ÇOK KONUŞMALI MECLİS TOPLANTI
Tarih: 18.05.2021 12:46

ÇOK KONUŞMALI MECLİS TOPLANTI

Bayrampaşa Belediye Meclisi Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında Mayıs ayı toplantısını yapıldı.

Bayrampaşa Belediye Meclis toplantısı 7. Seçim dönemi 3. Toplantı yılı Mayıs ayı Olağan 1. Birleşim, 1. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ozan Karadeniz ve Ceyhun Çalışkan kâtip üyeliğinde yapıldı.

ANNELERİMİZ DİLİMİZİN ÖĞRENCİSİDİR

Yoğun bir gündem dışı konuşmaların olduğu toplantıda; CHP Meclis grubu adına söz alan Nesrin Özmen anneler günün önemine değindi; “Her yıl mayıs ayının ikinci pazarı kutlanan anneler günü önemli günler arasında, en anlamlı olanlarından biridir. Sevginin en güzel yansıması bizleri dünyaya getiren her türlü meşakkate katlanarak yetişmemizi sağlayan, sonsuz özveri sahibi olan bizim en kıymetli varlıklarımız, insanoğlunun dudaklarından çıkan en güzel kelime anne. Bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Annelerimiz dilimizin öğrencisidir. Hayatta bizi tanıtan varlıktır. Bu anlamda annelerimiz öğretmenlerimizdir. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu devam eder. Hayatınıza ait güzelliklerin başında hep annelerimizin bize öğrettikleri ve bizim için yaptıkları gelir annelerin çocuklarına sevgileri karşılıksızdır. Gerçek sevgiyi merhameti görmek isteyenler annelerimize bakmalıdır. Var onların her türlü bakışında sevginin ayrı bir yanı keşfedilir. Çünkü sevgili annelerimiz için ne yapılsa azdır. Onlar her şeyin en güzeline layıktırlar” dedi.

MAYIS AYI ÖNEMLİ GÜNLERLE DOLU

CHP meclis Üyesi Çetin Tüfekçi; “Geçtiğimiz günlerde kutladığımız 1Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı 8 Mayıs bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini, 9 Mayıs anneler günü 13 Mayıs Ramazan Bayramınız kutlu olsun. Önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 29 İstanbul'un Fethi Kutlu olsun” diyerek mayıs ayındaki özel günleri kutladı.

YOLUN YARISI İŞGAL ALTINDADIR

CHP meclis Üyesi Nihat Terzi önceden gönderdiği bir soru önergesine verilen cevabı anlattı. “Başkanlık makamından Orta Mahalle Adalet sokakta yol bordür, tretuvar düzenlemesi kritik yol kapsamında belediyemiz tarafından prestij sokak olarak düzenlenmiş olup, engelli araçları ve çocuk arabalarının düzenlemesi yapılmıştır. Orta mahalle adalet sokağa giriyorsunuz. Bir çok arkadaşım oradaki sokakları gayet iyi biliyorlar. Orada böyle bir düzenleme yapılmamıştır. Yolun yarısı işgal altındadır. Lütfen bunla ilgili tekrardan bir durum değerlendirmesi yapılsın.”

ABD BAŞKANI VE MAŞASI OLAN TERÖR DESTEKÇİSİ SİYASİ PARTİYİ, ŞİDDETLE KINIYORUZ

İYİ Parti Meclis Grubu adına İBB ve Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Tufan Babar, Ramazan Bayramı, sözde ermeni soy kırımı, Engelliler haftası, İstanbul’un fethi ve 19 Mayıs ile ilgili grup açıklamasını yaptı.

“Rahmet mağfiret ayı olan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak Ramazan Bayramı idrak ettik. Geçmiş Ramazan bayramını tebrik ediyor, Türk İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.

ABD başkanı Joe Biden, Ermeni sözde soykırım yalanı ile alakalı yapmış oldukları açıklama, Türk milletinin ve tarihi hakikatler karşısında hiçbir önemi olmayacağını, bu talihsiz açıklama karşısında ABD Başkanı ve maşası olan terör destekçisi siyasi partiyi, şiddetle kınadığımızı burada ifade etmek istiyorum.

10 – 16 Mayıs tarihleri arasında hazırlanmakta olan engelliler haftası da engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi her bir birey gibi onların da kendi hayatlarına bağımsız ve iyi koşullarda yaşama hakkını elde edebilmeleri, yöneticilerin sesini duymaları ve farkındalık yaratılması açısından önemli. bir halkadır. Toplumumuzda engelli vatandaşlarımızın sayısı oldukça fazladır. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak, yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak ortak sorundur. Engellilerin ve aileleri içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimiz yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelemizin meşalesini tutuşturmak için Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs günü tarihimiz için çok önemli bir gündür. Kurtuluş mücadelemizin sembolü olan bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin teminatı değerli gençlerimize armağan edilmesi, gençlik ve spor bayramı olarak ilan edilmesi son derece anlamlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ı geleceğimizin teminatı olan gençlerimize armağan etmesi, onlara verdiği değerin bir göstergesidir. Bu değerli emaneti sonsuza kadar yaşatmak ve korumak da bizim vazifemizdir.

Bizlerin de dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi ve milletimizin en büyük zenginliği gençlerimize olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk tarihinin en kutlu, en büyük adımlarından biri İstanbul’un Fethi hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Yüzyıllarca imparatorlukların başkenti olmuş bu aziz şehir Sultan Fatih önderliğinde, gerçekleşen Fethin ardından adalet, hoşgörü, barış ve köklü medeniyet merkezi haline gelmiştir. İstanbul’un Fethi ile çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış. Medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. Fetih ile sadece şehir değil, gönülleri de Fetih denilmiştir. Hem milli tarihimiz hem de onun tarihi için bir dönüm noktası olan İstanbul un fethi için peygamber efendimiz de “Onu fetheden ne büyük kumandan onu feth eden asker ne büyük asker”  şeklinde önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür. Bundan tam 568 yıl önce atalarımız tarafından feth edilen İstanbul Osmanlı yönetimi altında farklı dillerde, farklı etnik kökenlerden insanların barış içinde yaşadığı kültürler arasındaki bu müstesna şehrin dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modelinin bir arada yaşama tecrübesinin yaşandığı bir merkez olmuştur. İstanbul'un fethinin 568 inci yıl dönümünü kutluyor, bu eşsiz güzellikteki dünya şehrini bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet Han'ı onun kutlu askerlerini, kahraman evlatlarımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyoruz.”

Ak PARTİ Grubu adına Belediye Başkan Yardımcısı Can Gökhan Balekoğlu’da 1 Mayıs Emekçi Bayramını, Ramazan bayramını, 1 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını ve İstanbul’un fethini kutladı.

CHP GRUBUNUN SORU ÖNERGELERİ

CHP Grubu Başkanın cevaplandırması içi 2 soru önergesini meclis başkanına sundu. Önergeler oy birliğiyle geçti.

Bayrampaşa Belediye Meclis Başkanlığı’na

Konu: Cumhuriyet Halk Partisi Afişlerinin sökülmesi hakkında .    

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa ilçe Başkanlığı’nın ilçenin bir çok alanına asmış olduğu kutlama afişleri, belediyeden talimat aldığını söyleyen ve belediye görevlisi olduğunu belirten kişi tarafından sökülüp, belediye şirketinin aracına konulmuştur.

Daha önce diğer milli bayramlarda da bu yönde afiş sökme eylemleri gerçekleştirilmiştir.

Belediye tarafından böyle böyle bir talimat verilmiş midir?

Verilmiş ise hangi gerekçe ve neye dayanılmıştır.

Hususlarına ilişkin soru önergemin yazılı olarak cevaplanmak üzere başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederim.

 

                                                                                                                                              17.05.2021

                                                                                                                                     Av. Fatoş Serin

 

Bayrampaşa Belediye Meclis Başkanlığı’na

Konu     : 2021 yılı bütçesinin daha verimli kullanılması  ve kamuoyunun da bilgilendirilmesi açısından 09.04.2021 tarihli oturumda sorup yanıtını alamadığımız sorularımızın cevaplanması hakkında

2019 yılında kiralanan 8 makam aracı  sayısı 2020 yılında 10’a çıkarılmıştır. Tüm araçların model ve markası ile kimlere tahsis edildiği  ve yıllık kaç kilometre yol yaptığı,

Yakıt tüketimindeki litre bazında fahiş artışın sebebinin  nereden kaynaklandığı

Belediye  araçlarının  yıllık kaç km yol yaptığı

Yakıt hakkediş çizelgelerinde yer alan ve fakat  kiralanan veya belediye envanterinde bulunmayan  bazı   araçların plakası ile kimlere ait olduğu,

Hususlarına ilişkin soru önergemin yazılı olarak cevaplanmak üzere başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederim.

 

                                                                                                                              Av. Fatoş Serin

 

Gündem dışı konuşmalardan sonra gündeme geçildi. Müdürlüklerden gelen teklifler ilgili komisyonlara sevk edildi.

İmar ve Şehircilik, mali Hizmetler, İnsan kaynakları ve Eğitim, İşletme ve İştirakler, Kentsel tasarım müdürlüklerinden gelen teklifler ilgili komisyonlara oy birliği ile sevk edildi.


Anahtar Kelimeler: KONUŞMALI MECLİS TOPLANTI

BAŞKAN HASAN MUTLU’NUN HAYIRLI OLSUN MESAİSİ

İHTİYAÇ SAHİBİ KIZLARIN ÇEYİZLERİ BELEDİYEDEN

KÂĞITHANE’DE PARKLAR YAZA HAZIRLANIYOR

ÇOCUKLARA SIFIR ATIK BİLİNCİ AŞILANIYOR

ENFİLASYON 17 AYIN ZİRVESİNDE

KANATLAR SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HASAN MUTLU’YU ZİYARET ETTİ

FATİH BELEDİYESİ 14. GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ KAYITLARI BAŞLADI!

ÇATALCA BELEDİYE BAŞKANI ERHAN GÜZEL ÇATALCA ÖĞRENCİLERİNİ TEBRİK ETTİ

ÖĞRENCİLER İÇİN RİSK TEŞKİL EDEN VİNÇ BELEDİYEYİ HAREKETE GEÇİRDİ

BEYOĞLU'NDA ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ BAŞLADI

“ALİ ALİYEV (EMİNOĞLU)” RESİM SERGİSİ BAKSM’DE

SEDA ÖĞRENCİLERİ LİSELERİ GEZİYOR

11. YEŞİLAY BİSİKLET TURU 5 MAYIS PAZAR GÜNÜ DÜZENLENİYOR

HAYIRSEVERLER CAMİİ’NDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

RUMELİ TÜRKLERİNDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ŞİŞLİ BELEDİYESİ'NE YEŞİL DESTİNASYONLAR GÜMÜŞ ÖDÜLÜ

KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN İKİ YENİ YÜZME HAVUZU

ETİMOLOJİ ATÖLYESİ’NDE İLK DERS ZİLİ ÇALDI!

PARTİLERDEN BAŞKAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

1 MAYIS VALİLİK KARARIYLA KAPATILAN ULAŞIM DUYURUSU

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

03.05.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:52
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 20:10
  • YATSI 21:43
  • Cuma 17.7 ° / 12.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17 ° / 12.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 11.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 34 11 11 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Fatih Karagümrük 34 9 16 9 -2 36
16.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
17.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16