https://www.atakansigorta.com/

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE YEŞİLAY

Ulusal dernekler adına Yeşilay Bayrampaşa Şube Başkanı Hüseyin Sevencan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TARİH: 4.04.2022 09:40
Son Güncelleme: 4.04.2022 09:40

Yeşilay bugün 102 yaşında geride, Mart ayının 1 – 7 aralığı Yeşilay haftası olarak kutluyoruz. Yeşilay; Birinci Dünya Savaşı sırası ve sonrasında işgal güçlerinin toplumumuzda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla dönemin Şeyhülislam'ı İbrahim Haydarizade'nin himayesinde, Dr. Mazhar Osman Uzman ve arkadaşları tarafından Sultan Vahdeddin'in izniyle 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. 102 yıldır bu toplumda hizmet etmeye devam ediyor. Yeşilay; bir sosyal proje, yarı resmi bir kurumdur.

Bu vesile ile Belediye Başkanı Atila Aydıner’e, mecliste bulunan AK Parti CHP İYİ Parti, MHP, meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Onlar çünkü biz burada hizmet etmemize vesile oluyorlar.

TÜM KESİMLERDEN MADDİ VE MANEVİ KATKILARINI BEKLİYORUZ

Yeşilay; Tüm ülkede olduğu gibi, Bayrampaşa’da da siyasetçilerin, muhtarların sivil toplum kuruluşlarının, okul yöneticilerinin, okul aile birliklerinin, diyanet görevlilerinin, gazetelerin ve iş insanlarının her alanda bağımlılıkla mücadele sağlıklı bir nesil yetiştirmek olan yeşil vizyona tüm kesimlerden maddi ve manevi katkılarını bekliyoruz.

Toplumdaki bireylerin bu bağımlılık noktasına düşünmekten koruma, kollama adına size de evinizde, iş yerinizde, çevrenizde bağımlılık mevcut olabilir. Toplum bir noktada bağımlılığa giden bu yolda yürüyor. Her geçen gün artan ekonomik özgürlük, bunun sonunda getirilen gelinen noktada bağımlılık artmaktadır. Bağlı deyince aklınıza sadece madde bağımlılığı gelmesin. Madde bağımlılığının yanında bugün en büyük tehlike teknoloji bağımlılığı gelmektedir. Teknoloji bağımlılığı toplumu ciddi şekilde tehlikeli bir yola sürüklemektedir. Bağımlılığı; teknoloji bağımlılığı, tütün - madde bağımlılığı, aşırı gıda tüketimi bağımlılığı gibi sıralayabiliriz.

HER BİRİMİZİN EVLADI, BİZLERİN BİR YAKINI BU BAĞIMLILIĞA DÜŞEBİLİR.

Bizim zaten önceliğimiz bağımlılık noktasında anlatabilme adına sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Niçin bunu söylüyorum? Her birimizin evladı, bizlerin bir yakını bu bağımlılığa düşebilir. Yeşilay bünyesinde enerjimizin yüzde 75’ini biz milli eğitimin bağlı okullarında harcıyoruz. Anaokulundan üniversiteye kadar bütün aşamalarda mücadele veriyoruz.

Biz bunları görürken yapacağımız çalışmalarla çocukları belli bir noktada kurtarabiliriz.

Anaokul, ilkokul, ortaokullarda altıncı sınıfına kadar sağlıklı yaşam teknoloji bağımlılığı kısmında çalışma yapıyoruz. Teknoloji bağımlılığı, tütün bağımlılığı gibi tehlikeleri uzman arkadaşlarımız anlatıyor, sinevizyon gösteriminde hem sözlü hem görsel gençlerimize oynayarak anlatıyorlar. Ama bu çocuklarımız, bu taze kardeşlerimiz, genç kardeşlerimiz evladımız eve gittiği zaman, ileri teknolojinin nasıl kullanması gerektiğini, teknolojinin çok verimli olduğunu, belli bir noktadan sonra zararlı olduğunu anlatmalıyız.

Eğer evde aileler bu konuda çocuklarını doğru planlama ile yönlendirmiyorlarsa, yaptığımız çalışmaların da hiçbir kıymeti kalmıyor. Bu vesile ile sizlerden bu konuda destekleriniz gerekir. Teknoloji bizim hayatımızda önemli bir yer kaplıyor ama çocuklara nasıl kullanacağınız konusunda bilgilendirmeye ihtiyaçları var.

EVDE KONTROLÜ ELİNİZE ALIN

Onun için sizlerden isteğine ihtiyaç duyuyoruz. Evde belli bir saatten sonra telefonu, bilgisayarı kapatmamız gerektiğini, uzak olmamız gerektiğini, kitap okumamız gerektiğini, ders çalışması gerektiğini söyleyip çocuklarımızı kontrol etmemiz gerekir.

Altıncı sınıftan sonraki çocuklar tütün ve madde bağımlılığı ile mücadele ediyoruz. Tütün ve madde kullanma yaşı o yaşlara kadar düştü. Çocuklarımıza bunların ne kadar zararlı olduğunu biz okullarda anlatıyoruz. Bir baba sigara içiyorsa stand kurduğumuz okulda çocuk diyor ki benim babam bir şey diyor. Baba kendisi tütün kullandığı için oğluna söyleyecek laf bulamıyor, oğluna örnek olamıyor.

Yeşil Vizyonu gerçekleştirmek için sadece okullarda değil  halka açık seminerler, Tiyatro etkinliklerle çalışmalar yapıyoruz. 3 aylık zaman zarfında bu salon dahil bir çok yerde bağımlılıkla ilgili mücadelemizi okulda öğrencilere olduğu gibi velilere de anlatıyoruz.

Parklarımızda Bayrampaşa sınırları içinde faaliyetler yapıyoruz, ilkbahar ve yaz aylarında daha çok faaliyet yapacağız. Yetişkinlere ulaşmak adına burada her siyasi partinin, STK’ların destek vermesini istiyorum. Sahadaki çalışmalar sonrası şuan tedavi gören insanlar oldu. Bu çalışmaların etkisini görüyoruz.

YEDAM BAĞIMLILIĞA DESTEK OLUYOR

Şu an bizim çalışmalarımızda gözümüz, kalbimiz olan YEDAM var. Yeşilay danışma merkezimize (YEDAM) bağımlılara destek oluyor.

Teknoloji bağımlısı, tütün bağımlısı, madde bağımlısı, kendini kontrol edemeyen aşırı yemek bağımlısı vatandaşların hepsine burada destek veriliyor. Burada destek alanlar azımsanamayacak kadar yüksek bir sayıda vatandaş var. Bu sebeple burada seni istemiyoruz, bunun tedavisi yok diye bir şey yok. Hepsinin tedavisi bu şekilde yapılıyor.

Okullarda rehber öğretmenlerimizle, Milli Eğitim çatısı altında çalışmalarımız devam ediyor. Toplum da Yeşilay cemiyeti önce anlattığım bir farkındalık çalışmaları yapıyoruz.

Çalışmalarımızı sosyal medyadan takip etmenizi istiyoruz. Orada eğitici programlarımızla gözümüz, kalbimiz burada verdiğimiz eğitimlerde, bilgilendirmelerle yönlendirme oluyor. Alkol, uyuşturucu, madde, kumar teknoloji bağımlılığı vs. Bütün bağımlılıkları Yeşilay danışma merkezimiz (YEDAM) desteğiyle mücadele ediyoruz.

BAYRAMPAŞA’DA DA AÇACAĞIZ

Henüz Bayrampaşa’da açamadık, Belediye Başkanı birkaç yer gösterdim kira verecek noktada değiliz. Onun için 300 metrekare bir alan lazım, onu da inşallah Kaymakamlık ve belediyece  belirlenecek bir yeri yakında açacağız.

Tedavi edenlerin büyük payı psikologlar, gerekiyorsa ilaç tedavisi de gerekiyor. Bunların hepsi ücretsiz hiçbir kuruş para ödemeden bütün tedavilerini burada gerçekleştiriyoruz.

Burada bu telefon numarası çok önemli bizi 115 nolu telefondan aramanız gerekiyor. 115 aracılığıyla bağımlı kişiden tedavi olmak istiyorum dedikten sonra Zeytinburnu, Kağıthane, Eyüp Sultan gibi ilçelerimizde olan YEDAM’dan randevu alarak yönlendiriyoruz.

Yeşiller Bayrampaşa Spor Kulübünü kurduk. Önümüzdeki zaman içinde gençlerimizi spor kulübünde daha aktif kontrol etme imkanı bulacağız.

181. Sayı

180. Sayı

179. Sayı

178. SAYI

177. Sayı

176. Sayıya

175. Sayı

174, Sayı

173. Sayı

172. sayı

171 Sayı

170, Sayı

Anahtar Kelimeler: BAĞIMLILIKLA MÜCADELE YEŞİLAY

BAŞKAN ALİCAN ÇAM VE İBB HEYETİNDEN KİPTAŞ KÜLTÜR MERKEZİ'NDE İNCELEME

DÖNÜŞTÜREN ELLER ATÖLYESİ

BAYRAMPAŞA’DA HİZMET KALİTESİNE ‘EĞİTİM’ DOPİNGİ

GENÇLERE SPOR AKADEMİLERİ YOLUNDA ÜCRETSİZ DESTEK

BAYRAMPAŞA’DA KARNE SEVİNCİ: ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

2026 EYÜPSULTAN SÖMESTİR FESTİVALİ BAŞLADI

ŞİŞLİ BELEDİYESİ USULSÜZ YAPILAŞMAYA GEÇİT VERMİYOR

BAŞKAN VEKİLİ AKIN: "BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GÖNÜL BAĞLARIMIZ"

SULTANGAZİLİ GENÇLER, MODERN BİR SPOR MERKEZİNE DAHA KAVUŞUYOR

DÜN YAPILAN OPERASYONDA GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

BİLİMDEN SANATA UZANAN RENKLİ YARIYIL ŞENLİĞİ

MİLLETVEKİLLERİ BAYRAMPAŞA’DA HALKLA OMUZ OMUZA

BAYRAMPAŞA’DA OKULLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR

ESENLER AY YILDIZLI BAYRAĞA BÜRÜNDÜ

BAYRAMPAŞA’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZ KESMİYOR: RİSKLİ BİNALAR YIKILDI

PEYNİRCİ RIZA İKİNCİ ŞUBESİYLE HİZMETİNİZDE!

BAYRAMPAŞA’DA OPERSAYON DALGASI

SOYLU VE AKIN’DAN ORDULULAR DERNEĞİ’NE ZİYARET

EVRİM RIZVANOĞLU CHP BAYRAMPAŞA İLÇE BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KAR YAĞIŞINA KARŞI SAHADA

Video Galeri 1

Basın Toplantısı
30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK
BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DE YEŞİLAY

İstanbul

24.01.2026

  • İMSAK 06:46
  • GÜNEŞ 08:15
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 15:54
  • AKŞAM 18:17
  • YATSI 19:41

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9
  • Cumartesi 12.2 ° / 8.5 ° false
  • Pazar 13.1 ° / 9.8 ° false
  • Pazartesi 12.8 ° / 10 ° false