BÜTÜN MESELE SAMİMİYET VE İHLASLA İŞLERE BAŞLAMAKTIR
Tarih: 08.12.2023 11:12 Güncelleme: 20.01.2024 12:37

BÜTÜN MESELE SAMİMİYET VE İHLASLA İŞLERE BAŞLAMAKTIR

CHP Bayrampaşa Belediye Başkan Aday adayı, İBB ve Bayrampaşa Meclis üyesi Abdul Fettah Dindar neden aday olduğunu ve görüşlerini gazetemize açıkladı.

Abdul Fettah Dindar, önemli olan samimiyet ve ihlasla işe başlamak olduğunu, aday olması halinde CHP olarak en iyi sonucu alacağını ve belediye başkanlığını kazanacağını söyledi, belediye başkanı olduğu zaman ilk işin tasarruf edileceğini, kendi ailesinin bütçesini nasıl yapıyorsa öyle yapacağını, belediye bütçesinde tüyü bitmemişin hakkı olduğunun altını çizdi.

Abdul Fettah Dindar Kimdir?

20 yılı aşkın ticaret ve profesyonel futbol tecrübemin ardından, 2000 yılından bu yana tüm enerjimi ve zamanımı siyaset ve sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla halka hizmete adamaktayım. Cumhuriyetçi, halkçı ve eşitlikçi bir dünya görüşüne sahip, etik ve adalet değerleri yüksek bir siyasetçiyim. İktisat eğitimim sonrası, profesyonel futbol ve ticaret hayatımla eş zamanlı olarak, 10 yıl Anavatan Partisi, 10 yıl Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere 20 yıldır aktif siyasetin içinde yer almaktayım. Esenler Belediyesinde meclis üyeliğim, İstanbul Büyükşehir, Bayrampaşa Belediyesinde meclis üyeliğim yanısıra plan ve bütçe, iştiraklar ve bağlı kurumlar komisyon üyelikleri yapmaktayım. Balkan göçmeniyim ve 1970 yıldan itibaren Bayrampaşa’da yaşamaktayım. 45 yıllık mutlu bir evliliğim, 3 çocuğum ve 6 torunum var.

50 YILLIK BAYRAMPAŞALIYIM VE BAYRAMPAŞA’YA HİZMET BORCUMUZ VAR 

Neden Aday Adayı oldunuz?

Hayata karşı duruşumda ve kişiliğimi oluşturmamda Bayrampaşa’nın benim hayatımda önemi çok büyüktür. Profesyonel futbolculuk hayatıma Altın tepsi mahallesinde başladım. Sevgili Eşimi Bayrampaşa’da buldum ve Ailemi burada genişlettim. Bu semtim destekleri benim ben olmamda en büyük kaynaklardan bir tanesi.  Hayatın her noktasında semtin ve dostlarımın desteğini yanımda artarak gördüm. Ben Bayrampaşa’yı sevdim Bayrampaşa da beni. Her daim çıkar gözetmeden daha fazla hizmet etmeye gayret gösterdim ve bunun karşılığında desteğinizi kazandım.

Bayrampaşa’yı daha iyi belediyecilikle tanıştırabilmemiz için birlik olmalıyız. Aday Adaylığı sürecimizde sloganımız “Bayrampaşa senin, Bayrampaşa hepimizin” Bu mesaj ile birlikteliği ve hizmet aşkımızın altını çiziyoruz ve Bayrampaşa’ya sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bayrampaşa belediyesini ancak birlikte olarak kazanırız ve Abdul Fettah Dindar olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim “En fazla oyu birlikte alabiliriz”. 

 

SEÇMENİN TERCİHİNİ GÖRMEYEN SEÇİM KAZANAMAZ

Belediye Başkan Adayı olursanız, belediye başkanlığını kazanırsanız projeleriniz nelerdir, anlatır mısınız?

Bayrampaşanın en önemli sorunları şunlardır:

  • Kentsel Dönüşüm, 
  • İşsizlik 
  • Yetersiz park alanları
  • Eğitim kurumlarımızın nitelik ve nicelik olarak artması

Bunların tamamını Bayrampaşa belediyesi tek başına çözemez ama çözümün liderliğini yapabilir. Bu sorunları hep birlikte adaylık sürecinde detaylı konuşacağız ve sonrasında birlikte gerçekleştireceğiz.

