BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNDE PAS GÜZEL GOL ŞAHANE
Tarih: 07.12.2022 10:15

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİNDE PAS GÜZEL GOL ŞAHANE

Bayrampaşa Belediye Meclisi Aralık toplantısı 1. Birleşiminde Engelliler tartışması yaşandı. Verilen güzel pas geri çevrilmedi, aynı güzellikte gol atıldı.

7. Seçim dönemi 4. Toplantı yılı Aralık  ayı toplantısı 1. Birleşim, 1. Oturumu Meclis Başkan Vekili Ali Hacınoğmanoğlu başkanlığında, Ali Osman Çalışkan  ve Tolga Güneş kâtip üyeliğinde yapıldı.

Meclis gündeminde, müdürlüklerden gelen teklifler ilgili komisyonlara oy birliğiyle havale dildi. CHP İYİ Parti ve Bağımsız üyenin verdiği canlı yayın teklifi gene oy çokluğuyla reddedildi.

Gündeme geçilmeden önce konuşmalarda CHP Grubu adına Nesrin Özmen 5 Mart Dünya kadınlar günü, İYİ Parti adına Tufan Babar, CHP adına Nihat terzi Aralık ayı içinde önemli günleri andı. CHP Grubundan Çetin Tüfekçi 3 Mart Engelliler günü mesajını okudu.  Çetin Tüfekçi mesajında AK Parti Hükümetini eleştirince, AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Başkan yardımcısı  Can Gökhan Balekoğlu AK parti İktidarının yaptıklarını madde madde sıraladı. Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin çalışmalarını anlattı.

Tekrar söz alan Çetin Tüfekçi Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini söylemediğini  Topçularda olan Bayrampaşa Engelliler merkezine gidip bakalım dedi ve pası verdi.

Can Gökhan Balekoğlu, güzel pas geldi bizde golü atalım diyerek gölü attı, “orası İBB’ye aittir ama gidip bakalım yapabileceğimiz bir şey varsa hep beraber yapalım” dedi.

İşte tartışmalarsa konu olan konuşmalar…

AKP, ENGELLİ VE DEZAVANTAJLI BİREYLERİN HAKLARINI GASP ETTİ

CHP Grubu adına konuşan Çetin Tüfekçi’nin konuşması;

Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Engelliler Günü olarak ilan edilen 3 Aralık, engellilerin politik, ekonomik, sosyal ve kültürel hayattaki görünürlüklerin artmasına katkı sunan; Eğitim, Sağlık ve

çalışma Hayatında fırsat eşitliğine sahip olduklarını hatırlatan; engellilerin yaşadıkları zorluklara son vermeyi ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için çözüm üretmeyi amaçlayan bir farkındalık günüdür.

Aynı zamanda bugün, engelli bireylerin sahip oldukları haklara dair bir farkındalığın oluşturulması için de önemli bir gündür. Nitekim Anayasamızın 61 maddesinde, "Devlet harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle, malül ve gazileri korur ve toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlar. Devlet, sakatların korunmalarını ve toplum hayatına intibaklarını sağlayıcı tedbirleri alır" hükmü bulunmaktadır. Ancak Anayasanın bu açık hükmüne rağmen Engelli bireyler haklarının önemli bir kısmını kullanamamakta, bir kısmını da kullanırken birçok sorunla karşılaşmaktadır.

Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik kriz, tüm yurttaşlarımız gibi engelli yurttaşlarımızı da hızla daha yoksul ve daha muhtaç hale getirmiştir. İktidarın, yıllardır sosyal devlet anlayışından uzak politikaları ile sosyal yardım adı altında oluşturulan adeta sadaka kültürü, engelli bireylerin topluma karışmasını engelleyen, eve kapatılmasına neden olan uygulamalardan öte geçememiştir. Engellilere dönük istihdam politikalarının yetersizliği, engelli bireylerin sosyal ve kültürel hayata katılımı önünde sosyo – ekonomik koşulların ördüğü yapay duvarları yükseltmektedir.

Ancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin olduğu yerde karamsarlık olmaz. 3 Aralık günü de Engelli bireylerin tüm sorunlarının farkına vardığımız ancak iktidarın tüm basiretsizliğine ve kötü yönetimine karşı umudu büyüteceğimiz bir gündür.

Cumhuriyet Halk Partisi, engelli yurttaşlarımızı yaşamın tüm alanlarında bir birey olarak görünür kılmayı kendisine hedef edinmiştir. Bu yüzden Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında Birleşmiş

Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nin devlete yüklediği sorumlulukları eksiksiz biçimde yerine getireceğiz.

Aile Destekleri Sigortası sayesinde engelli çocuğu olan kadınlar sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve primleri devlet tarafından ödenerek, emekli olabilecek.

Yapılacak hesaplamalarda engelli ferdi bulunan ailelerin toplam geliri değil, engelli bireyin kendi geliri esas alınacaktır. Bu sayede engelli bireyleri sosyal hayatın dışına iten örtük izolasyon politikası son bulacaktır. Engelli bireylerin iş hayatına katılarak sosyo-ekonomik refah düzeyinin iyileştirilmesi temel hedefimiz haline getirilecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında uygulanacak olan sosyal devlet anlayışıyla tüm vatandaşlarımız, "beşikten mezara kadar" yurttaşlık haklarını eksiksiz biçimde alacaktır. Bu sayede Engelli çocuğu olan ebeveynlerin yaşamlarını kaybettikten sonra çocuklarına kimin bakacağı konusundaki haklı endişelerini net yasal düzenlemelerle ortadan kaldıracağız. Her bir yurttaşımızın, ailesinden, yakınlarından ve çevresinden bağımsız, insan onuruna uygun bir yaşam sürmesinin bir hak olduğu bilinciyle hareket edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında engelli bireylerin, hayatları boyu kullanmak zorunda oldukları temel medikal malzemeler, sosyal güvenlik kapsamında devlet tarafından ücretsiz karşılanacaktır. AKP yönetimi, bugüne kadar engelli ve dezavantajlı bireylerin eşitlik haklarını adeta gasp ederek, Hak Temelli bir toplum anlayışını reddetmiş, engelli bireyler ve diğer dezavantajlı gruplar başta olmak üzere, tüm yurttaşlarımızı derin bir yoksulluğa, yalnızlığa ve çaresizliğe mahkum etmiştir.

Ancak biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu yoksulluk ve çaresizlik zincirini kıracağız. Engelli bireyler Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu birer yurttaşı olarak, haklarını istiyor. Dostlarımızla inşa edeceğimiz Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılı, engelli bireylerin haklarının da altın çağı olacaktır.

Unutmayın ki;

Sosyal Devlet anlayışı lütuf değil, haktır.

 

AK PARTİ İKTİDARINDA ENGELLİLER

AK Parti Grubu adına söz alan Belediye Başkan yardımcısı  Can Gökhan Balekoğlu’nun konuşması

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Evde bakım hizmeti uygulamaya girdi. Evde akrabası tarafından, bakıcı tarafından ve kurumda bakım olarak 3 şekilde uygulanmaktadır.

2- Türk Hava Yollarında, engellilere iç ve dış hatlarda %25 indirim yapılmaya başlanmıştır.

3- Yine şehirler arası ulaşımda %40 ve üzeri engellilere %30 indirimli olarak seyahat etme imkanı sağlanmıştır.

4- Önceden kendi hesabına çalışanlar (Bağ-Kur’lular) erken emeklilik hakkından faydalanamazken, 5510 sayılı yasayla 2008 yılından itibaren kendi hesabına çalışanlar da erken emekli olabilmektedir.

5- Bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere 5510 sayılı yasayla 2008 yılından itibaren erken emeklilik imkanı tanınmıştır.

6- Başarılı engelli sporculara aylık bağlanmaya başlanmış ve engellilerin spora yönelmelerinin önü açılmıştır.

7- Engellilerin özel tüketim vergisinden muaf olarak almış oldukları araçlarını muafiyet süresi olan 5 yılın sonunda istedikleri kişiye satma imkanı getirilerek sadece engelliye satma zorunluluğu kaldırılmıştır.

