HASAN MUTLU;
Tarih: 02.10.2021 13:20

HASAN MUTLU; "İBB ÜZERİNDEN HİZMETLERİMİZ SÜRÜYOR"

CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Yönetim Kurlu ve meclis üyeleri basınla biraraya geldi. İlçe Başkanı Hasan Mutlu konuşmasında İBB hizmetlerinin Bayrampaşa’da devam ettiğini belirtti.

Basınla buluşma toplantısına, İlçe Başkanı hasan Mutlu, Kadın Kolu Başkanı Arzu Doyran, Bayrampaşa Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Atilla Özen, Grup sekreteri Yalçın Kaya, Meclis Üyeleri Gökhan Dal, Nihat Terzi ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

“BELEDİYE BASINLA BULUŞTU ONU ELEŞTİRMEK ANLAMINDA YAPILMADI”   

İlçe Başkanı Hasan Mutlu konuşmasında, “Bu kahvaltıyı geçen hafta cuma gününe planlama yapmıştık. Fakat o gün içerisinde belediye başkanımızın da basınla buluşması olduğunu öğrendik. Dolayısıyla bugüne ertelemiş olduk. Bu toplantımız yanlış anlaşılmasın. Geçen hafta belediye basınla buluştu onu eleştirmek için yapıldı anlamında bu hafta basınla bir araya geliyor gibi bir düşünce olmasın. Bu bizim buluşmalarımızı iki aylık periyodik olarak  sürekli devam ettireceğiz” diyerek basınla bundan sonra bir araya geleceklerinin müjdesini verdi.

VAATLER YERİNE GELMEDİ

Hasan Mutlu Konuşmasına şöyle devam etti;

24 Haziran seçimlerinden bugüne kadar  geçen zamanda verilen vaatlere baktığımızda birçok vaat yerine gelmediği, hatta vaadedilen şeylerin üzerinden çok afaki bir takım işlerin yapıldığını gördük. Özellikle 39 ay önce 24 Haziran seçimlerinden önce seçim müjdesi olarak verilen; sağlık çalışanlarımızın, hemşerilerin, öğretmenlerin, Polislerin, infaz memurlarının yaklaşık bir buçuk milyonun üzerindeki memurun yararlanacağı 3600 ek gösterge ile ilgili 24 Haziran seçimleri öncesinde müjde verildi. Fakat 39 ay üzerinden geçmiş olmasına rağmen bununla ilgili hiçbir çalışma yapılmadı.

3600 EK GÖSTERGE İLE İLGİLİ EYLEMLERİMİZ BAŞLADI

İl başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun Bakırköy'de yapmış olduğu basın açıklamasından sonra İstanbul'da 39 ilçemizde ve Türkiye genelinde bu 3600 ek gösterge ile ilgili eylemlerimiz başlamış ve sürecektir. Bu süreçte bu çalışmalarımızda bu eylemlerimiz, bu etkinliklerimiz, bu paylaşımlarımız 3600 ek gösterge sözü yerine getirilene kadar devam edecektir. Olmadığı takdirde yarın bizim iktidarımızda kesinlikle bu yerine getirilecektir.

128 MİLYAR DOLARI NEREDE

Bundan önce de 128 Milyar Doları nerede diye sormuştuk, nerede olduğunu hala ne kamuoyu ne de bizler 128 milyar dolarla ilgili hiçbir cevap alamadık. 128 milyar doların sonuna kadar peşinde olacağız. Bunun hesabını bulana kadar sorgulayacağız.

EVİNİZİN KAPISINI AÇIK BIRAKIR MISINIZ? 

