BAYRAMPAŞAYI KÖTÜ BİR 5 YIL BEKLİYOR

BAYRAMPAŞAYI KÖTÜ BİR 5 YIL BEKLİYOR

Bayrampaşa Belediye CHP Meclis üyesi AV. Atilla Özen Stratejik plan üzerine yaptığı açıklamada belediye yönetimin hiç bir şey yapamayacaklarını iddia etti

TARİH: 9.10.2019 19:00
Son Güncelleme: 9.10.2019 19:00

7 Ekim 2019 Ekim ayı meclis toplantısında teklif edilen 21 Ekim Pazartesi günü olağanüstü toplantıda onaylanacak olan bütçe öncesi açıklama yapan CHP´li Belediye Meclis Üyesi Atilla Özem, "Bayrampaşa Belediyesi´nin AK Partili yönetimi, 5 yıllık yapacaklarını ve bütçesini açıkladı. Ne mi yapacaklar?" sorusuna "Hiçbir şey!" diye cevap verdi.

Atilla Özen açıklamasına şöyle devam etti; "31 Martta yapılan yerel seçimlerde AK Parti´nin Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Atila Aydıner, ?Vizyon Projeler? vaadi ile seçimlere girdi ve kazandı.

Altıntepsi´deki otoban üstünün kapatılarak meydan yapılması, otogarın teknoloji üssü yapılması, Eyüp-Bayrampaşa arasında raylı sistem yapılması, eski cezaevi alanına metro istasyonu yapılması, bazı mahallelerde parkların altına otopark yapılarak yeniden düzenlenmesi, Çetin Emeç Spor Kompleksi yapılması, ilçeler arası bağlantı tünel yolları yapılması, prestij caddelerin yapılması gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yapabileceği projeleri, kendi projesi gibi sundu.

31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İBB´nin Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu tarafından kazanılması sonrasında ise; bu projelerin gerçeklemesi için lobi çalışmaları yapacağını söylüyor! Bu durumda halkın iradesi yanıltılmış olmuyor mu?

Otogar ve Hal alanlarının teknoloji üssü olması, sebze halinin millet bahçesi olması, devlet hastanesi yapılması gibi İBB yahut merkezi idarece yapılması gereken projeleri de kendisi yapacakmış gibi vaatlerde bulunmuştu. Şimdi bunlardan bahsedilmiyor bile..

Görülmekte ki bu iş gönül işi değil, her ne pahasına olursa olsun iktidar olabilmek işiymiş."

 

Atilla Özen açıklamasında "Peki ne var bu planlarda?" sorusuyla devam etti.

Katılımcı anlayışla Belediyenin yönetilmesinden bahsediliyor. Muhalefetin söylediği her söze kulak tıkanarak mı, soru önergelerini geri çevirerek mi, eleştiri hakkını engelleyerek mi, kent konseyini etkin ve verimli olarak çalıştırmayarak mı katılımcı anlayışla Belediye yönetilecek?

Doğaya saygılı Belediyecilik deniliyor. Park ve yeşil alan olarak tahsis edilmiş nadir alanları imara açarak mı çevreye duyarlı Belediye yönetilecek?

Yoksulluğu bitirip etkilerini azaltacaklarını, sosyal dayanışmacılığı güçlendireceklerini söylüyorlar. Bunun için kömür, gıda, giyim, kırtasiye gibi yardımları sürdüreceklerini söylüyorlar. Klasik AKP politikası. Önce üretmeyen bir toplum yarat, sonra onu yardıma muhtaç kıl. Ardından bu dönemde de olduğu gibi, okullar açıldığında çocukların ellerine çantaları tutuşturup fotoğraflar ver! İşte AKP´li Bayrampaşa Belediyesinin ?Gönül Belediyeciliği? anlayışı (!)

İstihdama katkı sağlamak bir başka hedef. AKP yönetimi25 yıllık iktidarları boyunca ne zaman istihdam sağlamış da, bundan sonra da sağlamayı vaat ediyor.

Yatay mimari başka bir hedef. Bayrampaşa´da belli şirketlere ait çok katlı binaların imar iznini ve ruhsatını kim verdi acaba?

Bayrampaşa halkı ile yapılan ankette %17´sinin çözülmesi gereken sorun yok dediği anlaşılıyor. Bayrampaşa´da sorun yok demek, devekuşunun başını kuma gömmesine benziyor. Bu nasıl anket?

Belki de bu stratejik planda en gerçekçi tespit mülteci sorunu. AKP´li Belediyenin çözümü ise, mültecilerin iş ve sosyal yaşama katılmasının sağlanması...!