8- ÖTV muafiyetinden faydalanılarak alınan araçların 5 yıllık süre içinde hurdaya çıkması halinde yeniden araç alma hakkı getirilmiştir.

9- Gümrük Kanunundan faydalanarak araç getirebilme imkanı özel hareket ettirici tertibat aranmaksızın terör mağdurları için de tanınmıştır.

10- Yurt dışından getirilen araçlarda bizzat kullanma şartı kaldırılarak 3. dereceye kadar sıhri ve kan hısımlarının da bu araçları ihtiyaç halinde kullanmasının önü açılmıştır.

11- Engelliler ilk kez emlak vergisinden muaf tutuldular.

12- İlk kez engellilerin ihtiyaç duyacağı ürünler ve bilgisayar programları katma değer vergisinden muaf tutulmuştur.

13- İlk kez EKPSS düzenlemesi yapılarak kamu personeli alımı standarda kavuşturuldu ve sınav geçerlilik süresi 2 yıldan 4 yıla çıkarıldı.

14- Engellilerin hakim ve savcı olmalarının önündeki kanuni düzenleme kaldırıldı.

15- Kamuda memur olarak çalışan engellilerin kendi mesleklerini yapmalarının önü açıldı.

16- Kamuda çalışan engellilerin işlerini daha iyi yapabilmeleri için gerek duydukları araç gerecin kurumlarınca temin edilmesi sağlandı.

17- İlk kez kamuda çalışan engelliler sadece engelli oldukları için yer değişikliği talep etme hakkı elde ettiler,

18- Engelli yakını bulunan kamu personelleriyle TSK personellerine bakıma muhtaç engelli yakınları için mazeret izni hakkı getirildi,

19- Konut sahibi olan engellilerin binalarında ihtiyaç duydukları değişiklikleri yaptırabilmelerinin önü açıldı.

20- İşitme engelliler için işaret dili oluşturuldu ve bu alanda çok sayıda işaret dili tercümanı yetiştirildi.

21- Eğitim alabilecek durumdaki tüm engellilere ücretsiz eğitim verilmeye başlandı.

22- Özel eğitim alan engellilerin ihtiyaç duyduğu eğitim materyali ve araç gereç devlet tarafından sağlanmaya başlandı.

23- Özel eğitimden faydalanan engellilerin servis ücretleri ve yemek giderleri devlet tarafından karşılanmaya başlandı.

24- İlk kez evinden dışarıya çıkamayacak durumdaki engellilere evde eğitim hizmeti sunulmaya başlandı.

25- Yükseköğrenim kurumlarında engelli danışma merkezleri ve engelli konseyleri kurularak engellilerin yükseköğrenimden daha etkin faydalanmalarının önü açıldı ve ihtiyaç duydukları eğitim materyali ve araç gerecin üniversitelerince temini sağlandı.

26- İlk kez engellilere karşı ayrımcılık suç olarak ceza kanununa girdi.

27- Borçlar kanununda yapılan değişiklikle görme engellilerin imzaları geçerli hale getirildi.

28- Görme engellilerin noter işlemlerinde imzayla ilgili yaşadıkları sıkıntılar Noterlik Kanunu’nda yapılan değişiklikle giderildi.

29- Yapılan kanuni düzenlemelerle tüm kamu binalarının, kamuya açık alanların ve toplu taşıma araçlarının engellilere uygun olması için gerekli çalışmalar başlatıldı.

30- Önceden engelli öğretmen atamalarında  (görevini ifa edemeyecekleri düşünüldüğünden) zorluklar yaşanırken artık engelli öğretmenlere mahsus atamalar yapılmaktadır.

31- Engelli aylığı 2001 yılından önce 3 ayda bir 24 TL/aylık 8 TL iken bugün itibariyle aylık 990 TL’nin üzerine çıkarılmıştır.


BAŞKAN DURSUN İLÇEDEKİ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

VİCDANINIZ VİCDANIMIZDIR

BAŞKAN MUTLU SEMT PAZARINDA

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16