CHP´DE ADAY ÇATLAĞI BÜYÜYOR
Tarih: 31.01.2019 10:39

CHP´DE ADAY ÇATLAĞI BÜYÜYOR

İstanbul İlçe adaylarının açıklanmasından sonra dalga dalga yayılan adaylara tepki Bayrampaşa´ya da sirayet ederek gençlik, kadın kolları tamamı ve yönetim kurlu asil ve yedek üyeler istifa etmişti.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan İstanbul ilçe adayları sonrası istanbul ilçe örgütleri içinde oluşan gerginlik ve kriz bazı yerde istifalara, bazı yerde de kavgalara neden oldu. Örgüt mensuplarının iddialarına göre seçimi kazanacak adaylar yerine ahbap çavuş ilişkisi ile ve Muharrem İnce2ci yakıştırmalarıyla oy alacak adayların önünün kesildiği belirtiliyor. Bir çok adayın da genel başkan Kemal Klıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin eş dost ve ortakları olduğu iddia ediliyor.

Bu gelişmeler yaşanırken kriz Bayrampaşa´ya da sirayet etti. Aday Adaylarından Remzi Albayrak´ın aday olarak açıklanmasından sonra İlçe kadın Kolları ve gençlik Kolları tamamı, yönetim kurlu üyelerinden 6 kişi yedek yönetim kurlu üyelerinden 8 kişi açıklamalarda bulunarak istifa etti.

Gençlik Kolları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu sahada adeta ?tek başına´ var gücü ile çalışırken; ona güç verecek ilçe adaylarının kamuoyunun talepleri ve örgüt düşüncesinin bir yana bırakılarak ahbap-çavuş ilişkisi ile belirlendiğini belirtirken, Kadın kolları, ?Emeğin değersizleştirildiği, çalışmanın güçleştirildiği, kazanma iddiasının önemsizleştiği bir dönemde başarının imkansızlaştığı fikri, hepimizde hakimdir" denildi. Yönetim kurlu üyeleri ise "25 Aralık 2017 günü gerçekleştirilen ilçe kongremizden bugüne kadar geçen zaman zarfında, ilgili ilçe başkanının tüm antidemokratik tutumlarına karşın, tarafımıza oy veren kongre delegelerimizin üzerimize yüklediği sorumluluğu yerine getirmek için görevimize var gücümüz ile devam etmeye çalıştık. Bu süre zarfında, yaşanan tüm olumsuzlukların, gerek 24 Haziran seçimleri gerek mahalli seçimler öncesi, çalışmalarımızı sekteye uğratacağı yönündeki düşüncelerimizi partimizin üst kurulları ile defalarca paylaşmamıza rağmen hiçbir önlem alınmamış olması, bugün içine düşülen durumun dün ki habercisiydi. Tüm bu yaşanılanlar sonrası, olumsuzlukların müsebbibi olarak gördüğümüz profilin, örgütümüze danışılmadan, adeta inat edilerek ilçemizde adaylaştırılmış olması hepimizi derinden üzmüştür" diye sitem etti.

BASIN TOPLANTISINDA HEDEF HASAN MUTLU OLDU

İstifaların ardından CHP Bayrampaşa İlçe örgütü basın toplantısı yaptı. Basın toplantısında isim vermeden eski ilçe başkanı belediye Başkan Aday Adayı hasan mutlu hedef gösterildi.

Basın toplantısına CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim Kahraman, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muradiye Albayrak Şit, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Remzi Albayrak, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Aday Adayı Müzeyyen Çetin ile birlikte bir basın toplantısı yaparak istifa eden gençlik ve kadın kolları yönetimi ile yönetim kurulu ve mahalle başkanlarını sert şekilde eleştirdi. Toplantıya diğer belediye başkan aday adaylarını da davet ettiklerini ancak yoğun programları nedeniyle katılamadıklarını ifade eden CHP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim Kahraman, ?Geçtiğimiz haftalarda tüm aday adayları ile birlikte yaptığımız kahvaltılı toplantıda ?kim aday gösterilirse arkasında duracağız´ söylemlerine rağmen bugün bu davete belediye başkan aday adaylarından Müzeyyen hanım dışında gelen olmamasından dolayı büyük üzüntü duyduk. Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve yönetim kurlu üyeleri bir aday adayımızın etkisinde kaldıkları için istifa etmişlerdir. İstifalar bizleri üzmedi, hatta bizleri rahatlattı. Bu saatten sonra Belediye Başkan Adayımız Remzi Albayrak´ın örgüt olarak tek bir yumruk olarak adayımızın yanında olacağız, adayımızla birlikte meclis üyesi adaylarını hazırlayacağız. Bayrampaşa´da 31 Mart akşamı iktidar olacağız? ifadelerini kullandı.

Daha sonra CHP Bayrampapaşa İlçe Başkanlığının basın açıklamasını okuyan Başkan İbrahim Karaman´ın açıklaması şu şekilde, ?Cumhuriyet Halk Partisi Bayrampaşa İlçe Başkanlığı olarak göreve başladığımız 24 Aralık 2017 tarihinden itibaren partimiz ve davamız için örgüt ve yönetim işbirliği içerisinde yılmadan yorulmadan özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde gece gündüz çalışarak partimizin başarısı için çaba harcadık. 31 Mart yerel seçimlerinde de örgütümüzle birlikte çalışmalarımız artarak devam edecektir. Partimizin içerisinde bulunan küçük bir grubun Remzi Albayrak´ın ilçe başkanlığı döneminde ve daha sonra yönetim kurulu üyeleri tarafından ilçe başkanı seçilen eski ilçe sekreteri İbrahim Kahraman´ın ilçe başkanı olmasından bu yana bilinçli olarak huzursuzluk yaratmakta ahenk içinde çalışılmasına engel olmaktadırlar. Ayrıca asılsız seviyesiz iftira itibarsızlaştırma politikalarına devam etmişlerdir. Bu grubun her türlü kendi çıkar politikalarına rağmen ilçe yönetimimiz çalışmalarına dik duruşlarıyla sabır ve sükunet içinde devam etmektedir. Daha 15 gün önce tüm aday adayları ile siz değerli basın temsilcileri önünde birlik mesajları verirken, her kim aday olursa olsun adayımızın ve partimizin başarısı için her türlü çalışmaya destek vereceğini ifade edenler bugün adaylıklarının gelmemesi üzerine etkileri altına aldıkları dar grupçu ve hizipçi anlayışları harekete geçirerek CHP´nin seçim başarısını engelleme girişimi başlatmışlardır. Bilinmelidir ki bu çabaları örgütümüzün nezdinde de beyhudedir ve boşa çıkarılacaktır. Biz CHP örgütü olarak ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmaya dün olduğu gibi bugün de kararlı bir şekilde devam edeceğiz. CHP  Bayrampaşa ilçe yönetimi ve örgütü olarak bu istifaların yerel seçim öncesi yapılmasının tesadüf olmadığının ve bilinçli olarak parti çalışmalarını sabote etme girişimleri olduğunun farkındayız. Bu sebepten istifalarını yönetimimiz için kaybedilmiş kişiler olarak değil içimizde bulunan sözde CHP´lilerin kendilerini su üstüne çıkarması olarak görebiliriz.  Bizler ilçe yönetimi ve parti örgütü olarak bundan sonraki süreçte eskiden de olduğu gibi hedefimiz doğrultusunda daha verimli çalışmalar yürütmeye kararlıyız. Yönetim olarak hiç kimsenin baskısı altında kalmadan özgür irademizle ülkemizin ve halkımızın menfaatleri doğrultusunda çalışacağız. CHP 96 yıllık dev bir çınardır ve kökleri vatanımızın her karış toprağını sarmıştır. Bu Çınar, zayıf kurumuş dallarından kurtularak yeni filizler verecek ve daha da büyüyecektir. İlçe örgütü olarak başta ilçe başkanlığımız olmak üzere belediye başkan adayımız Remzi Albayrak´ın yanında olduğumuzu ve tam bir dayanışma içinde bulunduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.?

Basın toplantısı sonrası soruları cevapladı. Gazetecinin birinin "İstifaları haber değeri olarak görmedim" demesi garipsendi.


Anahtar Kelimeler: ADAY ÇATLAĞI BÜYÜYOR

DEVA PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ALTAN ARTAN RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

MİLLİ YOL PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ZEKİ DENİZ RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

BENZİN VE MOTORİNE YAPILAN ZAMMIN ARDINDAN LPG'YE DE ZAM GELİYOR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNDEN İFTARA BALIK İKRAMI

İMAMOĞLU: 2027 AVRUPA OYUNLARI İSTANBUL’DA

GECE TERLEMESİNE 5 ETKİLİ ÖNLEM

İLİM YAYMA CEMİYETİ BAYRAMPAŞA BAĞIŞÇILAR İFTARI

SİYASET, BÜROKRAT VE İŞ DÜNYASINI BİRLEŞTİREN İSTAF İFTARI

İBRAHİM KAHRAMA’NIN İFTARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DÖNER DAĞITIMINA DEVAM

GOSTİVAR’A “KÜLTÜR EVİ” MÜJDESİ

LÖSEV AİLELERİNDEN SAĞLIK BAKANI’NIN İSTİSMAR AÇIKLAMASINA CEVAP

RUMELİ TV DE KONUĞUMUZ HASAN MUTLU

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR HASTALARI ZİYARET ETTİ.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ HAVACILIK MOTORLARI ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NEVRUZ MESAJI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13