Onun ötesinde sizlerin, bizlerin ve bütün toplumun rahatsız olduğu sınırlarımız problemi var. Sınır diye bir şey kavramımız kalmadı. Sanırlarımız, bizim evimizin kapısıdır. Evinizin kapısını açık bırakır mısınız? Evinizin kapısından herkes elini kolunu sallaya sallaya içeri girebilir mi? Giremez. Ama bizim sınırlarımız artık evimizin kapısı olmaktan çıkmıştır. 4000 kilometre uzaktaki Afganistan'dan mülteciler ki, baktığınız zaman bunların savaşta zulüm görmüş ya da sıkıntı yaşamış olmadığını da görebileceğiniz bazı tipler elini kolunu sallaya sallaya 4000 kilometrelik mesafeyi aşıp sınırlarımızdan rahatlıkla geçtiğini ve Türkiye'de kendilerine göre bir yaşam alanı oluşturduğunu görüyoruz. Şu anda ülkemizde ki, mülteci sayısı resmi kaynaklar verilerinin çok üstünde olduğunu düşünüyoruz 9 milyonun üzerinde mülteci var. Bunlar yaşadığımız alanlarda kendi ihtiyaçlarını nitelikli doğru karşılaşmadıkları için bizim vatandaşlarımız da rahatsız eder duruma gelmiştir. Bayrampaşa’mız da Vatan mahallesi, Bağlar caddesinde, Yenidoğan mahallesinde Atışalan caddesinde görmeniz mümkün. Bu sorundan dolayı bazı sokaklarımızda akşam 19:00’dan sonra çocuklarımızı, özellikle kız çocuklarımızı, eşimizi bakkala manava sokağa markete gönderemez duruma geldik.

İBB 3000 KİŞİYİ BARINDIRACAK YURT YAPTI

Okullar açıldı, Üniversitelerimiz eğitime başladı, çocuklar okumaya geldi ama barınacak yer bulamıyorlar. Yurt sorunu olduğu gibi birden daire fiyatları yüzde yüze yakın artışlar gösterdi. Anadolu'nun birçok yerinden gelmiş ve İstanbul'da kalabilecekleri ev ya da yurt arayan ona yakın öğrencisi var, yer bulmaya çalışıyoruz. İBB ilk defa bu yıl 20 yıldır yapılmamış 3000 kişiyi barındıracak yurt yaptı. Bunun ötesinde birçok yerel belediyemiz kendi bünyesi içerisinde çocukların, gençlerimizin, geleceğimizin yaşayabilecekleri alanlar oluşturmaya, bunlara barınaklar oluşturmaya çalıştı. Bu gençler bizimdir. Bu gençler bizim yarınlarımız. Bu gençlerin mutlaka eğitimi kadar barınmaları da gerekmektedir.

CANLI YAYINI REDDETTİLER

Bayrampaşa’mızda sürekli mecliste toplantıların canlı yayınlanmasını istedik. Bizim saklımız gizlimiz yok. Mecliste konuşulanlar, Bayrampaşa’mızın hizmet değerleridir. Bayrampaşa’da yapılacak olan hizmeti, bu hizmetlerin arkasında duranlar ve karşı duranları vatandaş bilsin. Bunda bizim korktuğumuz bir şey yok. Sizde korkmayın buraya gelen basın emekçisi arkadaşlarımız bunu canlı yayınlanmasını istedik? Red cevabı aldık.

BAYRAMPAŞA'DA YAPILAN HİZMETLER İBB HİZMETİDİR

Geçen hafta Belediye başkanımız basın buluşması yaptı. Bayrampaşa'da yapılan hizmetlerin tamamına yakını İBB'nin yaptığı hizmetlerdir. Bir kısmıda başka kurum veya kuruluşların sponsorluğunda yapılan hizmetlerdir. Bayrampaşa Belediyesi'nin ortaya koymuş olduğu hizmet değildir. Ancak bu hizmetlerin tamamını Bayrampaşa Belediyesi kendi yapmış gibi göstermeye çalışmaktadır. İBB'nin Bayrampaşa'da yapmış olduğu hizmetleri hepimiz biliyoruz. Bayrampaşa'da belediye önündeki zemin altı otopark tamamlandı, teslim edildi. Bayrampaşa'da Altıntepsi’deki,  Altıntepsi Spor kulübünün olduğu park alanındaki zemin altı otopark yapıldı teslim edildi. Muratpaşa Mahallesi'ndeki zemin altı otopark yapıldı teslim edildi. Yine Muratpaşa Mahallesi'ndeki yüzme havuzu ve spor kompleksi yüzde 90 tamamlandı. Bayrampaşa metrosunun yanında bulunan alt geçit her yağışta tıkanır, araçlar geçemez ve gölet olurdu orayla ilgili çalışmalar tamamlanıyor Kasım'da tamamlanıp teslim edilecek. Kocatepe'deki zemin altı otopark şu anda yüzde 85’i tamamlandı. Daha önce proje değişikliği sebebiyle ara verilen, Eski lunapark alanının olduğu alandaki zemin altı otopark ve cami projesi devam etmektedir. Şu anda Bayrampaşa’da yapılan hizmetleri hemen hemen tamamı İBB tarafından sürdürülmektedir.

HİZMETTE DEVAMLILIK ESASTIR

Bunun bir birçoğu veya bir kısmı AK Parti iktidarı sürecinde başlatılmış olabilir. Ama bizde asla hizmette durağanlık söz konusu olamaz. Bizler devralmış olduğumuz bu noktaları hizmet esaslı bir şekilde teslim edeceğiz.

Belediye Başkanımız Eski Cezaevi alanı dediğimiz alandaki kentsel dönüşüm noktasında değinmiş. Oradaki sıkıntıları, oradaki yaşananları biliyor. Orta Cami’nin üstünden Cezaevi alanına kadar olan kısımda yaşayan vatandaşlarımızın o süreçte yaşadıklarını iyi biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızla biraraya gelmeden ben yaptım, bitti mantığıyla sürdürdüler. Başlangıçta verilen taahhütlerin ya da başlangıçta orada oluşturan projeler değiştirildi.           

İLK PROJE HÜSEYİN BÜRGE DÖNEMİNDE ÜNİVERSİTE OLACAKTI

Cezaevi alanında ki, ilk proje Hüseyin Bürge döneminde ortaya çıkartılmış ve orası bizim de desteklediğimiz üniversite alanı olacak denmişti. Sonra Bayrampaşa kentsel dönüşüm depo alanı yapılacak denildi. İsmetpaşa taşınacaktı ve değişim sağlanacaktı. Bu sefer Orta Caminin üstündeki alanın kentsel dönüşüm olarak oraya yerleşecekti. Ve orada yaşayan vatandaşlarımıza hiçbir bilgi verilmeden bazı sayısal değerlerle insanları zorla taşınmaya zorlandı. Vatandaşımız karşısında uzun zaman muhatap bulamadı, bulduğu tek yetkili oraya KİPTAŞ'ın açmış olduğu kentsel dönüşüm ofisi oldu. Ama karşısında ne bir Belediye Başkanı nede bir belediye başkan yardımcıları bulup da muhatap bulamadı.

ELİMİZDE BULDUĞUMUZ ENKAZI YAŞANIR HALE GETİRDİK

İktidar olduğumuzda Ekrem başkanımız kentsel dönüşüm alanına geldi. Kentsel dönüşüm alanında. Taşınan vatandaşlarımızın ne olacağı taşınmayan vatandaşlarımızın ne olacağıyla ilgili bilgiler aktardı. İsteyen vatandaşlarımızın taşınacağını, yerinde kalmak isteyenlerin ise burada oluşturacak bir projede yer alacağını söyledi, ve vatandaşımızı rahatlattı. Yüzde 40 – 45’lerde olan taşınma oranları bugün yüzde 80’e çıktı. Elimizde bulduğumuz enkazı yaşanır hale getirdik. Burası Bayrampaşa Belediyesi'nin yaptığı bir proje değildir, birilerine pazarladığı peşkeş çekti bir proje haline geldi.

KREŞ YERİ İSTENDİ VERİLMEDİ

İBB tarafından 10 12 2019 tarihinde Bayrampaşa Belediyesi ve Bayrampaşa Belediyesi'nin dışında 21 belediyeye yazı yazıldı. Denildi ki, Bayrampaşa'da çalışan kamuda çalışan vatandaşlarımız bulunmakta ya da ihtiyaç sahibi vatandaşımız bulunmakta, bunların çocukları için Bayrampaşa'ya ve bu ilçelere kreş lazım bize kreş yeri  olarak en az 5 tane kreş yeri gösterin Bayrampaşa’ya kreş yapalım size teslim edelim. Bunun üzerine Bayrampaşa Belediyesi'nin 07 01 2020 de yazdığı cevap, bizin kreş yapacağınız vasıflara uygun yerimiz yoktur.

