HASAN MUTLU SERT ÇIKTI “BİZİM CAMLARIMIZ TEMİZ KARŞIDAKİ KİRLİLİĞİ GÖRÜYORUZ”
Tarih: 15.04.2021 21:45

HASAN MUTLU SERT ÇIKTI “BİZİM CAMLARIMIZ TEMİZ KARŞIDAKİ KİRLİLİĞİ GÖRÜYORUZ”

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı, Bayrampaşa Belediyesi 2020 Faaliyet raporu görüşülmesi sonrası grup başkanvekili, grup sözcüsü ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, İstanbul İl Başkan Yardımcısı Şemside Yener, Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı  Arzu Doyran, Bayrampaşa Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atilla Özen, Grup Sözcüsü Fatoş Serin, İBB ve Bayrampaşa Meclis Üyeleri Abdul Fettah Dindar, Kadri Sancaktar, Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Çetin Tüfekçisi, Gökhan Dal, Nihat Terzi, Nesrin Özmen ve ilçe yöneticileri katıldı.

İlçe Başkanı Hasan Mutlu konuşmasına vefat eden Eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut’un vefatından duyduğu üzüntüyü belirtip rahmet dileyerek başladı.

“Tüm Türkiye çapında CHP örgütüne karşı kolluk kuvvetleri savcılıktan aldıkları bilgiler ve yazılar doğrultusunda yapılan baskıları tacizleri hepiniz duydunuz, diyen Hasan Mutlu; CHP’nin 128 milyar doların ne olduğunu soran afişlerinin savcılık emriyle kaldırılmasına tepki gösterdi.

128 MİLYAR DOLAR NEREDE? DİYE SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

Hasan Mutlu; “Özellikle şu anda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'dan başlattığı il başkanımızın ise iki gün önce Bakırköy meydandan duyurduğu ve talep ettiği sorulara cevap istiyoruz. Bu sorunların başında daha önce merkez bankası rezervleri içerisinde olduğu belirtilen ve sonrasında ise rezervler içerisinde görünmeyen 128 milyar doların ne olduğudur. 128 Milyar doların hangi kur üzerinden kimlere verildiği doğrultusunda sorular soruldu. Bizde bu soruları halkımız adına Bayrampaşa’lı adına sorduk ve bir pankart astık. Pankart da sadece 128 milyar dolar nerede? diye yazdık. Suç içeren agresif ya da hakaret içeren bir pankart değildi. Bu pankartımız gün içerisinde emniyet güçlerinden arkadaşlar gelip “Pankartı indirin” dediler. Biz; “Niye pankartı indirelim, biz bir siyasi partiyiz, biz ana muhalefet partisiyiz, ben de ana muhalefet partisinin ilçe başkanıyım. Biz anayasanın bize vermiş olduğu siyaset yapma hakkını kullanıyoruz. Halkımız adına bu soru soruyoruz, bu sorumuza cevap bekliyoruz. Dolayısıyla bizim astığımız pankart ayrıca kamusal alan içerisinde bulunuyor. İlçe binamızda bulunuyor, pankartı indirmemiz için bir gerekçe görmüyoruz dedik”

Gün içerisinde halkımızın da desteği arkamızda olacağı için bir eylem olmadı. İftar sonrasında tekrar Emniyet kuvvetlerinden arkadaşlar geldiler, burada şunu da söyleyeyim, kesinlikle kötü davranışla karşılaşmadık. Çok kibar, çok nezih, çok iyi, bir konuşma geçti aramızda onlara teşekkür ediyorum. Arkadaşlar da hiçbir şekilde kırıcı bir konuşmamız asla olmamıştır. İftar sonrasında pankartı indirmemizi talep ettiler. Biz indiremeyeceğimizi söyledik. Bir saat sonra savcılık yazısıyla geldiler. Savcılık yazısında bu pankartın cumhurbaşkanımıza hakaret olduğunu belirtiliyordu. Oysa biz hakaret etmediğimizi bu pankartın hakaret içermediğini dile getirdik. Kepçeyle indireceklerini söylediler, biz tutanak istedik, verdikleri tutarağa şerhimizi koyarak pankartımızı aldılar. Pankartlar inmiş olsa da biz bu soruları sormaya devam edeceğiz. Bütün İstanbul'da bütün Türkiye'de bu sorularımıza cevap alana kadar bu soruları sormaya devam edeceğiz” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ YÜRÜRLÜĞE GİRSİN

