BULTÜRK’ten MHP Bayrampaşa İçe başkanına ziyaret
Tarih: 30.11.2020 18:57

BULTÜRK’ten MHP Bayrampaşa İçe başkanına ziyaret

Bulgaristan Türkleri Kültür ve Hizmet Derneği Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, MHP Milliyetçi Hareket Partisini Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim Yaşil’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


MHP Bayrampaşa İlçe Başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Balkanlar hem de Türk Dünyası üzerine güzel bir sohbet yapıldı.

BULTÜRK yöneticileri olarak MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim YEŞİL’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Başkan ULUTÜRK ve ekibi tek tek kendilerini tanıtılar.

Ardından İbrahim YEŞİL: Kendilerinin Bayrampaşa sakinleri için çalıştıklarını bu korona esnasında işlerin çoğaldığını ve kısaca bizlere yaptıkları işler için çalışmaları hakkında bilgi verdiler. Bu pandemi döneminde Bayrampaşa’nın eksiklerinin tamamlanması için ekibi ile birlikte canla başla nasıl çalıştıklarını ve çok yoğun çalışmalar yaptıklarını anlattı. 

Türkiye Gündeme dair konuların görüşüldüğü ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Bayrampaşa İlçe Başkanı İbrahim YEŞİL, “BULTÜRK yöneticilerinin yeni parti binamızda ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.” Diyerek sözlerine devam etti:

“Bizler MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin mesajlarını Bayrampaşa halkına iletme, partinin görüşlerini paylaşma ve vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla saha çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak uyumlu ve birlikte çalışma ile Bayrampaşa hedeflerine hızla erişmek için elimizden gelen katkı ve yardımlaşmayı gösteriyoruz. Cumhur İttifakı olarak Bayrampaşa için gereken her şeyi birlikte ve destek olmak isteyen partilerimizle birlikte yapma gayreti içinde olacağız. Artık Cumhur İttifakı ile çok daha güçlüyüz. Türkiye Cumhuriyet’inin bekasını ve 2023, 2053, 2071 hedeflerine ve vizyonuna uygun hamlelerin gerçekleştirilmesi için Cumhur İttifakı''nın Bayrampaşa’da güçlü bir şekilde temsili ve yaşatılması için güç birliğinin artarak sürdürülecektir. Bayrampaşa halkına hizmet etmek hepimiz için bir ayrıcalık ve şereftir, onurdur" dedi.

BULTÜRK Derneği olarak öncelikle Genel Başkan’a kendilerini yapmış olduğu ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve kendilerine teşekkür etti.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK’te:

BULTÜRK’ün kuruluşundan günümüze kadar tüm faaliyetleri kısaca anlatılırken yönetim kurulu arkadaşlar tarafından da katkılar yapıldı. BULTÜRK Yayınları olarak bu gün itibarı ile 96 kitap ile birlikte BULTÜRK “BULGARİSTAN TÜRKLERİNİN SESİ” GAZTESİ’NİN 162. sayısının yayınlanmış olduklarından dolayı onurlu olduklarını bildirdiler. Ayrıca Bulgaristan Stratejik Araştırma Merkezinin internet sayfası, haber sayfamız ve derneğimizin, gazetenin ve Bulgaristan ile ilgili haber sitelerinin de mevcut olduğunu ve bunların hem Bulgaristan’dan hem de Avrupa’da yaşayan Bulgaristan Türkeri’nden büyük ilgi ile izlendikleri anlatıldı.

İbrahim YEŞİL: “Bizler Bayrampaşa’da halkın içindeyiz Esnaflarımızın sorunlarını dinliyoruz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinin çalışma şartlarını zorlaştırmasıyla yaşanan sıkıntıları not alıyoruz ve büyüklerimize iletiyoruz. 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandemi nedeniyle ciddi sıkıntılar var. Bunu görmezden gelemeyiz. Türkiye, dışarıdan yöneltilen tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadele ederken içeride de sosyal ve ekonomik sorunların çözümü konusunda samimi gayret içindeyiz. Bize iletilen tüm sorunları ilgili mercilere anında iletiyoruz ve mutlaka takipçisi de oluyoruz. Bizler Devletimize güveniyoruz ve vatandaşlarımızdan da bunu istiyoruz. Varlığı ve yokluğu paylaşma kültürüne sahip olan aziz Türk milleti, omuz omuza vererek bu günleri mutlaka atlatacaktır, buna yürekten inanıyoruz. MHP Türk milletinin içinde bulunduğu şartlara göre sorumluluk alan ve milliyetçilik ile demokrasiyi ruh ikizi kabul eden bir siyasi partidir. Türk Devleti kendi menfaatlerini ve kendi sınırlarını koruması noktasında MHP duyarlı bir siyasi partidir. Genel Başkanımın dediği gibi “PARTİMDEN ÖNCE DEVLETİM” sloganı sadece söylem değil bunu hayata geçirdiğimizi herkez gördü." dedi.

Yeşil şöyle devam etti: “Bizler MHP olarak derneklerimize çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları en iyi bilen onlardır. Bizlerde her zaman olduğu gibi eski dönemde beraber çalışmış olmamızdan ve Sizlerin de bizlere gelip eksiklerimizi söylediğinizden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Bizler ayrıca Türkiye’nin dışında yaşayan Türklere de çok önem veriyoruz. “Bizim Kızılelmamız: Vatan ne Türkiye’dir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: TURAN 

Bunun için Türklerin yurdu ve Turan coğrafyasını sadece Türklerin yaşadığı topraklar olarak değil bir cihan hâkimiyetine kadar uzanacak ideal olarak belirler. Türkler geçmişte bunu başarmışlardır; o halde yine birlikte başarabiliriz.

Sizin de bildiğiniz gibi MHP Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, "Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılması şarttır, tarihi zorunluluktur, çok acil bir ihtiyaçtır” dedi günleri bir hatırlayalım. O donem gülenler dalga geçenler bu gün utanıyorlar mı acaba, bilemiyorum....

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne katılması şarttır, tarihi zorunluluktur, çok acil bir ihtiyaçtır. Demişti.

Evet Bizi ayrımız gayrımız yoktur. Şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da şifalar dileriz.

Unutulmasın ki Dağlık Karabağ Türk'tür, Azerbaycan Türklüğünün öz yurdu, vazgeçilmez hakkıdır. Bu hakkın, eski toprakların tamamı alınana kadar hak sahibiyle buluşması can pahasına da olsa sağlanmalıdır. Katil ve terör devleti olan Ermenistan'ı ve Başkanları yılanın başı Perişanyanı nasıl ezildiğini dünya gördü. Savaşın sonucunda tek ses, tek nefes, tek yürek halinde zalime ve düşmana karşı mücadele kazanmıştır. Böylelikle Azerbaycan’ın haklı, hukuki, meşru ve beka mücadelesi daha da güç ve derinlik kazanmıştır. Türkiye'nin Turan'a açılan kapısı: Nahçıvan Özerk Cumhuriyetidir ve işte o kapı da açıldı. 

Rafet ULUTÜRK: 

Küçük bir bölge olsa da stratejik açıdan hem bizim için hem de Türk Dünyası için son derece kilit bir noktaydı. Bizim için önemiyse Turan’a açılan kapının girişi olması. Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını geri alması ile Ege'den, Çin'e kadar yer alan bölgede kesintisiz bir Türk sınırı oluşmuştur. Türk koridoru, Türk Dünyasını birleşme yolu böylece açılmış oldu, tüm Türk Dünyasına hayırlı uğurlu olsun. 

Evet Nahçıvan’ın nüfüsü 452 bin kişiden oluşurken bölgenin en dikkat çekici yanlarından biri de Azerbaycan Cumhuriyeti kurulduktan sonra çıkan liderlerin memleketleri olması. Bildiğiniz gibi Sn. Ebulfez Elçibey de Nahçivanlıydı. Sovyet Rusya’dan sonra Azerbaycan’ın ilk Cumhurbaşkanlığı yapan Ebulfez Elçibey’de ardından gelen Haydar Aliyev de Nahçıvanlılar. Haliyle şu anki Cumhurbaşkanı olan Haydar Aliyev’in oğlu İlham Aliyev’in de memleketidir.

Birde şunu hatırlatmak ve unutturmamak gerekir. Evet, eskiden İran’dan satın alınan toprakla daha o zamanlar ileri görüşlü Büyük Atatürk’ün deyimi ile Türk Kapısı kuruluyor. Aslında 1923 sınırlarına göre Türkiye’nin Nahçıvan Özerk Bölgesi ile ortak sınırı bulunmuyor. 

1930’lu yıllarda İran’dan Türkiye’ye doğru gerçekleştirilen terör olaylarının da etkisiyle o bölge Türkiye sınırına dâhil edilirken Türkiye’nin Türk Dünyası ile arasında bir köprü olması için Nahçıvan’ın karşısında yer alan İran toprakları da Mustafa Kemal Atatürk tarafından daha o zamanlar satın alınmıştır. Hatta daha o dönemde buraya Türk kapısı denmiştir. 

1930’lu yıllarda Nahcivan’ın karşısında yer alan 10-12 km2’lik toprak İran’dan satın alınırken bölgeye verilen ad durumu özetliyor: Türk Kapısı. Bugün, Türkiye’nin en kısa kara sınırına sahip olduğu komşusunun Nahçıvan olmasının sebebi de orada oluşturulan sınırın satın alma yoluyla gerçekleşmesinden kaynaklıdır. 

Zaten Sovyetlerin zamanında Türk Dünyası’nın birleşmesini engellemek için oluşturduğu küçük koridor Ermenistan sınırları içerisinde bırakılması tesadüf değildir. 

Evet bu gün Türkiye Cumhuriyeti sadece dünya içinde kendi konumunu değil, mazlum milletlerin de güvencesi olma yoluna girmiştir. Yenidünyanın mutluluğu, huzurlu limanı tarihte olduğu gibi yine Türkler olacaktır. Türkiye altın çağına giriyor, bunu çok yakında herkes görecektir. Yenidünyanın beyni, kalbi, aklı ve gücü de inşallah Yeni Büyük Türkiye olacaktır. Dünyadaki tüm mazlumları, mağdurları, gariplerin güvencesi BÜYÜK ÇINARI TÜRKİYE CUMHURİYETİ gölgesi altında toplanacaklardır. İnşallah…

“Allahu Ekber Türkler geliyor!” www.bghaber.org sitemizde son yazımda da bunları belirtmişim.

Ege’den başlayan Türk egemenliği Hazar’a kadar kesintisiz devam ederken Hazar’ın kıyısında yer alan; Türkmenistan’dan, Kazakistan’a, Kırgızistan’dan, Özbekistan’a Turan coğrafyası bir bütün haline gelecektir inşallah.

Ardından Bulgaristan’da son durumları da anlattıktan sonra, önümüzde Bulgaristan’da yapılacak Mart 2021 yılı genel seçimleri için daha önceki yıllarda birlikte yapmış olduğumuz çalışmalara şimdiden başladık. 

Bizler Bayrampaşa’da yaşayan ve Bulgaristan Vatandaşı da olan kişilerin tespitlerine başladık ve bu konuda sizlerden de katkı bekliyoruz.” dedi.

YEŞİL: “Biz STK’larımıza çok önem veriyoruz. Bayrampaşa’da bulunan STK’larla sık sık bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyoruz. Gerek saha çalışmalarında gerekse de sosyal sorumluluk çalışmalarımızda STK’larla mümkün olduğunca ortak hareket etmekteyiz. Biz planlamamızı oluştururken STK’larımızın talep ve görüşlerini de dikkate alıyoruz. Bu çalışma disiplininin ilerleyen dönemlerde de aynı şekilde devam edecektir. BULTÜRK Başkanı Rafet ULUTÜRK’e İstanbul’da ve Türk Dünyasında başarılı çalışmalarından ve Bulgaristan Türklerine hizmetlerinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Partimizi ziyaretlerinden dolayı şahsım ve ekibim adına kendilerine teşekkür ederim” diye sözlerini bitirdi.

BULTÜRK Genel Başkanı Rafet ULUTÜRK, İbrahim YEŞİL’e kendi yazdığı “Türk Dünyasında Bir Bulgaristan Türkü ve 50 yıllık Mücadele” ve “Bulgaristan Türkleri Kimlik Mücadelesi” isimli kitapları takdim etti. Yeni seçilen MHP İlçe Başkanı İbrahim YEŞİL’i İlçe Başkanlığı Binasının ve yeni Başkanın görevi hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Kendisine ve teşkilat mensubu arkadaşlarına çalışmalarında başarılar dileyerek ayrıldılar. Türkiye, Türk Dünyası ve Bulgaristan gündemine dair konuları görüşerek fikir alışverişinde bulunuldu. 

MHP İlçe Başkanı İbrahim YEŞİL de BULTÜRK’e nazik ziyaretleri için teşekkür ederken Rafet ULUTÜRK de İ.YEŞİL’e kendilerine göstermiş oldukları misafirperverliği için teşekkür etti


DEVA PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ALTAN ARTAN RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

MİLLİ YOL PARTİSİ BAYRAMPAŞA ADAYI ZEKİ DENİZ RUMELİ TV'DE KONUĞUMUZ OLDU

BENZİN VE MOTORİNE YAPILAN ZAMMIN ARDINDAN LPG'YE DE ZAM GELİYOR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİNDEN İFTARA BALIK İKRAMI

İMAMOĞLU: 2027 AVRUPA OYUNLARI İSTANBUL’DA

GECE TERLEMESİNE 5 ETKİLİ ÖNLEM

İLİM YAYMA CEMİYETİ BAYRAMPAŞA BAĞIŞÇILAR İFTARI

SİYASET, BÜROKRAT VE İŞ DÜNYASINI BİRLEŞTİREN İSTAF İFTARI

İBRAHİM KAHRAMA’NIN İFTARI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

AK PARTİ BAYRAMPAŞA DÖNER DAĞITIMINA DEVAM

GOSTİVAR’A “KÜLTÜR EVİ” MÜJDESİ

LÖSEV AİLELERİNDEN SAĞLIK BAKANI’NIN İSTİSMAR AÇIKLAMASINA CEVAP

RUMELİ TV DE KONUĞUMUZ HASAN MUTLU

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR HASTALARI ZİYARET ETTİ.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ HAVACILIK MOTORLARI ESKİŞEHİRLİLERLE BULUŞUYOR

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NEVRUZ MESAJI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.03.2024

  • İMSAK 05:18
  • GÜNEŞ 06:45
  • ÖĞLE 13:14
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:32
  • YATSI 20:54
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13