Öncelikle belediye başkanı olduktan sonra neler yapacağımızdan ziyade belediye başkanlığını nasıl kazanacağımızı konuşmamızın daha uygun olacağını düşünüyorum. 

Bu secimi kazanabilmemiz için daha geniş kitlelerden oy almamız lazım ve bunun için mesajlarımızı hedef kitlelerimize net bir şekilde ulaştırmalıyız.

Adayımız Bayrampaşa’nın yapısıyla uyumlu olmalı ve demokratik sol seçmenin yanı sıra diğer eğilimlerden de destek alabilmelidir.

Belediyeciliği iyi bilmeli ve özellikle Bayrampaşa belediyesini ve İstanbul Büyüksehir belediyesini yakından tanımalıdır. Belediye personelini ve belediyenin nasıl işlediğini yakından tanımalıdır. Bilgi ve birikim başarıyı mümkün kılar.

Bayrampaşa’nın sorunları ve Bayrampaşa’yı yakından tanımalıdır. Özellikle rakiplerimizin güçlü olduğu bölgelerden daha fazla destek almamız gerekiyor. Bunun içindir ki hem sosyal demografik yapıyı iyi tanımalı ve bunun yanında her mahallede kanaat önderlerince tanınmalı ve tüm bölgelere hızlıca tanıtılabilir olmalı. Bayrampaşa adayını bağrına basması gerekiyor.

Seçim sonunda kazananın Bayrampaşa olduğu güzel bir secim dönemi arzuluyorum. 

 

50 YILDIR BAYRAMPAŞALIYIM.

Peki siz bu saydığınız özelliklere sahip misiniz?

Bu özelliklere en yakın aday olduğumu düşünüyorum. Görev verilmesi durumunda parti teşkilatımın ve gönüllüler ile  birlikte en yüksek oyu birlikte alabileceğimize inanıyorum 

  • 50 Yıldır Bayrampaşalıyım.
  • Toplumun her kademesinde görev aldım. (Fakirliği de gördüm, Şan ve Şöhreti de). Bayrampaşa belediye başkan aday adaylığına kendimi tanıtmak için değil hizmet etmek için aday oldum.
  • Belediyeciliği iyi bilirim 20 Yıllık Belediye meclis üyeliği tecrübem var son 10 yıldır hem Bayrampaşa ve Büyükşehir belediyelerinde sürecin nasıl işlediğini yakından gözlemledim. 
  • 30 Yıldır çeşitli Sivil toplum kuruluşlarının içerisinde görev almaktayım. Dolayısıyla Bayrampaşayı; Bayrampaşalıyı yakından tanırım.
  • Birlikte daha geniş kitlelere seslenerek en fazla oyu birlikte alabileceğimize inanıyorum.

Birlikte daha iyisini yapabiliriz…

 

BELEDİYE BÜTÇESİ TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN BÜTÇESİ

Belediye Başkanı oldunuz, Bayrampaşa Belediyesinde ilk yapacağınız neler var?

Ben merkezli değil biz merkezli bir oluşum yapacağız. Her kesimin fikir sahiplerinden istişare ekibi oluşturacağız, her kesimin katılmasını sağlayacağız.  Önemli konularda bu istişare ekibinin fikrine her zaman ihtiyacımız olacak. Kişilerin değil toplumun çıkarlarını önceliklendireceğiz.

Bunların yanında adaylık sürecinde açıklayacağımız güçlü projeler ile belediyenin eksik ve fazla olan noktalarını düzenlememiz lazım. 

İlk yapacağımız şeylerin başında israfı kesmek olacak. Alanı küçük bir ilçede, herkesin birbirini tanıdığı bir ilçede, yürüme mesafesine ilçe geneline ulaşabildiğiniz bir ilçede bu kadar çok israf olamaz. Belediye meclisinde, bütçe ve denetim komisyonlarında bulunduğum dönemlerde en çok üstünde durduğum konu da israfın önlenmesi oldu. 

Ben dersine iyi çalışan biriyim. Bayrampaşa belediyesi bütçesinin alternatiflerini hazırladım bizim bütçe hep gerçeğe yakın oldu. Belediye bütçesini kendi aile bütçeniz gibi harcarsanız israfı önlemiş olursunuz. Kendi bütçeniz sizi ilgilendirir ama belediye bütçesi toplumu ilgilendirir, tüyü bitmemiş yetimin bütçesi vebali çok büyük. Bu vebali bilerek ve idrak ederek bütçe yaptığınız zaman zaten tasarruf kendiliğinden gelir. 

