak, 16 milyon insanımız adına ve bir sporsever olarak. Başarılar dilerim. Bu kötü hareketi ve Türk futbolunda böyle bir gecenin yaşanmasına sebep olanları kınıyorum elbette. Bu vesileyle de sevgili hakemimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

İMAMOĞLU’NDAN ARAT’A ‘OLİMPİYAT BULUŞMASI’ DAVETİ

Beşiktaş’ın sadece bir futbol kulübü olmadığına vurgu yapan İmamoğlu, “Beşiktaş, Türkiye spor tarihinin, cemiyet tarihinin önemli bir yapı taşıdır. Bu manada ben de şehrimiz adına, sadece futbol değil, bütün hizmet ettiği branşlarda ve özellikle, ki daha önce yine temaslarda olduğumuz, konuştuğumuz İstanbul'umuzun hem Avrupa Oyunları yolculuğunda hem de 2036 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma yolculuğunda da önemli bir aktör olmasının ve bu anlamda da iş birliği yapmamızın çok değerli olacağını, bizi güçlü kılacağını biliyorum. Bu davetimi de bugünkü titrinizle tekrar size yapmak isterim. Bu manada, Cumhuriyetin 100. yılında, bu yılı bitirmeden yapacağımız böyle bir olimpik sporcular, yöneticiler, kulüplerin bir araya gelişiyle ilgili de sözlü davetimi size iletmiş olayım. Detayları arkadaşların daha sonra makamımıza bildirecek. Böyle üste üç-dört mesaj içeren bir giriş, sabah cümleleri oldu ama sanırım her birisi kıymetli. Sevgili Başkanım size başarılar, yönetiminize başarılar, kulübünüzün bütün branşlarına başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı. 

ARAT: “FUTBOLUN VE SPORUN DEĞERLERİNİ TAMİR ETMEMİZ LAZIM”

Ziyaretten dolayı İmamoğlu ve Akpolat’a teşekkürlerini sunan Arat da özetle şunları söyledi: 

“Sayın Başkanım, her zaman siz sporun yanında oldunuz. Beşiktaş, Türkiye'nin en güzide camialarından birisi. 120 yıllık geçmişiyle, örnek olma durumundadır ve örnek olmaya devam edecektir. Bu ziyaretiniz bizim için çok kıymetlidir. Sizin spora ve özellikle olimpik sporlara vermiş olduğumuz önemi ben, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, yöneticisi olduğum dönemde de son derece yakından biliyorum. Futbol, sosyolojik olarak Türkiye'nin gündeminde hep birinci sırada olan bir konu. Yaşamış olduğumuz olaydan dolayı, biz büyük bir üzüntü içerisinde olduk ve camiamız ve yönetim kurulumuz hemen bu konuyla ilgili üzüntüsünü belirten bir kınama yayınladı. Bu yaşanan sıkıntılı olayda çocuklarımızın, ailelerimizin bu olaya şahit olmaları, bunu görmeleri futbol ve spor değerinin sıkıntıya uğradığını çok net gösteriyor. Bunu bir an önce tamir etmemiz lazım, bir an önce olumlu mesajlar vermemiz lazım. Sayın Meler'in ailesini aradık. Kendisiyle şahsen görüşemedim, ama arkadaşlarımın eşiyle görüştü. Üzüntülerimizi ve acil şifalarımızı ilettik kendisine.”

“OLİMPİYATLAR, TÜRKİYE MESELESİDİR”

“Beşiktaş'ın armasındaki ay-yıldız, Beşiktaş'ın milli mücadelede vermiş olduğu emeği, vermiş olduğu şehitleri, gazileri kendi sporcularıdır. O ay-yıldız, öyle buraya gelmiştir. Çok kıymetli bir markadır. Kıymetli bir camiadır. Onursal Başkanımız Süleyman Seba, burada birçok değerlerin yaşaması konusunda hayati bir mücadele vermiştir. Biz, bu mücadelenin devamı için buradayız. Biz Türk sporuna, Türkiye'ye örnek olacağız. Örnek olmaya devam edeceğiz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, sizin bu ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Olimpiyatlarla ilgili atacağınız her adımda yanınızda olacağınızı bilmenizi istiyoruz. Camiam olarak, Türkiye için yapılacak ne varsa, biz her zaman, herkesin yanındayız. Olimpiyatlar ve buna benzer girişimler, Türkiye meselesidir. Türkiye meselesinde de bu bayrak burada olduğu müddetçe biz her zaman yanınızda olacağız.”

Konuşmaların ardından İmamoğlu, Arat’a özel basım Nutuk hediye ederken; Beşiktaş’ın yeni Başkan’ı da İBB Başkanı’na 34 numaralı Beşiktaş forması takdim etti.


Anahtar Kelimeler: İMAMOĞLU’ TEBRİK ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16