Kendi tasarruflarında olmayan konularda vaatlerde bulunuyorlar. Kendi tasarruflarında olan, halkın yararı olabilecek işlerde ise ?para yok? diyorlar. Çünkü 25 yıllık kötü yönetim ve israf, bugün Bayrampaşa Belediyesini,borçlarını kredi çekerek ödemek noktasına getirmiştir. Halka hizmet için para yok ama, reklam ve tanıtım için önümüzdeki yıl 2.539.000 TL harcanması düşünülüyor. Bu yıl 23 milyon sms atılmış, bir o kadar da önümüzdeki yıl atılması düşünülüyor.

Sonuç itibariyle Bayrampaşa halkına 5 yıllık süreçte hizmet ve yatırım değil, ilave borç yükünden başka bir vaatte bulunulmuyor. 

Şimdi görülüyor ki bu iş koltuk işiymiş. Belediye yönetilecek Sayın Başkan?

186. Sayı

185. SAYI

184. Sayı

183. Sayı

182. Sayı

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

Anahtar Kelimeler: BAYRAMPAŞAYI KÖTÜ BEKLİYOR

DSP MECLİS GRUBUNDAN KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE ZİYARET

MUHSİN YAZICIOĞLU SORUŞTURMASINDA 10 İLDE OPERASYON: 25 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

TÜRKİYE’NİN KURU MEYVE İHRACATININ YÜZDE 62’SİNİ EGELİ İHRACATÇILAR YAPTI

AKLI SELİM DÜŞÜNEN BAYRAMPAŞLILARA SORUYORUZ: YAPILAN PROJELERDE KAMU YARARI MI, KİŞİSEL ÇIKARLAR MI?

15 TEMMUZ ÖNCESİ FETÖ/PYD OPERASYONU

SAKARYA'NIN LEZZET HARİTASI FESTİVALLE KEŞFEDİLİYOR “SAKARYA’DA HER SOFRA FARKLI BİR HİKAYE, FARKLI BİR KÜLTÜR”

SULTANGAZİ’DE 7. KEZ BİLİM FİRARDA

ADALET VE EMEK ÇIĞLIĞI: "300 GÜNDÜR HASAN MUTLU İÇİN ADALET BEKLİYORUZ!"

BAYRAMPAŞA’NIN GURURU İTOBOT #6038, TRABZON’DA ÜÇÜNCÜ OLDU

SAKARYA KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ SEKİZİNCİ GÜNÜNDE DE KÜLTÜR VE SANAT DOLU ETKİNLİKLERLE DEVAM ETTİ

ÇOCUKLARA EN GÜZEL TATİL HEDİYESİ EYÜPSULTAN BELEDİYESİ’NDEN

SREBRENİCA BOŞNAK SOYKIRIMINI UNUTMAMAK İÇİN BİNLER YÜRÜDÜ

ARNAVUTKÖY BELEDİYESİ YENİ MEDYA AKADEMİSİ’NE HALKLA İLİŞKİLERİN OSCARI: IPRA ALTIN KÜRE ÖDÜLÜ

RUMELİ BALKAN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAKTI, KAS-DER’E VERİLİYOR

MECLİSTE 15 TEMMUZ RUHU YAŞANDI: TÜM GRUPLAR ANDI

300 GÜNLÜK ÇİLE: İDDİANAME NEREDE? BU ZULME BİR SON VERİLMELİ!

KONYA BOZKIR'DA TARİHİ YATIRIM SEFERBERLİĞİ! MUSTAFA DESTİCİ VE NAZİF KARABULUT'TAN TOPLU AÇILIŞ

HAYIR ZİNCİRİ İNSANİ YARDIM DERNEĞİ'NDEN MUHARREM AYINA YAKIŞAN ANLAMLI AŞURE PROGRAMI...

BASINI UNUTMAYANLARA TEŞEKKÜR: CHP GRUBU VE DSP GRUBU

10. ÖMER HALİSDEMİR ULUSAL BİSİKLET TURU 15 TEMMUZ RUHUYLA ARNAVUTKÖY’DEN BAŞLADI

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 0 0 0 0 0 0
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
3.CORENDON ALANYASPOR 0 0 0 0 0 0
4.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
5.ÇORUM FK 0 0 0 0 0 0
6.ERZURUMSPOR FK 0 0 0 0 0 0
7.EYÜPSPOR 0 0 0 0 0 0
8.FENERBAHÇE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
9.GALATASARAY A.Ş. 0 0 0 0 0 0
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 0 0 0 0 0 0
11.GENÇLERBİRLİĞİ 0 0 0 0 0 0
12.GÖZTEPE A.Ş. 0 0 0 0 0 0
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 0 0 0 0 0 0
14.KASIMPAŞA A.Ş. 0 0 0 0 0 0
15.KOCAELİSPOR 0 0 0 0 0 0
16.KONYASPOR 0 0 0 0 0 0
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
18.TRABZONSPOR A.Ş. 0 0 0 0 0 0
  • Salı 26.5 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.5 ° / 22.2 ° Güneşli