Bayrampaşa’nın İkinci sorunu kentsel dönüşüm. Hakkaniyetli, ticari değil hizmet odaklı düşünürseniz ve vatandaşla istişare içinde yaparsanız kentsel dönüşümü sıkıntısız yaparsınız.

Zaten temizlik, çevre, gibi hizmetler rutin işlerdir. 

Bütün mesele samimiyet ve ihlasla işlere başlamaktır tüm sorunlar kolayca halledilir. 

DOĞRU ADAYI BULMAK GEREKİR

Genel olarak söylemek istediğiniz mesajınız var mı? 

Aday kim olursa olsun birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekir. Aday  adaylığı süreci tamamlandığında birlikte çalışabilir olmayız ve birbirimizi kırmamalıyız. Ben diye başlarsak kaybederiz, biz diyerek işe başlamalıyız. Bu genel seçim değil yerel seçim, yerel seçimlerde partilerin yanında kişiler ve yapılarda çok önemli olur. Buna göre planlı çalışma yapmamız gerekir. Burada asıl amaç birinin aday olması değil, belediye başkanlığını almak olmalıdır. Bunun içinde doğru adayı bulmak gerekir. 

Aday açıklandıktan sonra tüm aday adayları elele vermelidir. Eğer belediyeyi almak istiyorsak en doğru adayın tespitine katkı sunmak ve aday olan arkadaşın yanında durmak gerekir. Yoksa belediye başkanlığını almak çok kolay olmaz. Belediye Başkanlığını almak yetmiyor meclisi de almamız gerekir. Meclis listesini de doğru yapmamız gerekiyor, listeyi şekillendirmek gerekiyor. 

Kısacası işimiz kolay değil ama her zorluğun bir kolay yol haritası vardır. Takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilmek lazım. İlçe yöneticilerimizle, mahalle temsilcilerimizle, üyelerimizle elele verip belediyeyi kazanmamız lazım. 

Buradan önce aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum, ilçe yöneticilerimize, üyelerimize ve Bayrampaşalı dostlarımıza teşekkür ediyorum saygılar sunuyorum. 


Sevim Arda
8.12.2023 11:24:02
İdeal bir kişilik

Hatun Temiz
8.12.2023 11:43:28
Yorum yok

Yavuz yuceer
8.12.2023 12:09:01
Bsyrampasa icin

Özgür han
8.12.2023 17:03:44
Oy

Kemal kajan
8.12.2023 20:36:01
Güzel ahlakı ıiyi niyeti insanlık ve dürüstlüğü öğrendiğim örnek alınacak yegane insan Fettah abim inşallah seçilirsin de yönetim nasıl olur öğrenir bazıları

Kemal kajan
8.12.2023 20:39:00
Adam gibi adam dürüst yönetim nasıl olur herkes öğrenecek

Tevfik Eskitürk
8.12.2023 20:41:35
Tam bir vatandaş ve insan dostu Çok dürüst bir şahsiyet

Zekeriya abacı
8.12.2023 20:42:12
Hayırlı olsun

Suat gürdal
8.12.2023 21:44:29
Hayırlısı olsun

Gökhan İkican
8.12.2023 22:39:07
Recep öztürk olsun bence

Özcan usta
9.12.2023 00:02:33
Recep beyin kesinlikle aday olması gerektiğini düşünüyorum Bayrampaşa halkı için hizmetleri olacağını düşünüyorum.

Mehmet Cedid
9.12.2023 00:39:18
Hasan başkanımızın emeği çok diğer yol arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

yusuf bıçak
9.12.2023 12:30:05
abdul fettah dindar

Unl bck
9.12.2023 14:48:31
Adayımız Fettah baskan

Cemal aslan
10.12.2023 12:52:06
80 önce si bayrampasada oturdum ara ara sık geldigimden bu yana değiş şen bir olmadı taşı bir oraya bir buraya tasinmis dışardan gözlem ledigim kadarıyla bir bayan eli değmesi lazım bu konuda seda Türkoğlu hanım kızımızı görmekte fayta görüyorum eminim guzellesicektir..

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:35
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
8.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
9.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
10.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16