İstanbul sözleşmesinin bir gece kaldırılmasına da değinen Hasan Mutlu, “İstanbul sözleşmesinin bir an önce yürürlüğe girmesi yönünde çalışmamızı sürdüreceğiz” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “2015 yılında 303 kadın cinayeti işlenmiş. 2016 yılında 328 kadın cinayeti var. 2017 de 409 kadın cinayeti var. 2018 de 442, 2019 da 474 kadın cinayeti var. İşlenen kadın cinayetlerinin önüne geçmek umuduyla, bir İstanbul sözleşmesi gündeme geldi. İstanbul sözleşmesi, İstanbul'da yapıldığı için adı İstanbul sözleşmesi oldu. Bu kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa konseyi sözleşmesi ya da bilinen adıyla İstanbul sözleşmesi olarak geçen bir sözleşmedir. Buradaki amaç toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayabilmek, kadına yönelik şiddeti engelleyebilmek ve bu şiddete karşı dik durabilmek, çocuklara karşı şiddet ve çocuk istismarını önlemek, çocuk yaşta zorla evlendirilenlere karşı dik durabilmek, bunları önlemek amaçlı 12 Bölüm ve 81 maddeden oluşan bir sözleşme. Bu sözleşme iktidarın kendi aile bakanları tarafından da övülen bir sözleşmeydi. Meclis tarafından, bakanlar tarafından, komisyon tarafından onaylanan bu sözleşme bir gecede fes edildi. Kadınlarımıza, çocuklarımıza karşı yapılan bu istismarlarının engellenmesi, durdurulabilmesi ve bunlara karşı daha etkin mücadele edilmesi adına İstanbul sözleşmesinin bir an önce yürürlüğe girmesi yönünde çalışmamızı sürdüreceğiz.”

ANDIĞIMIZ MİLLİ DEĞERLERİMİZDİR

Andımızın kaldırılmasına da tepki gösteren Hasan Mutlu; “Her insanın unutamadığı erkek ve kadınlarda ilkokul, erkeklerde  askerliktir. Bütün ortaokul lise  öğretmenlerimizi birçoğunu unutabiliyoruz ama ilkokul öğretmenimizin ismini unutamıyoruz. Birde unutmadığımız o siyah önlüklerle beyaz yakalarla geldiğimiz okullarda okuduğumuz andımız.

Andımız bize ne öğretti?

Andımız bize ahlaki, saygıyı, büyüklere saygı duymayı, küçükleri sevmeyi öğretti. Andığımız bize milli değerlerimizi, bayrağımıza, milli birlik ve bütünlüğümüze saygı duymayı öğretti. Bir takım cemaatlara, tarikatlar ya da Araplara şirin görünmek için yapılan bu eylemin de tamamen karşısındayız. Biz yeniden andımızın Milli değerlerimizin korunması adına bunlara sahip çıkılmasını bir an önce bunların tekrar getirilmesinden yanayız ve bunun içinde her türlü mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ÇANAKKALE’Yİ BİZ ÖNEMSİZ GEÇEMEYİZ

18 Mart Çanakkale’yi anma programının Bayrampaşa’da onlayn kutlanmasına tepki gösteren Hasan Mutlu; “Çanakkale hem Türkiye için hem de Dünya için gelecekle ilgili birçok şeyleri önümüze koyan bir perdedir. Çanakkale zaferi, Türkiye'nin bağımsızlığını ortaya koymuş bağımsız demokratik bir ulus bilinci oluşturulmuş bir yapıdır.

Oysaki ilçemizde olan olayları biliyorsunuz. Bütün her şey reel yapılırken kongre kurultaylar yapılırken. Çanakkale Zaferi'nin anma programının onlayn yapılma kararını şiddetle kınıyoruz. Çanakkale zaferini onlayn bilgisayar üzerinden yapamazsınız.

