İMAMOĞLU, YILMAZ GÜNEY VE AHMET KAYA´NIN MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, her ikisi de sürgünde ve Paris´te ölen usta sanatçılar Yılmaz Güney ile Ahmet Kaya´nın mezarlarını ziyaret etti.

TARİH: 2.10.2019 10:56
Son Güncelleme: 2.10.2019 10:56

Güney ve Kaya´nın kabirlerine karanfil bırakıp, dua eden İmamoğlu, ?Dilerdik ki bu değerlerimizin, bu insanlarımızın yine vatanlarında kabirleri olsun, orada ziyaret edelim; ama hayat bazen böyle kaderlere sürükleyebiliyor insanları. Paris´e gelip, her iki kabri ziyaret etmek gönlümüzde olan, maneviyatımızda olan bir ziyaretti. Bunu tamamladık. Hem Ahmet Kaya´nın hem Yılmaz Güney´in mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin? dedi.

PERE LACHAISE MEZARLIĞI / PARİS

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris´teki ilk gününde, Türk sinemasının ?Çirkin Kral?ı Yılmaz Güney ve özgün müziğin sıra dışı ismi Ahmet Kaya´nın Pe?re Lachaise Mezarlıg?ı´ndaki kabirlerini ziyaret etti. Güney ve Kaya´yı ziyarete gelen bazı Türk vatandaşları, karşılarında İmamoğlu´nu görünce İBB Başkanı´yla fotoğraf çektirdi. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak 16 Kasım 2000´de Paris´te geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Kaya´nın mezarını ziyaret etti. Kaya´nın kabrine karanfil bırakan İmamoğlu, dua etti.

?İNSANI HASRETİYLE, SEVDASIYLA BULUŞTURAN İSİM; AHMET KAYA?
Ahmet Kaya´nın çok değer verdiği sevdiği bir sanatçı olduğunu belirten İmamoğlu, şunları söyledi: ?Dinlerken insanı hasretiyle, sevdasıyla buluşturan değerli bir sesimizdi. Topraklarımızın kıymetli bir ses tonuydu. Hazin bir ölüm? Çünkü, ülke hasretiyle göç etmiş bir sanatçımız. Çok üzüntülüyüz. Keşke, değerlerimize, sonradan pişman olacağımız birtakım davranışlarda ya da tepkilerde bulunmasak. Ama bu tarihimizde oluyor. Temenniyi eyleme geçirmek adına daha bilinçli olmak, birbirimizin yaşarken farkında olmak, onlarla paylaşımda bulunabilmeyi sağlamak, toleranslı bir toplum olabilmek çok önemli. Ama dönem dönem kızıştırmayı, insanları birbirine düşman etmeyi tercih eden bir takım algı süreçleri ülkemizde var oldu. Var olmaya da devam ediyor. Bunun sonlanmasını istiyoruz. Ahmet Kaya, ?Arka cebimde 2 metrelik kefenim var, her zaman hazır ve nazır´ demiş hatta, ?Bir tek şeyle anılmak istemem, memleketini sevmiyor, ülkesini sevmiyor lafıyla anılmak istemem. Halbuki; Ardahan´dan Edirne´ye kadar, bu toprakları çok seviyorum´ diye de eklemiş. Bir bütüne ait olduğumuzun hissiyatını kaybetmeden, bu ülkenin değerlerine sahip çıkan bir kültürle var olmayı diliyorum Ahmet Kaya´nın kabri başında. Dualarımızla, mekanı cennet olsun diyorum.?

?60´LI YILLARIN GENÇLERİNİN FENOMENİ; YILMAZ GÜNEY?
Kaya´nın mezarının ardından 9 Eylül 1984´te Paris´te hayata gözlerine yuman Güney´in kabrine geçen İmamoğlu, burada da karanfil bırakıp, ?Çirkin Kral? için dua etti. İmamoğlu, Güney´le ilgili duygularını da şu sözlerle dile getirdi:
?Yılmaz Güney, bir dönemin jönü, simgesi. İyi de bir yönetmen. Filmleri ödül almış olan değerli bir sanatçı. Adana´nın simge isimlerinden birisi. 60´lı yılların gençlerinin fenomeni gibi. Biraz onun gibi olmak, onun gibi davranmak, onun gibi giyinmek? Babam da lise çağlarında Yılmaz Güney´e imrenirmiş. Ona benzemek için çaba gösterirlermiş. O da hayatını gurbette, Fransa´da kaybetti. Burada yatıyor. Onun için burada olduk ve duamızı okuduk. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Dilerdik ki bu değerlerimiz, bu insanlarımızın yine vatanlarında kabirleri olsun, orada ziyaret edelim; ama hayat bazen böyle kaderlere sürükleyebiliyor insanları. Paris´e gelip, her iki kabri ziyaret etmek gönlümüzde olan, maneviyatımızda olan bir ziyaretti. Bunu tamamladık. Hem Ahmet Kaya´nın hem Yılmaz Güney´in mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin.?

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

ABDURRAHMAN DURSUN RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

ESENLER’DEN GAZZE’YE 10 BİN KİŞİLİK İFTAR SOFRASI

BALKANLAR’DA BAYRAMPAŞA RÜZGÂRI ESTİ: KIRÇOVA VE GOSTİVAR İFTAR SOFRASI

BAYRAMPAŞA VAKFI 30. YILINDA: FARKLI KESİMLER SAHURDA BULUŞTU

SİYASET, İŞ VE AKADEMİ DÜNYASININ BULUŞTUĞU İFTAR

İYİ PARTİ BAYRAMPAŞA, AÇIK HAVA İFTARINDA BULUŞTU

MHP BAYRAMPAŞA, "HAYIRLI İFTARLAR KOMŞUM" SOFRASINDA BULUŞTU

BAYRAM YOLCULUĞUNA ÇIKACAKLAR DİKKAT! UZMANI OTOYOL VE GİŞE KAZALARINA KARŞI UYARDI!

180 GÜNLÜK BİR VİCDAN MUHASEBESİNE DAVET

MİNİKLERİN TEKNE ORUCU HEYECANI

GÖNÜL SOFRALARININ 10.’SU ESKİ CUMA ŞEHRİNDE

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ BAYRAMPAŞA’DA TÖRENLE KUTLANDI

UMUT ÖZTÜRK’ÜN DUYGU YÜKLÜ SÖYLEŞİSİ BAYRAMPAŞALILARI AĞLATTI

RADYO PROGRAMCISI UMUT ÖZTÜRK BAYRAMPAŞALILARLA BULUŞUYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ EMEKÇİLERİNDEN SERT TEPKİ: "BU HAKSIZLIK KABUL EDİLEMEZ!"

BAYRAMPAŞA SİYASETİNDE MART HAREKETİ CHP’DEN İSTİFALAR

EMEKLİLER LOKALİ’NDE “YAŞ ALAN KADINLAR, GÜÇLÜ HİKÂYELER” SEMİNERİ

RAMAZAN’DA SEVİLEN İSİMLER SULTANGAZİLİLERLE

TÜRK KIZILAY, HUZUREVİ SAKİNLERİYLE İFTARDA BULUŞTU

ÇOCUKLARDA FARKINDA OLMADAN OLUŞAN RİSK

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
İMAMOĞLU, YILMAZ GÜNEY VE AHMET KAYA´NIN MEZARLARINI ZİYARET ETTİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17
  • Salı 11.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 10.8 ° / 7.1 ° false
  • Perşembe 8.9 ° / 7.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı