CHP BAYRAMPAŞA İDDİALARI CEVAPLANDIRDI
Tarih: 24.10.2020 19:13

CHP BAYRAMPAŞA İDDİALARI CEVAPLANDIRDI

CHP Bayrampaşa İlçe başkanlığı ve meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı yaptı.

Son zamanlarda oluşan gerek Şehit Astsubay Esma Çevik parkı tabelası, gerekse 2021 bütçe sonrası yapılan tartışmalar üzerine İlçe başkanlığı meclis üyeleriyle birlikte basının karşısına çıktı açıklamalarda bulundu.

Basın Toplantısına Bayrampaşa İlçe Başkanı Hasan Mutlu, İstanbul Yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Özgür Akad, Meclis Grup Sözcüsü Abdul Fettah Dindar, Meclis Üyesi Nihat Terzi ve ilçe yöneticileri katıldı.

Basın toplantısında açıklama yapan İlçe Başkanı Hasan Mutlu;  “Yaklaşık on gündür gündeme getirilen, şehit üzerinden siyaset yapılmaya çalışılan, algı oluşturmaya çalışılan Altıntepsi bulunan Şehit Astsubayımız, kızımız, Esma Çevik parkının tabelası ile ilgili süreci değerlendireceğiz.  Birde bu hafta mecliste görüşülen Bayrampaşa’nın 2021 yılı bütçesi konusunda da görüşlerimizi yansıtacağız” diyerek toplantının açılışını yaptı.

HER ŞEYE EL KALDIRIM EVET DİYEMEYİZ

Hasan Mutlu bütçe konusunda “Bundan önce 2016 2017 2018 2019  yıllarında oluşturulan bütçeyle alınan sonuçların hiçbir şekilde birbirine uyum sağlamadığı görüldü. %20-25 civarında sapmalar oluştuğu şu anda da belediyenin 213 Milyon Borcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz CHP Bayrampaşa ilçe Başkanlığı ve meclis üyeleri olarak Bayrampaşa halkının menfaatine yapılan her tür hizmetin yanında olmaya devam edeceğiz. Verilen hizmetlerde her tür desteği verdik bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Fakat yanlış ve eksiklerde de bunları eleştirmek, doğruyu göstermek bizim görevimizdir. Mecliste grup sözcümüz ve üyelerimiz bütçe üzerinden görüşlerini açıkladılar. Bazılarına destek vereceğimizi, bazılarına destek vermediğimizi açıkladık. Örneğin; Bilgi İşlem, Teftiş Kurulu, Hukuk İşleri, Destek hizmetleri müdürlüklerine destek vereceğimizi, Basın yayın, Fen İşleri, İmar ve Şehircilik, İşletme ve İştirakler, Kültür gibi bazı müdürlüklerde de bir takım azaltmaların yapılabileceği bu doğrultuda bütçenin daha uygun hale getirilebileceği şeklinde üyelerimiz açıklamalar yaptı. Bütçeye bakarak her şeye evet deme lüksümüz yok. Hizmetin dışında bazı kalemler varsa yada bir takım eksiklikler varsa dile getirmek bizim görevimiz. Vatandaş meclis üyelerimizi bunun için görevlendirdi. Her şeye el kaldırıp evet denilmesi söz konusu değildir” diye değerlendirdi.

GÖKHAN DAL2A SAHİP ÇIKTI

Meclis üyesi Gökhan Dal’ın konuşmasına da değinen Hasan Mutlu; “Meclis üyemiz Gökhan Dal’ın konuşmasında da 2016 yılından bu tarafa oluşturulan bütçelerdeki sapma miktarları ortaya konulmuştur. Bu şekilde bütçe oluşturulamayacağını, elbette bütçelerde sapma oluşabileceğini, ancak bu sapmaların bilinmesiyle ilgilidir. Siz bir bütçe oluşturduğunuz zaman eğer %20-25 gibi sapmalar oluyorsa yapmış olduğunuz bütçenin geçerliliği ortadan kalkar.

Geçmiş dönemlerde %50’lik bir borçla bütçeyi götürürken bu gün %100’Lük borca yaklaşmışsanız o zaman bu tartışılır hale gelir. Meclis üyemiz Gökhan Dal’ın söylediği buydu. Fakat oradaki AK Partili meclis üyelerinin saldırı tavırları ve suçlamaları farklı algı yaratmıştır. Belediye Başkanı Atila Aydıner, kendi meclis üyelerinin saldırgan tavrını görmezden gelerek yapılan açıklamayı değiştirerek sanki saldıran taraf bizim meclis üyemiz gibi bir yorum yapması da bizi gerçekten üzmüştür” diyerek meclis üyesi Gökhan Dal’a sahip çıktı.

ŞEHİT ÜZERİNDEN SİYASET VE ALGI YAPILIYOR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve son zamanların tartışılan konusu Şehit Astsubay Esma Çevik’in adını taşıyan Altıntepsi parkındaki tabelanın sökülmesine değinen Hasan Mutlu Konuşmasına şöyle devam etti.   “Bayrampaşa’nın bir çok noktasında Bayrampaşa Belediyesine ait olan veya Bayrampaşa Belediyesiyle İBB’nin ortak malı olan veya İBB’ye ait olan projeler başlatılmıştır. Bu projelerin bir kısmı tamamlanmış, bir kısmı ise devam etmektedir. Biz CHP İlçe Başkanlığı olarak bu projelerin tamamlanması konusunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile irtibata geçtik, İBB meclis üyelerimizin de gayretleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Sizlerde biliyorsunuz Ocak ayının sonlarında göreve gelmiş olmamıza rağmen o günden bu güne kadar pandemi süreci dahil hizmetlerimizi hiç aksatmadan devam ettirdik. Eski cezaevi alanında yapılan kentsel dönüşüm içindeki sıkıntıları gidermek adına Ekrem başkanı getirdik sıkıntıları anlattık bizleri dinledi, kentsel dönüşüm alanına  sorun olmadan taşınmaya başlandı. Bu gün İsmetpaşa Mahallesindeki vatandaşlarımız karşısında bir muhatap bulabilmektedir. Kabul edip taşınan vatandaşlarımız da taşınmayan vatandaşlarımız da ne yapılacağını bilir hale geldi.

Bunun ötesinde bir çok başlanmış proje var. Eski lunapark alanı projesi, Tuna Spor Kompleksinde havuz projesi Bayrampaşa içinde olan projeler devam etmekte en kısa zamanda tamamlanacaktır. Daha önceki yönetimler döneminde başlanılmış hizmete sokulmuş yerlerde var.

Devlette devamlılık esastır. Yapılan projeler ve hizmetler o günkü iktidarların veya o gün yönetimin başında olanların şahsi malları değildir. Devlette devamlılık prensibiyle bir yönetimin başlattığı proje yeni gelen yönetim tarafından devam ettirilir ve sonuçlandırılıp vatandaşın hizmetine sunulur.

Örneğin son günlerde polemik haline getirilen Altıntepsi Şehit Astsubay Esma Çevik Parkı. Önceki İBB yönetimi zamanında projelendirilmiş yapımı devam ediyordu şimdiki yönetim bitirdi hizmete sundu. Burada yapılan tesis Altıntepsi Spor kulübüne devredildi. Buranın kulübe devri esnasında burayı biz yaptık gibi bir algımız olmadı. Biz o zaman mevcut yönetimle birlikte emeği geçenlere teşekkür ettik. Burada bir takım farklı düşünceler vardı ki, bunun üzerinden siyaset oluşturuldu. Burayı biz yaptık projenin üstüne oturuldu gibi algı oluşturuldu, hatta hedef gösterildi. Devlette devamlılık esastır biri başlatır bir başkası bitirir.

Geçen hafta Ekrem başkan projelerin devam etmesi dolayısıyla yerinde incelemek için Bayrampaşa’ya geldi. Ekrem Başkan’ın Bayrampaşa ziyareti ilk önce eski luna park alanından başladı, Tuna spor kompleksi, Tuna Spor kulübü sonra Altıntepsi Spor kulübüne geldi. Bu ziyaret esnasında Atila Başkan bizlerle birlikte Ekrem Başkanın yanındaydı. Bu ziyaret güzergahı esnasında birlikte Atila başkanla Ekrem başkanın arabasındaydık. Bu seyahat esnasında birlikte sohbet edildi hiçbir sorun dile getirilmedi. Burada dile getirilmeyen sorunlar alaycı bir şekilde bütçe konuşmasında dile getirildi. Bütçe konuşmasında, proje değiştirilecekmiş gibi yanlış bilgili bir konuşma yapmak doğru değildir. Gördüğün bir sorun varsa başkanlar olarak başbaşa konuşuyorsun sorunu anlatırsınız. Ekrem Başkan proje değiştireceğiz demedi, kod farkından dolayı orada oluşacak sorundan bahsetti.

Daha sonra Şehit üzerinden siyaset yapılmaya, algı oluşturmaya çalışılan Şehit Astsubay Esma Çevik adını taşıyan tabela konusunda da oraya gelindiği zaman sorunu Ekrem Başkana iletebilirdi, orada gündeme gelmedi. Daha sonra AK Parti ilçe başkanı, belediye başkanı şehit adının olduğu tabela üzerinden siyaset yapmaya algı oluşturmaya başladı.

Bizi iyi tanıyorsunuz bizim ağzımızdan çıkanla yaptıklarımızın bir olduğunu biliyorsunuz. Asla yalanla algıyla işimiz olmayacağını da bilirsiniz. Bu parkın adının Şehit Esma Çevik olması mecliste oybirliğiyle kabul edildi biz sonuna kadar destek verdik. Meclis kararı neticesinde parka tabela takıldı açılışı yapıldı.  Ekrem Başkanın geleceği gün park ve bahçelerdeki yöneticiler bizim de bilgimiz olmadan eski tabelayı kaldırmış, yeni tabelayı takmış. Hangi maksatla yaptı bilmiyoruz. Burada şehit Astsubay Esma Çevik’in adı kalktı gibi bir algı siyaseti yapıldı. Önceki tabelada da Şehit Astsubay Esma Çevik yazıyordu, İBB’nin koyduğu tabelada da Şehit Astsubay Esma Çevik yazıyor. Algı siyaseti yapılması yerine öneriler sunulsaydı daha iyi olurdu bizde destek verirdik. Biz sizlerin fikirlerini aldık, sizlere bilgi aktardık. Sizlerden gelen ve vatandaşlardan gelen fikirler neticesinde Bayrampaşa Belediyesiyle irtibata geçtik, bir hata var burada verin tabelayı yerine takalım dedik. Fakat bu algı siyasetini sürdürebilmek bütçe konuşması içinde konuşabilmek için tabelayı vermediler. Sonra siz o tabelayı sökün bunu takalım dediler. Öyle bir şey yok bu park İBB ile Bayrampaşa Belediyesinin ortak malıdır, İBB bu parka 15 Milyon civarında bir yatırım yaptı.

Biz şehit ailesinin, Bayrampaşa’nın akil insanlarının ve sizlerin önerisiyle İBB ile irtibata geçtik görsel anlamda güzel bir çalışma yapın görelim özellikle şehit ailesinin de onayını alarak yenisini yapalım dedik şimdi çalışma yapılıyor. Bayrampaşa Belediyesi dilerse kendi tabelasını getirir oraya asar.”

ABDUL FETTAH DİNADAR BÜTÇE SUNUMU YAPTI

Bütçe üzerine konuşan CHP Grup Sözcüsü Abdul Fettah Dindar mecliste bütçe yaptığı müdürlükler üzerinden yaptığı sunumu basın toplantısında da yaptı.

SUNUMU GÖRMEK İÇİN TIKLA

http://bayrampasagundem.com/haber/dindar_2021_butcesinden_40_milyon_tasarruf_edilir-16608.html

Daha sonra İlçe Başkanı Hasan Mutlu ve CHP Grup Sözcüsü Abdul Fettah Dindar gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bayrampaşa Gündem Gazetesi adına Mehmet Ceylan’ın birinci sorusu;  

Biz davet edilirken ilçe yönetimi ve meclis üyeleri ile basın toplantısı yapılacak denilmişti bakıyoruz iki meclis üyesi, iki ilçe yöneticisi var. Dışarıdaki örgüt çalışmalarında da meclis üyelerini göremiyoruz bu konuda bir sıkıntı mı var?

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Soruyu cevaplandıran İlçe Başkanı Hasan Mutlu, “Bu toplantı biraz spontane gelişti. Arkadaşlarımıza bilgi verdik fakat başkaca programları olduğu için gelemediler. Dışarıdan göründüğü gibi aramızda herhangi bir sıkıntı yok. Birlik beraberlik içerisinde en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Daha önceki ilçe başkanlığımda üç aylık periyotlarda sizlerle, meclis üyelerimizin de katıldığı kahvaltılı toplantılar yapıyorduk. Fakat  Pandemi döneminde biraraya gelemedik ileriki zamanda yapacağımız programlarda yine biraraya gelip  Bayrampaşa’nın problemlerini konuşacağız. Biz sizleri tanıyoruz Bayrampaşa için çalışıyorsunuz, yıllardır emek veriyorsunuz. Biz yerel gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu biliyoruz.  Yerel basın ayakta kalabilmeli, basın emekçisinin zorluklarını da bilen bir kişiyim. Sizler çıkar gözetmeksizin Bayrampaşa için uğraşıyorsunuz, bizlerde Bayrampaşa için uğraşıyoruz. Bayrampaşa’nın değerlerini, problemlerini tartışmak kadar güzel bir şey olamaz” dedi.

BORÇLANMA GÖRÜNMESİN DİYE BİR HAVA VAR

Bayrampaşa Gündem Gazetesi adına Mehmet Ceylan’ın ikinci sorusu;  

Yıllardır bütçenin gerçekçi olmadığı söyleyerek RED oyu veriyordunuz bunu anlıyorduk, bu yıl bütçeyi olum gördüğünüz halde ve denk bütçe olmasına rağmen neden RED oyu verdiniz?

Bütçe sorusunu cevaplandıran İlçe Başkanı Hasan Mutlu, “Bütçeyle ilgili grup sözcümüz Abdul Fettah Dindar  dile getirdi, biz kalem kalem saydık. Bu bütçe üzerinden en az 40 – 50 Milyonun tasarruf sağlanabileceğini düşünüyoruz. Denk bütçe yapılırken hesap 0 – 0 görünsün borçlanma görünmesin diye bir hava var. Grup sözcümüz Abdul Fettah Dindar 280 Milyon bizim gelirimiz olmaz, 200 Milyon gelirimiz, 230 Milyon giderimiz gerçekleşir, 30 Milyon gene borç hanemize yazılır diye açıkladı. Biz bu nedenle bütçeye hayır dedik” diye ifade etti.