27 YILDIR BAYRAMPAŞA DEVLET HASTANESİNE NE YAPILDI

Onun dışında yine belediye başkanımızın 400 yataklı hastane ile ilgili müjde verdi. Bir kere bizim şunu sorgulamamız lazım. Bizim Bayrampaşa devlet hastanemiz var. 27 yıldır Bayrampaşa Devlet Hastanesine ne yapılmış. Bayrampaşa Devlet Hastanesi iyileştirme adına, Bayrampaşa Devlet Hastanesi iyi bir hizmet verebilmesi adına oradaki sağlık çalışanlarının sağlık hizmeti veren doktor ve hemşirelerimizin daha iyi hizmet verilmesi adına bu hastane için ne yapıldı.  

İBB AK PARTİ’NİN BELEDİYESİ OLSAYDI İBB ÜZERİNDEN PROJE YAPILIRDI

Pancar Motor arazisi Bayrampaşa'nın Türkiye'nin yüzakı olan bir noktaydı. 1956 Prof Dr Necmettin Erbakan’ın gayretleriyle temeli atıldı, 1960 da faaliyete geçti. Yapılan yanlış politikadan dolayı bütün kitler gibi  burası da Zarar eden kurum haline getirildi ve kapatıldı.

Eğer burası bugün İBB AK Parti’nin Belediyesi olsaydı İBB üzerinden proje geliştirilirdi. Fakat İBB CHP’de olduğu için buraya Spor Toto üzerinden sponsorluk aranarak oraya millet bahçesi veya buna benzer bir alan geliştirmeye çalışılıyor.

İBB ÜZERİNDEN HİZMETLERİMİZ SÜRÜYOR

İBB Başkanımız Ekrem imamoğlu defalarca Bayrampaşa'ya geldi Bayrampaşa belediye başkanımız ile de belediye başkan yardımcılarımız ile de görüşmeler yaptı. Bayrampaşa'ya ve diğer ilçelere de hizmet getirmek isteyen ve hizmet aşkıyla bulunan bir belediye başkanımız var şu anda. Hizmeti engellemekten ziyade hizmetin önünü açmak gerekir. Hizmet bireysel değildir, kitlesel devamlılık arz eder.

Bayrampaşa’mızda istihdam ofisi açıldı. İstihdam ofisi açıldığı günden bugüne sadece Bayrampaşa’mıza 200 ün üzerindeki işsiz arkadaşımız iş buldu.

Bayrampaşa’mız da şu anda İBB üzerinden hizmetlerimiz sürüyor ve sürmeye devam edecektir.


DEVA PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ALTAN ARTAN RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

MİLLİ YOL PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ZEKİ DENİZ RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

BENZİN VE MOTORİNE YAPILAN ZAMMIN ARDINDAN LPG'YE DE ZAM GELİYOR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNDEN İFTARA BALIK İKRAMI

İMAMOĞLU: 2027 AVRUPA OYUNLARI İSTANBUL’DA

GECE TERLEMESİNE 5 ETKİLİ ÖNLEM

İLİM YAYMA CEMİYETİ BAYRAMPAŞA BAĞIŞÇILAR İFTARI

SİYASET, BÜROKRAT VE İŞ DÜNYASINI BİRLEŞTİREN İSTAF İFTARI

İBRAHİM KAHRAMA’NIN İFTARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DÖNER DAĞITIMINA DEVAM

GOSTİVAR’A “KÜLTÜR EVİ” MÜJDESİ

LÖSEV AİLELERİNDEN SAĞLIK BAKANI’NIN İSTİSMAR AÇIKLAMASINA CEVAP

RUMELİ TV DE KONUĞUMUZ HASAN MUTLU

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR HASTALARI ZİYARET ETTİ.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ HAVACILIK MOTORLARI ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NEVRUZ MESAJI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13