Biz Bayrampaşa Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak bunu da reddettik ve örgüt üyesi arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle birlikte Atatürk anıtının önünde gerekli saygıyı gösterdik. Çelengimizi koyduk. Biz milli değerlerimizi, milli bayramlarımızı her zaman güçlü bir şekilde kutlanmasını talep ediyoruz. Biz cumhuriyeti kuran partiyiz. Cumhuriyeti kuran cumhuriyeti yaşatan bir partiyiz. Bizim genel başkanımız cumhuriyetin kurucusu olan bir genel başkandır, Atatürk tür” dedi.

BİZİM CAMLARIMIZ TEMİZ

Bayrampaşa Belediye Meclisinin Faaliyet Raporu görüşme oturumunda CHP Grubunun sorularına cevap alamadıklarını söyleyen Hasan Mutlu Konuşmasını şöyle tamamladı. “Halkımızın yanında olmaya, halkımızla birlik beraberlik içerisinde olmaya, halkımızın haklarını savunmaya ve sorgulamaya, Bayrampaşa Cumhuriyet Halk Partisi olarak parti birimleri ve meclis üyelerimiz ile birlikte her zaman sormaya devam edeceğiz. Yakın bir zamanda Bayrampaşa Belediye Meclisinde faaliyet raporu görüşüldü. Bütçeyi tutturmak için yaptığınız yardımları kısıtlayarak yapacağınız bütçe başarı değildir. Arkadaşlar çok ayrıntılı bir şekilde ihale şartnamelerine, ihale nasıl verildiği yandaşlarına nasıl peşkeş çekildiği doğrultusunda çok ayrıntılı sorular sordular. Sorulan sorulara karşı hiçbir cevap alamadığımız gibi her seferinde birtakım hikayelerle geçiştirildi, vizyonsuzlukla suçlandık. Bizim grubumuz adına konuşan arkadaşımızdan sonra, İktidar partisinin grup adına konuşması çıkar, konuşur. Ondan sonra bireysel konuşmaya başlar. Bunun şeklini bile değiştirmeye ve kaynatmaya başladılar. Bizim camlarımız da pas kir yok görüyorsunuz. Karşıdaki kirlilikleri çok net bir şekilde görebiliyoruz.”

 


Necdet coşkun
16.04.2021 21:19:08
CHP İLÇE BAŞKANIMIZ HASAN MUTLU VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARINI MECLİS ÜYELERİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM BAYRAM PAŞA HALKI TARAFINDAN TAKDİR EDİLİYOR SEVİLİYORSUNUZ MÜCADELEYE DEVAM ...

HALK EĞİTİMDEN OKUMA-YAZMA KURSU

HAYAT KURTARAN İLK YARDIM TEKNİĞİ ‘HEIMLICH MANEVRASI’

DÜNYANIN ÇOCUKLARI İBB’DE BULUŞTU

SULTANGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

BELEDİYE’YE ZİYARETÇİ AKINI

DÜNYA ÇOCUKLARI İSTANBUL’DA BULUŞACAK

KİCK BOKS KUŞAK TÖRENİ

İMAMOĞLU TURGUT ÖZAL’I ANMA TÖRENİNE KATILDI

SULTANGAZİ'YE BAHAR GELDİ

MADEN SEKTÖRÜ 2023 YILINDA İHRACATTAKİ YARALARINI 2024 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE SARDI

HASAN MUTLU’DAN KAYMAKAM ŞENEL’E ZİYARET

EYÜPSULTAN'DA YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

BAŞKAN DR. MİTHAT BÜLENT ÖZMEN “GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ” DEDİ.

BAŞKANLIĞI KAZANAN HASAN MUTLU ÜÇ REKORA İMZA ATTI, FAKAT!...

BBP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI FUAT TUNÇ'UN BABASI VEFAT ETTİ

ATİLA AYDINER GERÇEKTEN İSTENMİYORMUŞ, AK PARTİ DE KURUMSAL DEĞİLMİŞ!...

BAYRAMPAŞA MÜLKİ AMİRLERİNİN YOĞUN BAYRAM PROGRAMI

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16