BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE YEŞİLAY
Tarih: 04.04.2022 09:40

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE YEŞİLAY

Ulusal dernekler adına Yeşilay Bayrampaşa Şube Başkanı Hüseyin Sevencan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yeşilay bugün 102 yaşında geride, Mart ayının 1 – 7 aralığı Yeşilay haftası olarak kutluyoruz. Yeşilay; Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam'ı İbrahim Haydarizade'nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin'in izniyle 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. 102 yıldır bu toplumda hizmet etmeye devam ediyor. Yeşilay; bir sosyal proje, yarı resmi bir kurumdur.

Bu vesile ile Belediye Başkanı Atila Aydıner’e, mecliste bulunan AK Parti CHP İYİ Parti, MHP, meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onlar çünkü biz burada hizmet etmemize vesile oluyorlar.

TÜM KESİMLERDEN MADDİ VE MANEVİ KATKILARINI BEKLİYORUZ

Yeşilay; Tüm ülkede olduğu gibi, Bayrampaşa’da da siyasetçilerin, muhtarların sivil toplum kuruluşlarının, okul yöneticilerinin, okul aile birliklerinin, diyanet görevlilerinin, gazetelerin ve iş insanlarının her alanda bağımlılıkla mücadele sağlıklı bir nesil yetiştirmek olan yeşil vizyona tüm kesimlerden maddi ve manevi katkılarını bekliyoruz.

Toplumdaki bireylerin bu bağımlılık noktasına düşünmekten koruma, kollama adına size de evinizde, iş yerinizde, çevrenizde bağımlılık mevcut olabilir. Toplum bir noktada bağımlılığa giden bu yolda yürüyor. Her geçen gün artan ekonomik özgürlük, bunun sonunda getirilen gelinen noktada bağımlılık artmaktadır. Bağlı deyince aklınıza sadece madde bağımlılığı gelmesin. Madde bağımlılığının yanında bugün en büyük tehlike teknoloji bağımlılığı gelmektedir. Teknoloji bağımlılığı toplumu ciddi şekilde tehlikeli bir yola sürüklemektedir. Bağımlılığı; teknoloji bağımlılığı, tütün - madde bağımlılığı, aşırı gıda tüketimi bağımlılığı gibi sıralayabiliriz.

HER BİRİMİZİN EVLADI, BİZLERİN BİR YAKINI BU BAĞIMLILIĞA DÜŞEBİLİR.

Bizim zaten önceliğimiz bağımlılık noktasında anlatabilme adına sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Niçin bunu söylüyorum? Her birimizin evladı, bizlerin bir yakını bu bağımlılığa düşebilir. Yeşilay bünyesinde enerjimizin yüzde 75’ini biz milli eğitimin bağlı okullarında harcıyoruz. Anaokulundan üniversiteye kadar bütün aşamalarda mücadele veriyoruz.

Biz bunları görürken yapacağımız çalışmalarla çocukları belli bir noktada kurtarabiliriz.

Anaokul, ilkokul, ortaokullarda altıncı sınıfına kadar sağlıklı yaşam teknoloji bağımlılığı kısmında çalışma yapıyoruz. Teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı gibi tehlikeleri uzman arkadaşlarımız anlatıyor, sinevizyon gösteriminde hem sözlü hem görsel gençlerimize oynayarak anlatıyorlar. Ama bu çocuklarımız, bu taze kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz evladımız eve gittiği zaman, ileri teknolojinin nasıl kullanması gerektiğini, teknolojinin çok verimli olduğunu, belli bir noktadan sonra zararlı olduğunu anlatmalıyız.

Eğer evde aileler bu konuda çocuklarını doğru planlama ile yönlendirmiyorlarsa, yaptığımız çalışmaların da hiçbir kıymeti kalmıyor. Bu vesile ile sizlerden bu konuda destekleriniz gerekir. Teknoloji bizim hayatımızda önemli bir yer kaplıyor ama çocuklara nasıl kullanacağınız konusunda bilgilendirmeye ihtiyaçları var.

EVDE KONTROLÜ ELİNİZE ALIN

Onun için sizlerden isteğine ihtiyaç duyuyoruz. Evde belli bir saatten sonra telefonu, bilgisayarı kapatmamız gerektiğini, uzak olmamız gerektiğini, kitap okumamız gerektiğini, ders çalışması gerektiğini söyleyip çocuklarımızı kontrol etmemiz gerekir.

Altıncı sınıftan sonraki çocuklar tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele ediyoruz. Tütün ve madde kullanma yaşı o yaşlara kadar düştü. Çocuklarımıza bunların ne kadar zararlı olduğunu biz okullarda anlatıyoruz. Bir baba sigara içiyorsa stand kurduğumuz okulda çocuk diyor ki benim babam bir şey diyor. Baba kendisi tütün kullandığı için oğluna söyleyecek laf bulamıyor, oğluna örnek olamıyor.

Yeşil Vizyonu gerçekleştirmek için sadece okullarda değil  halka açık seminerler, Tiyatro etkinliklerle çalışmalar yapıyoruz. 3 aylık zaman zarfında bu salon dahil bir çok yerde bağımlılıkla ilgili mücadelemizi okulda öğrencilere olduğu gibi velilere de anlatıyoruz.

Parklarımızda Bayrampaşa sınırları içinde faaliyetler yapıyoruz, ilkbahar ve yaz aylarında daha çok faaliyet yapacağız. Yetişkinlere ulaşmak adına burada her siyasi partinin, STK’ların destek vermesini istiyorum. Sahadaki çalışmalar sonrası şuan tedavi gören insanlar oldu. Bu çalışmaların etkisini görüyoruz.

YEDAM BAĞIMLILIĞA DESTEK OLUYOR

Şu an bizim çalışmalarımızda gözümüz, kalbimiz olan YEDAM var. Yeşilay danışma merkezimize (YEDAM) bağımlılara destek oluyor.

Teknoloji bağımlısı, tütün bağımlısı, madde bağımlısı, kendini kontrol edemeyen aşırı yemek bağımlısı vatandaşların hepsine burada destek veriliyor. Burada destek alanlar azımsanamayacak kadar yüksek bir sayıda vatandaş var. Bu sebeple burada seni istemiyoruz, bunun tedavisi yok diye bir şey yok. Hepsinin tedavisi bu şekilde yapılıyor.

Okullarda rehber öğretmenlerimizle, Milli Eğitim çatısı altında çalışmalarımız devam ediyor. Toplum da Yeşilay cemiyeti önce anlattığım bir farkındalık çalışmaları yapıyoruz.

Çalışmalarımızı sosyal medyadan takip etmenizi istiyoruz. Orada eğitici programlarımızla gözümüz, kalbimiz burada verdiğimiz eğitimlerde, bilgilendirmelerle yönlendirme oluyor. Alkol, uyuşturucu, madde, kumar teknoloji bağımlılığı vs. Bütün bağımlılıkları Yeşilay danışma merkezimiz (YEDAM) desteğiyle mücadele ediyoruz.

BAYRAMPAŞA’DA DA AÇACAĞIZ

Henüz Bayrampaşa’da açamadık, Belediye Başkanı birkaç yer gösterdim kira verecek noktada değiliz. Onun için 300 metrekare bir alan lazım, onu da inşallah Kaymakamlık ve belediyece  belirlenecek bir yeri yakında açacağız.

Tedavi edenlerin büyük payı psikologlar, gerekiyorsa ilaç tedavisi de gerekiyor. Bunların hepsi ücretsiz hiçbir kuruş para ödemeden bütün tedavilerini burada gerçekleştiriyoruz.

Burada bu telefon numarası çok önemli bizi 115 nolu telefondan aramanız gerekiyor. 115 aracılığıyla bağımlı kişiden tedavi olmak istiyorum dedikten sonra Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüp Sultan gibi ilçelerimizde olan YEDAM’dan randevu alarak yönlendiriyoruz.

Yeşiller Bayrampaşa Spor Kulübünü kurduk. Önümüzdeki zaman içinde gençlerimizi spor kulübünde daha aktif kontrol etme imkanı bulacağız.


Anahtar Kelimeler: BAĞIMLILIKLA MÜCADELE YEŞİLAY

HALK EĞİTİMDEN OKUMA-YAZMA KURSU

HAYAT KURTARAN İLK YARDIM TEKNİĞİ ‘HEIMLICH MANEVRASI’

DÜNYANIN ÇOCUKLARI İBB’DE BULUŞTU

SULTANGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

BELEDİYE’YE ZİYARETÇİ AKINI

DÜNYA ÇOCUKLARI İSTANBUL’DA BULUŞACAK

KİCK BOKS KUŞAK TÖRENİ

İMAMOĞLU TURGUT ÖZAL’I ANMA TÖRENİNE KATILDI

SULTANGAZİ'YE BAHAR GELDİ

MADEN SEKTÖRÜ 2023 YILINDA İHRACATTAKİ YARALARINI 2024 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE SARDI

HASAN MUTLU’DAN KAYMAKAM ŞENEL’E ZİYARET

EYÜPSULTAN'DA YENİ DÖNEMİN İLK MECLİSİ TOPLANDI

BAŞKAN DR. MİTHAT BÜLENT ÖZMEN “GÜZEL İŞLER YAPACAĞIZ” DEDİ.

BAŞKANLIĞI KAZANAN HASAN MUTLU ÜÇ REKORA İMZA ATTI, FAKAT!...

BBP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANI FUAT TUNÇ'UN BABASI VEFAT ETTİ

ATİLA AYDINER GERÇEKTEN İSTENMİYORMUŞ, AK PARTİ DE KURUMSAL DEĞİLMİŞ!...

BAYRAMPAŞA MÜLKİ AMİRLERİNİN YOĞUN BAYRAM PROGRAMI

RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

19.04.2024

  • İMSAK 04:38
  • GÜNEŞ 06:12
  • ÖĞLE 13:08
  • İKİNDİ 16:53
  • AKŞAM 19:55
  • YATSI 21:22
  • Cuma 18.7 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.1 ° / 10.8 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.7 ° / 9.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16