2020 YILI VE 2021 YILI BÜTÇELERİ DAHA GERÇEKÇİ

Sanırım benden cevap bekleniyor diye söze giren CHP Grup Sözcüsü Abdul Fettah Dindar ise siyaseten de karar verilebileceğini belirterek şöyle dedi; “Meclis görüşmelerinde de söyledim biz çok şeffaf bir şekilde görüştük. İstediğim bilgileri verdiler. Ben 17 Yıldır bütçeyle uğraşıyorum. Ben tek meclis üyesi olduğum zamanlar bile beni komisyona aldılar hatta komisyon başkanı yapmak istediler. Gerçekçi olarak baktığımız zaman kağıt üzerinde bir denk bütçe var. Borç ödeme var mı? Borç ödeme yok. Siz bütçeyi kafa kafaya getirseniz dahi biriken faizi ne yapacaksınız. Yasa bütçe mecliste onaylanır diyor yetki diye bir şey yok. Ben İBB de diğer ilçelere de söylüyorum biz burada RED diyeceğiz, İBB’de evet diyeceğiz buda bir çelişki. Çünkü biz RED dediğimiz için onlarda İBB’de RED diyecekler o zaman bütçe onaylanamayacak, ödemeler yapılamayacak meclis fesih olacak. Bizim istediğimiz şu gerçekçi bir bütçe yapalım. 280 Milyon gelir deniyor, 280 Milyon bir gelir yok. Bu bütçe hazırlanırken müdürlüklere soruluyor. Müdürlükler yazıyor bütçe yapılıyor, müdürlüklere sorsanız geçen yıl ne kadar gelir giderin oldu bilmiyor. Bütçe komisyonuna gelen müdür bilecek ki, bütçeyle ilgili sorulacak ona göre hazırlığını yapıp gelecek.

2020 yılı ve 2021 yılı bütçeleri daha önceki bütçelere göre daha gerçekçi. Bütçeye evet verilebilir mi, verilir partiler bazen siyasi karar da verebilirler. Biz grubumuzda tartıştık hayır kararı aldık. Bize ilçeden ilden RED verin diye bir telkin gelmedi.


Önder Müftüoğlu
24.10.2020 21:19:18
Kolay degil 26 yıl kim kimin ne yaptığını aramadı sormadı şimdi büyük şehirin degişmesi pilanları bozdu tesbit edilen bütçe açığının neden kaynaklandığı mutlaka biliniyordur ama bunu itiraf etmek özellikle başkan yardımcılarının bazılarının işine gelmez mesala gemiciye sorsalar cevap verirken bende orada olmak isterim mesala başkan yardımcılarının bazılarının mal varlıkları araştırılsa mesala müdürlerin bazılarının mal varlıkları araştırılsa büyük bir olasılıkla bütçenin açık verişinin sebeplerinden birisi meydana çıkacaktır idda ediyorum CHP nin şansı Hasan Mutlu gibi bir ilçe başkanına sahip olması

PROF. DR. AZİZ SANCAR PARKI TAMAMLANDI

MALTEPE'YE BAHAR TEMİZLİKLE GELDİ

19 MAYIS, KADIKÖY'DE COŞKUYLA KUTLANACAK

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÇERKEZ, HÜSEYİNLİ VE SIRAPINAR’DA VATANDAŞLARI DİNLEDİ

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI KÖSELER RİVA'YA KULAK VERDİ

GENÇLİK BAYRAMI ATAŞEHİR’DE COŞKUYLA KUTLANACAK

MADAM MARTHA KOYU TEMİZLENDİ

DÜNYANIN GÖRMEDİĞİ SOYKIRIM: GAZZE KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

SAMSUNDAN GELEN BAYRAK VE TOPRAK GENÇ DOKTORLARA TESLİM EDİLDİ

DEVLETTE DEVAMLILIK ADİL BİR YÖNETİMLE SAĞLANIR

ENGELİLER HAFTASINDA SPOR VE ŞENLİK

BASKET TAKIMI’NDAN BAŞKAN DURSUN’A ZİYARET

ÜCRETSİZ HPV AŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ BİREY VE AİLELERİ İÇİN EĞLENCELİ PİKNİK

ŞİŞLİ'DE 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ

SARIYER'DE KÖYLE BÖLGESİ'NİN ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 19 MAYIS KOŞUSU YAPILDI

BAYRAMPAŞA'DA 6. BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HAKAN BAŞ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

20.05.2024

  • İMSAK 03:45
  • GÜNEŞ 05:35
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 17:02
  • AKŞAM 20:27
  • YATSI 22:08
  • Pazartesi 22.5 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Salı 22.6 ° / 13.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.1 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16