178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

169. Sayı Kasım 2024

168. Sayı

167. SAYI

DOĞRU OKUMAK VE MECLİS ADABINA UYMAK

Gördüğün bir şeyi doğru okumak, farklı yönlere çekmemek, o gördüğün şey hoşuna gitmese bile ahlaki değerlerden uzaklaşmadan adabıyla, insani ölçülerde yorumlamak gerekir.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2020 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 15:07
  • A-
  • A+

Bayrampaşa Gündem Gazetesinin Ocak 2020 135. sayısında hassasiyet değerlerimiz üzerine yaptığımız haber sonrası özellikle Bayrampaşa Belediye Meclisinde gelişen olaylar bu kuralların ne derece çiğnendiğinin açık bir göstergesidir.

HABERİ DOĞRU OKUMAK GEREKİR

Yapılan haber sadece Bayrampaşa'dan  şehit uğurlamanın daha 12. gününde eğlenceli bir organizasyonun yapılmasına tepki haberidir. İstediğiniz uzmanın, istediğiniz hukukçunun önüne bu haberi koyun  şehit uğurlamanın daha 12. gününde eğlence yapılmasının hassasiyeti dışında başka bir anlam taşımaz.

Fakat bu haberi farklı okuyarak, nefsi menfaatlerine uydurarak işi Karadeniz düşmanlığına sokanlar oldu. Bu haberde bırakın Karadeniz düşmanlığını veya festivalin yapılmasına bile karşı çıkmak olmadığı gibi haberin ilk parağrafı olan "Bayrampaşa belediyesi ve bazı STK’lar “Hamsi Festivali” düzenledi. Tabi ki, bölgelerimizin, illerimizin kültürlerini İstanbul gibi göç alan metropol şehirlere yansıtılması güzel işler. Fakat bu organizasyonları yaparken bazı hassasiyetlere dikkat etmek gerekir. yer, zaman merhumu çok önemlidir. Hassasiyetlerin önceliği çok önemlidir." okuduğunuz zaman bu tip faaliyetlerin faydalı olduğunu ama  "Hassasiyetlerin önceliği çok önemlidir" denildi.

"200 Milyon Borcu Olan Belediye Festival Yapamaz" denilse de haberciliktir, kimsenin diyeceği bir şey olamaz, ama haber sadece hassasiyet üzerine yapılmıştır.

Haberin ne yalanı vardır ne iftirası vardır. Net ve açıktır..

MECLİS ADABINA LEKE GELDİ

Bir ülkenin, ilin, ilçenin meclisi orada yaşayan insanların vekillerinin olduğu, o yerin sorunlarının tartışıldığı, karara bağlandığı bir çatıdır. Biz meclisi tarif ederken "Yüce Meclis" diye tarif ederiz. O yüce meclisinde bir adabı, ahlakı ve duruşu vardır. O mecliste görev yapanlarda bunun bilinci içindedir vede olmalıdır.

O mecliste bulunmak tüm veballerin altına girmek demektir. O mecliste bulunmak her tür yergi ve övgüyü kabullenmek demektir. Bu yüce meclis birilerinin Show yapma yeri değildir. Her tür eleştiri hakkı demokratik bir haktır ama adabıyla, ahlakıyla eleştirmek mecburiyetindedir.

Ocak 2020 Bayrampaşa Belediye Meclisi 2. birleşiminde meclis adabına uymayan bir durum yaşanmıştır.

Bir meclis üyesi yaptığımız haberi Karadeniz düşmanlığına sokarak açıklama yapmış, sonunda kendisine yakışanı yaparak meclis adabını hiçe sayıp gazeteyi yırtmıştır.

Bu durum meclis adabına uymamıştır.

Bu duruma müdahale etmesi gereken meclis başkanı görevini yapmamış. "Her türlü eleştiri yapabilirsiniz ama bu şekilde gazete yırtamazsınız bu saygısızlıktır, meclis adabına uymaz" dememiştir.

İktidar ve muhalefet grup başkan ve sözcüleri "Bu haberde Karadeniz düşmanlığı yok farklı bir yöne itiyorsunuz, haberi doğru okumak gerekir" dememiştir.

Yüce meclisi lekeleyen bu hareket karşısında susarak bu vebale ortak olunmuştur.

Malum meclis üyesinin yaptıklarını hiçte galeye almayız. Çünkü oy veren seçmenine ihanet eden bir meclis üyesidir. 2014 Yerel seçimlerinde CHP listesinden seçilip yarı yolda bırakan, 2019 Yerel seçimlerinde İYİ Parti listesi olarak CHP listesinden seçilip arkadaşlarını yalnız bırakan biridir. Bu gün İYİ Parti mecliste üç üye ile temsil etmesi gerekirken iki üye ile temsil edilmektedir.

