İKİ AYLIK TATİL SONRASI MECLİS TOPLANDI
Tarih: 07.09.2021 12:10

İKİ AYLIK TATİL SONRASI MECLİS TOPLANDI

Bayrampaşa Belediye Meclisi Eylül toplantısında teklif edilen meclis oturumunun canlı yayınlanması teklifi reddedildi.

Bayrampaşa Belediye Meclis toplantısı 7. Seçim dönemi 3. Toplantı yılı Eylül ayı Olağan 1. Birleşim, 1. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ceyhun Çalışkan ve Tolga Güneş kâtip üyeliğinde yapıldı.

Meclis oturumu gündem dışı meclis üyelerin konuşmalarıyla başladı. Konuşmalardan sonra gündeme geçildi.

Emlak ve İstimlak, İşletme ve İştirakler, Veteriner İşleri, İnsan Kaynakları müdürlüklerinden gelen teklifler ilgili komisyonlara oy birliğiyle, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünden gelen Belediye Başkanına yetki verilmesi teklif kararı ve teklifi, CHP grubunun içeri belli değil diyerek red vermesi sonrası oy çokluğuyla geçti.

CANLI YAYINA AK PARTİ GRUBU RED DEDİ

CHP Grubunun geçmiş yıllarda da verdiği, meclis tolantılarının canlı yayınlanması teklifi, Eylül 2021 toplantısında yeniden gündeme alınması teklifi de AK parti grubunun red vermesi sonrası oy çokluğuyla reddedildi.  

  

EĞİTİM HAKKI EN TEMEL İNSAN HAKLARINDAN BİRİDİR

Bayrampaşa Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Fatoş Serin, gündem dışı yaptığı konuşmada, Eğitim hakkı en temel insan haklarından biri olduğunun altını çizdi. Fatoş Serin, “Devletin ve devleti yönetenlerin eğitim hakkının gerçekleştirilmesi için yükümlülükleri vardır. Eğitim hakkının tanınması ve teminat altına alınmasını belge üzerinde kalması yetmez. Devlet bu hakkın kullanımını garanti edecek, diğer koşulları da sağlamakla yükümlüdür. Belediyelerin de bu sorumluluğu paylaşmak da payının büyük olduğu malumunuzdur. Çevrimiçi eğitimin %100 eğitimin yerini tutmadığı gerçeğinden yola çıkarsak okullar açılmalı ki, bugün açıldı, bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Ancak açık kalmasını sürekli kılınması için gerekli koşullar mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

SAVAŞLARIN SON BULDUĞU BİR DÜNYA

Bayrampaşa Belediye Meclisi ve İBB İYİ Parti Meclis Üyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Tufan Babar gündem dışı grup adına yaptığı konuşmasında, Agustos ayı içinde oluşan zaferler ve sporda alınan başarılı sonuçlar üzerine konuştu. Tuafan Babar, 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferimiz ve 30 Ağustos 1922 Zafer bayramımızı coşkuyla kutladık. Tekraren bu zaferimizin tüm milletimize kutlu olmasını diliyorum. Evet, Ağustos ayı içerisinde yaşadığımız son derece üzücü felaketlerimiz oldu. Yangın ve Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet diliyoruz. Zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tekrarının yaşanmaması dileklerimizi iletmek istiyoruz. Evet 2020 olimpiyatları başarılarla doldu. İki Bayrampaşalı kardeşimizde bu olimpiyatları altın madalyayla döndü. Olimpiyatlarda başarı gösteren tüm kardeşlerimize tüm milli takımına mensup tüm kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Teşekkür ediyoruz ama Bayrampaşamızın evladı Mete gazoz ve Merve Çoban kardeşimizi de ayrıca kutluyoruz. Zabıta Haftası Bayrampaşa belediyemizin tüm Zabıta çalışanlarının, Zabıta Haftasını kutluyoruz. Onlara hayırlı ve başarılı çalışmalar diliyoruz. Yine aynı zamanda dünya barış gününü de kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylemiş olduğu üzere yurtta barış dünyada barış, İnşallah savaşların son bulduğu bir dünyanın devam etmesini, var olmasını diliyoruz” dedi.

DEVLETİMİZ, MİLLETİMİZLE BİRLİKTE

Bayrampaşa Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Ali Osman Çalışkan yaptığı gündem dışı konuşmada, yangınlar ve sel felaketleriyle ilgili geçmiş olsun dileklerini belirterek, devletin yaptıkları yardımları rakamlarla bildirdi.

Ali Osman Çalışkan, “İnsan kaynaklı olmasının yanı sıra küresel ısınma sonucu doğanın olağanüstü düşüşü sebebiyle dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de 20 08:07 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesinde başlayan 54 ilde 299 farklı noktada meydana gelen orman yangınlarına müdahale edilmiş, tamamı kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları yapılmış ve tamamen sönmüş tüm yangından etkilenen vatandaşlarımız için devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş” dedi.

“Devletimizin yangında etkilenen bölgelerde 9 İHA, bir insansın helikopter, 850 arazöz, 430 iş makinesi, 5150 personelle yangına müdahale edilmiştir” diyen Ali Osman Çalışkan sözlerini şöyle tamamladı. “Devletimiz, Milletimizle birlikte dünyada emsali görülmemiş bir çalışma ile yaralarımızı tez zamanda saymıştır ve saymaya devam edecektir.”

BAYRAMPAŞA’LI KARDEŞİMİZ METE GAZOZ’U TEBRİK EDİYORUM

Bayrampaşa Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Nihat Terzi gündem dışı konuşmasında yangın, sel felaketleri ve sporda alınan başarıları üzerine konuştu. Nihat Terzi; “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan yangınlar ve sel felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun inşallah. Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu felaketin tekrar yaşanmamasını diliyorum. Geçtiğimiz günlerde Tokyo’da olimpiyatlarda Türkiye 6 branşta ilk kez olimpiyat madalyası kazandı. Milli sporcularımız okçuluk, boks, cimnastik, tekvando, karate ve güreş olmak üzere olimpiyat oyunları'nda 13 madalya kazandık. Tüm sporcularımızı tebrik eder. Özellikle Bayrampaşa’lı kardeşimiz Mete Gazoz’u tebrik ediyor, başarıların devamını diliyorum. Bu arada filenin sultanları voleybol milli takımına da başarılanın devamını temenni ederim. 1 Eylül Dünya Barış Günü eskiden Sovyetler Birliği ve Varşova paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya Mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül'ü Dünya Barış Günü ilan etmiştir. Zabıta haftası 1826 yılı esas alınarak her yıl 1 Eylül – 5 Eylül Tarihleri arası kutlanan Zabıta Haftası'nın 195 inci kuruluş yıldönümü sebebiyle tüm zabıta teşkilatımızın haftasını kutluyor. 07 - 24 çalışma esasına göre çalışan yaptığı uygulama ve denetimlerle, vatandaşlarımızın esenliği için güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanından görevleri gereği belediyemizin gören gözü işiten kulağımız olan bu arkadaşlarımıza görevlerinde başarılar dilerim” dedi. 

YA MUZAFFER OLUR YADA ŞEHİT OLARAK CENNETE GİDERİM

Bayrampaşa Belediye Meclisi AK Parti Meclis Üyesi Ozan Karadeniz gündem dışı konuşmasında zaferlerle ve acılarla dolu Ağustos ayı hakkında konuştu. Ozana Karadeniz, “Ağustos ayı ülkemiz ve milletimiz için çok önemli ve unutulmayacak günler içinde barındırmaktadır. 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük'te meydana gelen büyük depremde binlerce insanımızı kaybettik. Acıları hala yüreklerimizde tazeliğini koruyan bu büyük deprem ve benzeri afetleri Allah milletimizden ve tüm insanlardan uzak etsin. Gölcük depreminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanlara da başsağlığı ve sabır diliyorum.

Bildiğiniz gibi Ağustos ayı millet olarak gururla hatırladığımız iki önemli tarihe ev sahipliği yapmaktadır. Ya Muzaffer olur yada şehit olarak cennete giderim, burada emreden sultan ve emredilen asker yoktur zira bugün ben de ancak sizlerden biriyim. Sizlerle birlikte savaşan bir gazi ölürsem kefenim üzerimdeki elbisemi diyen sultan Alparslan'ın 26 Ağustos 1071 yılında kazandığı Malazgirt zaferi üzerinde yaşadığımız bu toprakları ebedi yurdumuz olarak tescillemiştir. 100 yıllar geçmiş olsa da topraklarımızda gözü olan müfterilerin kirli emelleri hiçbir zaman yok olmamıştır. Bu kirli emel sahiplerinin yurdumuzu işgal ettiği Kurtuluş Savaşı dönemindeki büyük taarruzun da Malazgirt zaferi ile aynı güne denk gelerek 26 Ağustos'ta başlamış olması çok anlamlıdır. 26 Ağustos 1071 de biz Anadolu'ya geldiğimiz Alparslan dan sonra 26 Ağustos 1922 de Gazi Mustafa Kemal Atatürk te Anadolu bizimdir gitmiyoruz diyerek büyük tarzı başlatmış ve 30 Eylül başkomutanlık meydan muharebesi ile milletimize büyük bir zafer armağan etmiştir. Anadolu'yu bize yurt kılmak için dünyadaki müfterilere karşı kurtuluş mücadelesi veren ecdadımız kanlarıyla destan cesaretleriyle tarih yazmışlardır. Ecdadımızın bize emanet ettiği bu toprakları dünyanın en gelişmiş ve en modern ülkesi haline getirmek de inanıyorum ki bizlerin görevidir” dedi.


Anahtar Kelimeler: AYLIK TATİL SONRASI MECLİS TOPLANDI

BAYRAMPAŞA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

GENÇLER İÇİN PİLOTLUK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE 23 NİSAN'A ÖZEL ZİYARETÇİ REKORU

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA'YI SARDI

GAZZELİ ÇOCUKLAR BARIŞ EKMEĞİ PİŞİRDİ

ALİBEYKÖY VE GÖKTÜRK'TE FENER ALAYI

23 NİSAN COŞKUSU ÜSKÜDAR MEYDANI’NA TAŞTI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 23 NİSAN’DA HATAY’DA

TÜRK KIZILAY BAYRAMPAŞA 23 NİSAN'I KUTLADI

İBB 23 NİSANI TAKSİMDE KUTLADI

MUHTARLARDAN BAŞKAN HASAN MUTLU'YA ZİYARET

DÜNYADA TEK ÇOCUK BAYRAMI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

KURUM MÜDÜRLERİNDEN BAŞKAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARET

DR. MİTHAT BÜLENZ ÖZMEN: EYÜPSULTAN'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRACAĞIZ

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA’DA DOYASIYA YAŞANACAK

BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ’NDE EŞSİZ BİR İLKBAHAR

BAŞKAN YARDIMCILARI HUKUKÇU ATİLLA ÖZEN ECZACI MEHMET DEMİROK

BAYRAMPAŞA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINA HAZIR

ESENLER'DE AMATÖR RADYOCULAR MİKROFON BAŞINA GEÇTİ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

25.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 06:03
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:31
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16