BOL KONUŞMALI HAZİRAN MECLİSİ
Tarih: 06.06.2022 19:56

BOL KONUŞMALI HAZİRAN MECLİSİ

Bayrampaşa Belediye Meclisi Haziran Ayı toplantısı 1. Oturumunda müdürlüklerden gelen teklifler ilgili komisyonlara gönderildi.

7. Seçim dönemi 4. Toplantı yılı Haziran ayı toplantısı 1. Birleşim, 1. Oturumu Meclis Başkanvekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ozan Karadeniz ve Çeyhun Çalışkan kâtip üyeliğinde yapıldı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü teklifi Hukuk Komisyonuna, sağlık Müdürlüğü Teklifi Tarife ve Sağlık Komisyonuna, Kentsel Tasarım Müdürlüğü teklifi İmar komisyonuna oy birliği ile gönderildi. Yazı İşleri Müdürlüğü teklifi olan meclis tatili Ağustos ayının tatil olması oy birliğiyle kabul edildi. CHP, İYİ Parti ve Bağımsız üyenin imzasıyla verilen meclisin canlı yayın teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Bayrampaşa Belediyesi Meclis Üyesi Fatoş Serin, Özde Çelik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Ticaret Şirketinin yeri ile ilgili Başkanlık Makamının cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Bayrampaşa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Atilla Özen’de 2021 Faaliyet Raporunun 158. Sayfada belirtilen ceza ile ilgili başkanlık makamının cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

Önergelerden sonra gündem dışı konuşmalara geçildi.

OMUZLARDA TAŞINMAYA LAYIKSIN

Bayrampaşa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Fatoş Serin, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı lafa atfen yaptığı kısa konuşmasında; “Bazı kültürlerde atasözleri gibi cinsiyete yönelik ve kadını aşağılayıcı sözler olabiliyor ve fütursuz bir şekilde ortalığa saçılıyor. Birbirimizin anası, bacısı, kızı, mesai arkadaşı, komşusu olan kadınlar bu sözlere maruz kalıyor. Ne demiş Atatürk; “Ey Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlarda taşınmaya layıksın.”

BABALAR GÜNÜ KUTLU OLSUN

Bayrampaşa Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nesrin Özmen babalar günü dolayısıyla yaptığı konuşmada; Babalar günü başka olsa da hissiyatı aynı olan özel bir gün. Doğumunu heyecanla bekleyen dünyaya gelişimizde büyük gayret eden, her durumda görevini severek yerine getiren babalarınızın, tüm bu emekleri, fedakarlıkları karşın tek istekleri bizlerin hayatında başarılı ve mutlu olması. Baba gönül yoldaşımız, baba koruyup kollayanımızdır, sahip çıkan yaşamdır. Sevgi ile bizim için fedakardır, vefakarlığı karşılıksız sevgisi yaşanılası bir dünya için çalışması, öğreten olması en zor ama en keyifli duygudur. Baba olmak evlatlarına hayatının en güzel renklerini sunan güçlü durmayı öğreten vatan ve bayrak sevgisini onlara işleyen merhametli olmayı sıcakkanlı davranış sergilemeyi, yardımlaşmayı ve evlatlarından topluma karşı iyi birey olmayı öğreten kişidir. Baba kadınlara hanımefendiler, erkeklere efendiler halkına Türk milleti diye hitapeden Atatürk manevi babalığın en güzel örneğidir. Babalarımızın her zaman bizi saran sevgisi vardır” dedi.

Bayrampaşa Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Nilüfer Açıkgöz şampiyon olan filenin sultanlarını kutladı.

SAHİLLER KORUNSUN

Bayrampaşa Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Çakır

Dünya Çevre günü dolayısıyla konuştu;  “Dünya çevre günü ülkemizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 5 Haziran içine alacak şekilde 7/6 çevre haftası olarak kutlanılmasına karar verildi. Bu 20 Yıllık dönemde çevre, yeşil, iklim değişikliği ile mücadele konusunda büyük adımlar atılmıştır. Özellikle son 3 yıldır devreye konulan enerji gücünün tamamına yakınını yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşmaktadır. AK Parti hükümetleri son yine baktığımızda ağaç konusunda da önemli işlere imza atmıştır. 2019 yılında Cumhurbaşkanımız tarafından 11 Kasım gününü milli ağaçlandırma günü ilan etmiştir. Son 20 yılda ülkemizde orman yangınlarına rağmen ağaçlandırma konusunda adeta bir destan yazılmıştır. Ülkemiz dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Mehmet Çakır; “İstanbul'un 2004 yılından önce yani AK Parti geldiği zamana kadar, sahillerimiz mafya tarafından işgali vardı. Herkes kafasına göre bir çay bahçesi kurmuş sahiplenmişler,  sahiller işgal altındaydı. Şu anda İstanbul'un bütün sahilleri Yeşilköy'den - Sirkeci'ye kadar, Kadıköy'den – Moda’ya – Pendik’ten – Tuzla’ya tüm sahiller hepsi şu anda İBB’nin kontrolü altında pırıl pırıl halkımıza hizmet vermektedir. Bunu AK Parti belediyemiz yaptı, şu anki gelen belediyemizde devam etti ve koruyor. Yalnız şöyle bir tehlike seziyorum, metro istasyonun girişlerinde büfeler açılmaya başladı. Bu şunu gösteriyor, demek ki İBB yönetimine, partililerden büyük bir baskı var. Onlara böyle bir iş sahası açılması için ben öyle düşünüyorum. Taraftarları baskı yapıyor, ufak ufak yerler yapılıyor ya da belediye iyi niyetle gelir sağlamak için bu yerleri veriyor. Her ikisi de çok tehlikeli. Allah korusun eğer İBB iktidarı kendi tabanından gelen baskılara dayanamayıp da parklara da böyle ufak tefek bir şeyler vermeye kalkarsa bu parklar birkaç sene sonra mafya'nın kontrolüne girer” diye konuştu

Bayrampaşa Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ahmet Çapık, AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Çakır’a teşekkür ederek sahillerin ve parkların emin ellerde olduğunu belirtti.

KILIÇDAROĞLU ÖZÜR DİLEMELİ

İBB ve Bayrampaşa Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi, Belediye Başkan Yardımcısı Abdulnaser Şimşek geçtiğimiz günlerde CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye Bosna sancak derneği ziyaretindeki konuşmasında “Genel Başkanımız Deniz Baykal oraya gitmişti. Aliya İzzetbegoviç'le onun yaşadığı yerde, mağarada görüşmüşlerdi” söylemine tepki göstererek Kemal Kılıcdaroğlu’nın Boşnaklardan özür dilemesini söyledi.

Abdulnaser Şimşek “Bilgilendirme yapmak ve tarihe not düşmek adına gündem dışı söz almış bulunuyorum” diye başladığı konuşmasında,  “Malum olduğu üzere. Doksanlı yılların başında Yugoslavya'nın dağılma sürecinde Bosna Hersek'te. 29/3/1992 de bağımsızlık için referandum yapıldı. Orada yaşayan diğer halk % 99. 4 oranından Bosna Hersek'in bağımsızlığı için evet oyu verdi. Bosna Hersek bağımsız bir ülke oldu. Bağımsızlık kararı da 1992 de Birleşmiş Milletler tarafından kabul edildi. Bu Kurtuluş savaşında liderlik yapan Bilge insan olarak tanınan rahmetli Aliya İzzetbegoviç 1925 yılında Bosna Hersek'in Bosanski Šamac şehrinde doğmuştur” diyerek Aliya İzzetbegoviç’in öz geçmişini anlattı. Bayrampaşa’da bulunan  Türkiye Bosna Sancak Derneğine yaptığı ziyarette “Büyük dramların yaşandığını o süreç içerisinde bizim önceki Genel Başkanımız Deniz Baykal oraya gitmişti. Aliya İzzetbegoviç'le onun yaşadığı yerde, mağarada görüşmüşlerdi.” Diyerek skandal bir söze imza attığının altını çizen Şimşek; “Bu söz bilerek söylendi ise hakarettir, bilerek söylenmediyse özür dilenmesi gerekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Boşnak halkından ve milletimizden özrü dilemelidir” dedi.

MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OLSUN

İBB ve Bayrampaşa Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Tufan Babar, Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Anadolu Lisesine çevrilmesine tepki gösterdi, düzeltilmesini istedi.

Deprem riski dolayısıyla bir süredir yapımı devam eden Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adının Anadolu Lisesine çevrilmesi ile ilgili yaptığı konuşmada Babar; “Bu listemizin yeniden yapılmasına memnuniyetlerini dile getiren velilerimizin almış olduğu bir haber maalesef bu memnuniyetlerini ortadan kaldırdı. 45 yıldır eğitim ve öğretime devam eden 10 binlerce mezun veren sayısız girişimcilerin yetişmesine vesile olan Bayrampaşa’nın muhasebe ve finansman alanında yıllardır tek başına bayrak taşıyıcılığını yapan, herhangi bir planlama yapılmadan tabiri caizse ben yaptım oldu mantığıyla burada velilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının görüşleri alınmadan, sektöründe ciddi anlamda eleman ve personel ihtiyacını karşıladığı Bayrampaşa Saraybosna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin, Anadolu lisesine çevirme haberini almışlardır. Sektörel anlamda da bir geçmişi ile hizmet veren okulumuzun mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olması son derece önemlidir. Burada velilerimizin bizlerden beklentileri de bu yöndedir.


Anahtar Kelimeler: KONUŞMALI HAZİRAN MECLİSİ

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUSU

GENÇLER İÇİN PİLOTLUK EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR

RAMİ KÜTÜPHANESİ’NDE 23 NİSAN'A ÖZEL ZİYARETÇİ REKORU

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA'YI SARDI

GAZZELİ ÇOCUKLAR BARIŞ EKMEĞİ PİŞİRDİ

ALİBEYKÖY VE GÖKTÜRK'TE FENER ALAYI

23 NİSAN COŞKUSU ÜSKÜDAR MEYDANI’NA TAŞTI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ 23 NİSAN’DA HATAY’DA

TÜRK KIZILAY BAYRAMPAŞA 23 NİSAN'I KUTLADI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

26.04.2024

  • İMSAK 04:25
  • GÜNEŞ 06:02
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:55
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:32
  • Cuma 18.1 ° / 12.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.1 ° / 12.7 ° Güneşli
  • Pazar 14 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16