CANALICI SORU ŞU...

Biz haberimizin sonuna kadar arkasındayız. Yöresi hiç önemli değil böyle bir organizasyona aynı tepkiyi yine olsa yine gösteririz.

Peki bu meclis üyesi ve ona destek verenler, biz yinede kimsenin ocağına ateş düşürmesin rabbim diyerek soruyorum;

Soru Bir; Bu uğurladığımız şehit sizin kardeşiniz, kızınız, oğlunuz veya yeğeniniz olsaydı, yaşadığınız yerin yönetimi daha 12. gününde henüz toprağı kurumadan böyle eğlenceli bir organizasyon yapsaydı.

AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜR MÜYDÜNÜZ?

 Soru İki; Haberi farklı okuyarak bu ateşi ortaya attınız, açıklama yaptınız, gazete yırttınız.

PEKİ VİCDANINIZ RAHAT ETTİ Mİ?

Soru İki; Madem bu haberde, yalan, iftira, kirli kalem vardı.

NEDEN TEKZİP ETMEDİNİZ?

Tabi keşke tekzip gelseydi de bizde reddetseydik.

Bu arada samimi duygularla, adabına uygun olarak açıklama yapan Meclis Üyesi Hamza Karamustafa'ya teşekkür ederiz. 

 

HAKKI OLANIN HAKKI VERİLMİYOR..

Şehit Esma komutan Altıntepsi mahallesinde bir parka adı verilerek yaşayacak. Fakat bir şey dikkatimizden kaçmadı. Ocak 2020 meclis oturumunda bu teklifi yapan Meclis üyelerine bir teşekkür edilmesi gerekmez miydi? Şehit Esma komutan bir Astsubay olduğu için orada bulunan emekli astsubaylar derneği temsilcileri vardı onlar bir anılmaz mıydı?

Demek ki, ben değil de ne zaman biz demesini öğrenirsek ve uygularsak bir şeyler düzelecek.

Hakkı olan hakkı verilmeli vesselam...  

Anahtar Kelimeler: DOĞRU OKUMAK MECLİS ADABINA UYMAK

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

OKUL BİRİNCİLERİ SULTANGAZİ BELEDİYESİYLE KARADENİZ'İ KEŞFETTİ

İSTANBUL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

SAADET BAYRAMPAŞA’DAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE DESTEK ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NDEKİ SORUŞTURMA KAPSAMINDA 48 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

MÜFTÜ VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN İLİM YAYMA CEMİYET’İNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA “DEMOKRASİ NÖBETİ”

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON VE YAPRAK DÖKÜMÜ

ÖNCEKİ DÖNEM MECLİS ÜYESİ İBRAHİM BULUT BALOTA’DAN İNCE AYARLI MESAJ

CHP BAYRAMPAŞA’DA YAPRAK DÖKÜMÜ; İSTİFALAR ARDI ARDINA GELDİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİ YAZ SPOR OKULLARI KAPANIŞ TÖRENİ

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MURAT SALMAN PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

BAYRAMPAŞA'DA MEVLİD-İ NEBİ KONFERANSI DÜZENLENİYOR

HASAN MUTLU “HALKIMI DESTEĞE BEKLİYORUM”

EYÜPSULTAN’DA SOKAKLAR ÇOCUKLAR İÇİN GÜVENLİ HALE GELİYOR

BAYRAMPAŞA’NIN GENÇLERİNDEN YKS'DA BÜYÜK BAŞARI

HASAN MUTLU'DAN "KONGRE MESAJI"

İSTANBUL’DA TOPLU TAŞIMA ÜCRETLERİ ARTIŞI BAŞLIYOR

CHP BAYRAMPAŞA KONGRESİNDE HASAN MUTLU DUYGUSU

MHP, EMİN VE YASİN SÖNMEZ'İ PARTİDEN İHRAÇ ETTİ

MUTLU’DAN MESAJ “KENDİMİ YİNE VE YENİDEN BAYRAMPAŞA HALKININ VİCDANINA EMANET EDİYORUM.”

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
DOĞRU OKUMAK VE MECLİS ADABINA UYMAK

İstanbul

16.09.2025

  • İMSAK 05:12
  • GÜNEŞ 06:39
  • ÖĞLE 13:04
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:20
  • YATSI 20:40

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0
  • Salı 24.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.8 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 21.8 ° / 17.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı