181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

BAŞKAN İMAMOĞLU, PARİS´TEN YATIRIMCILARA SESLENDİ.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa´nın başkenti Paris´te, 2 farklı ekonomi kuruluşuyla ayrı ayrı toplantılar yaptı

TARİH: 2.10.2019 10:29
Son Güncelleme: 2.10.2019 10:29

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris´te iş çevreleriyle 2 farklı toplantıda bir araya geldi. Metro´dan çevre yatırımlarına, turizmden tarıma kadar birçok alanda iş birliğine açık olacaklarının altını çizen İmamoğlu, ?İBB´yi, şeffaf ve hesap veren bir kurum haline getireceğiz. İBB, yönetimimle birlikte yaratıcı endüstrilere ve sürdürülebilir kalkınmaya odaklanacak. İstanbul´da yaşayan her rengi, her farklılığı, her aykırı sesi kentin hazinesi olarak kabul eden bir yönetim anlayışı kurmak için yola çıktım. Ve bu anlayışın tüm Türkiye´yi etkilemesi için elimden gelen her çabayı sergileyeceğim? dedi.


MADLEN / PARİS

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fransa´nın başkenti Paris´te, 2 farklı ekonomi kuruluşuyla ayrı ayrı toplantılar yaptı. İmamoğlu, sabah saatlerinde, Fransa İş Konfederasyonu´nun (MEDEF İnternational) düzenlediği toplantıda, Fransa´da farklı iş kollarında faaliyet gösteren yaklaşık 30 şirketin üst düzey yöneticisiyle bir araya geldi. Toplantıda ilk konuşmaları, MEDEF İnternational CEO´su Philippe Gautier ve Sürdürülebilir Şehir Görev Görev Gücü Başkan Yardımcısı Agnes Romatet ? Espagne yaptı.

?16 MİLYON İSTANBULLUNUN DEMOKRASİ İRADESİ TÜM DÜNYA İÇİN DEĞERLİDİR?
Gautier ve Espagne´nin ardından söz alan İmamoğlu, konuşmasına, kendisine yapılan davetten dolayı 16 milyon İstanbullu adına teşekkür ederek başladı. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde İstanbul halkının kendisini 2 kez belediye başkanı seçtiğini belirten İmamoğlu, ?Üstelik de son 50 yılın en yüksek oy oranıyla ve yerel seçimlerde tüm Türkiye tarihinin en yüksek oy sayısıyla. 16 milyon İstanbullu bu seçimlerde demokrasi ve özgürlükten yana, son derece net bir irade ortaya koymuş oldu. 16 milyon İstanbullunun demokrasi ve özgürlük iradesi tüm dünya için son derece değerlidir? dedi.

KENTSEL ADALET VURGUSU
Kentlerin insanları özgürleştirmenin yanında eşitlediğini de kaydeden İmamoğlu, ?Kentler, içinde yaşayan insanların adalet duygusunu zedelediği, eşitsizliklere yol açtığı ölçüde güvensiz, ürkütücü yerler haline gelirler. İnsanları, mutsuz, umutsuz ve hatta hasta ederler. Bu nedenle kentler her şeyden önce, ?kentsel adalet´in hakimiyetindeki yaşam alanları olmak zorundadır.Bir kentin, her anlamda güvenli ve adaletli bir yaşam sunması, herkesin kendi kimliğini koruyup geliştirebilmesi gerekir. İnsanlar kentin her anından ve alanından keyif alarak yaşamalı. Bunun için de hoşgörünün o kentin temel niteliklerinden biri olması şarttır? saptamasında bulundu.

?HOŞGÖRÜ KÜLTÜRÜ İSTANBUL´UN DNA´SINDA VAR?
?Hoşgörü kültürü, İstanbul´un binlerce yıllık DNA´sında var. Bundan böyle de olacak? diyen İmamoğlu, ?Kendi yurttaşlarını memnun edemeyen, kendi sakinleri için bir cazibe oluşturamayan bir kentin, bütün dünya için bir cazibe merkezi olması da mümkün değil elbette. Bırakın cazibe merkezi olmayı, ayakta kalamazlar. Ne kentler, ne ülkeler; hatta, ne de ideolojiler? şeklinde konuştu.

İstanbul´un sorunlarını yeniden tanımladığını vurgulayan İmamoğlu, ?İnsanları özgür ve mutlu hissettiremeyen bir yönetici, her ne yapmış olursa olsun, işini layıkıyla yapamamış demektir. Çünkü asıl olan insandır, insanın yaşadıklarıdır, hissettikleridir. Dünyanın farklı ülkelerinde yükselen popülist liderlere karşın, dünya hızla global bir köye dönüşmeye devam ediyor. Tasarım, yaratıcılık, yapay zeka, makine öğrenmesi ve akıllı kentlerle insanlık yeni bir döneme giriyor. Bu dönemde yeni nesil belediyecilik anlayışı; yani insanı merkeze koyan ve kentte yaşayan herkesin yeteneğini ortaya çıkarmak için moderatörlük yapmayı esas kabul eden anlayış insanlığın huzuru ve mutluluğu için belirleyici olacak? ifadelerini kullandı.

?İSTANBUL´UN KATMA DEĞERİ YÜKSEK OLACAK?
İmamoğlu, ekibiyle birlikte 5 yıllık süreç için belirledikleri hedeflerini şöyle sıraladı:

?İstanbul´un yatırım yapılabilir, çalışılabilir ve ziyaret edilebilir bir dünya metropolü olma niteliğini güçlendireceğiz. İstanbul´u katma değeri yüksek, ileri teknolojinin ve yaratıcı endüstrilerin merkezi haline getireceğiz. Bunu başarabilmek için yabancı yatırımcılarla her zaman açık, dürüst ve çözüm odaklı bir iletişim içerisinde olacağız.?

İmamoğlu, yerli ve yabancı yatırımcılarla yapmayı planladıkları iş birliği alanlarından bazılarını metro, kentsel planlama, yüksek teknoloji kurumları, akıllı kent, çevre, turizm ve tarım olarak belirledi.

?23 HAZİRAN YENİ BİR BAŞLANGICIN TARİHİ OLDU?
İBB´yi, şeffaf ve hesap veren bir kurum haline getireceklerinin altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

?İBB, yönetimimle birlikte yaratıcı endüstrilere ve sürdürülebilir kalkınmaya odaklanacak. İstanbul´da yaşayan her rengi, her farklılığı, her aykırı sesi kentin hazinesi olarak kabul eden bir yönetim anlayışı kurmak için yola çıktım. Bu anlayışın tüm Türkiye´yi etkilemesi için elimden gelen her çabayı sergileyeceğim. İnanıyorum ki, 23 Haziran seçimleri İstanbul için yeni bir başlangıcın tarihi oldu. Aynı zamanda Türkiye için yeni bir başlangıcın tarihi oldu. Ve inanıyorum ki, 23 Haziran seçim sonuçları ile birlikte Avrupa´daki ülkelerle, şehirlerle daha dostane ilişkiler geliştirme şansımız olacak.?

?İSTANBUL´UN 1 LİRASINI BOŞA HARCATMAYACAĞIM?
İmamoğlu, konuşmasının ardından katılımcılar tarafından tarafından adeta ?soru yağmuruna? tutuldu. Bütün sorulara detaylı yanıtlar veren İmamoğlu, ?16 milyon İstanbullunun 1 lirasını bile boşa harcatmayacağız. İBB´nin ve bağlı 28 iştirakinin uluslararası denetleme kuruluşları tarafından denetlenmesi için çalışmalara başladık. İBB´nin finansal raporları güvenilir hale gelecek? dedi.


İmamoğlu, öğleden sonra da 2009´da, 1901 sayılı yasa uyarınca Paris´te kurulan ve temel görevi Fransa ve Türkiye arasında siyasi, ekonomik ve akademik etkinlikler düzenleyen bağımsız bir organizasyon olan Institut du Bosphore üyeleri ile buluştu. İmamoğlu, Institut du Bosphore Bilim Kurulu Eş Başkanı Augustin de Romanet ve arkadaşları tarafından ağırlandı.

BAYRAMPAŞA'DA KUR’AN MUHAFIZLARI KIRAAT İCAZETLERİNİ ALDI

BAYRAMPAŞALILAR ÜÇ AYLARI BARBAROS CAMİİ’NDE DUALARLA KARŞILADI

BAYRAMPAŞA’NIN HASAN HOCASININ: 100.GÜNÜNDE BİR ONUR VE SABIR DESTANI

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN BAYRAMPAŞA’NIN YENİ YOLLARI İÇİN KARAYOLLARI MESAİSİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE ÇEVREYİ KİRLETMENİN CEZASI 2 BİN 953 TL

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN HASAN MUTLU İÇİN ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ

BAYRAMPAŞA PROTOKOLÜ YEŞİLÇİMEN CAMİİ’NDE VATANDAŞLA BULUŞTU

BAŞKAN VEKİLİ AKIN’DAN KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE İADEİ ZİYARET

BAYRAMPAŞA'DA AMATÖR SPORUN GELECEĞİ İÇİN BİRLİK SOFRASI

HOBİ BAHÇESİ KURALARI NOTER HUZURUNDA ÇEKİLDİ

EYÜPSULTAN İÇME SUYU VE TERFİ MERKEZİ’NİN TEMELİ ATILDI

25 YILLIK SÜREÇTE ESNAF, ÇALIŞAN VE EMEKLİLER ENFLASYONA EZDİRİLMEDİ Mİ?

CEVATPAŞA’YA SAĞLIK MERKEZİ MÜJDESİ: BAŞKAN VEKİLİ AKIN YERİNDE İNCELEDİ

ALİ ULVİ UZUNLAR’DAN MÜFTÜ EREN’E ZİYARET: GÜNDEM KOCATEPE CAMİİ

BAYRAMPAŞA’DA HALK SAĞLIĞI İÇİN ZABITA EKİPLERİ SAHADA

AYDINER VE İŞ DÜNYASINDAN KAYMAKAM ÇİFTÇİ’YE İSTİŞARE ZİYARETİ

İSKİ’DEN İSTANBUL’A 1 MİLYAR 540 MİLYON TL’LİK DEV YATIRIM

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI BEYLİKDÜZÜ’NDE YETİŞİYOR

BAŞKAN YILDIRIM’DAN, BAŞKAN AKIN’A ZİYARET

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ’NDEN RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİNE ZİYARET

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
https://www.atakansigorta.com/
BAŞKAN İMAMOĞLU, PARİS´TEN YATIRIMCILARA SESLENDİ.

İstanbul

21.12.2025

  • İMSAK 06:46
  • GÜNEŞ 08:18
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 15:25
  • AKŞAM 17:46
  • YATSI 19:12

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9
  • Pazar 14.1 ° / 10.5 ° false
  • Pazartesi 13.6 ° / 10.1 ° false
  • Salı 12.3 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı