ATİLA AYDINER’DEN SİTEM DOLU SÖZLER
Tarih: 02.10.2021 13:36

ATİLA AYDINER’DEN SİTEM DOLU SÖZLER

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya geldi. Projelerini anlatan Atila Aydıner, bu projelerin yerel basın ve ulusal basın tarafından halkımıza iletilmesi gerektiğini belirtti.

“Gördüğüm kadarıyla bütün gazeteci arkadaşlarım burada her birine şükranlarımı arz ediyorum” diyen Aydıner’in konuşmalarında sitem doluydu.

“Önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakabilmek” diyen Atila Aydıner; Bizde kubbedeki hoş sedayı hep beraber burada bilmenin erdemini yaşıyoruz inşallah yerel basınımızda ulusal bakanımızın da destekleriyle, Bayrampaşa’mızın gelecek perspektifindeki yerini almasına yeni makro projeleri ile inşallah artık Bayrampaşa parlayan bir yıldız olarak yoluna emin adımlarla yürüyecektir” dedi.

ÇOK ÇEŞİTLİ KÜLTÜRÜ YAŞATIYORUZ

Bayrampaşa'nın demografik yapısına baktığımız zaman 81 vilayetin tamamını temsil ediyor, bir taraftan da Rumeli coğrafyasını temsil ediliyor. Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak bir takım projeler yaparken bunu göz önüne alıyoruz. Böylece Bayrampaşa'da çok çeşitli kültürleri yaşıyoruz. Dolayısıyla biz bu çok çeşitli kültürler içerisinde bir dostluk, bir kardeşlik, bir de mahalle kültürünü yaşatıyoruz. Sokaklarımızda nişan, düğün, merasimlerini ve asker uğurlama törenlerini görürsünüz. Ve aynı sokağa girdiğiniz zaman o sokakta Ayşe ablayla Fatma ablanın böreklerini kapıya indirip karşı komşusuyla çayını içip,  böreğini yediğini görürsünüz. Dolayısıyla böyle bir kültürü Bayrampaşa'da yaşatmanın mücadelesini veriyoruz.

Dikkat ederseniz Bayrampaşa'da, özellikle yapılaşmada çok büyük çapta bir yenilenme göremezsiniz. Bu niye göremiyorsunuz? Çünkü o kültürü bozmak istemiyoruz. Yani siz şimdi buraya büyük büyük binalar yapabilirsiniz. Fakat bu binalar halkın birbirleriyle olan temasını kesiyor. Düşünün çok katlı bir apartmana giriyorsunuz, çıkıyorsunuz birbirinizi tanımıyorsunuz. Bayrampaşa'da bir binaya girdiğiniz zaman zaten 4 katlı binada Ayşe ablayı tanıyorsun, Ahmet efendiyle tanışıyorsun, Mehmet efendiyle tanışıyorsun rahat bir nefes alıyorsun. İşte burada hem Anadolu kültürünü hem de Rumeli kültürünü yaşıyoruz. O nedenle şöyle bazı ilçelere baktığınızda 15 kat, 20 katlı binalarda insanların birbirlerini tanımadıklarını ve gittikçe yabancılaşmanın ortaya çıktığını görüyorsunuz ve dikkat edin Bayrampaşa'da yabancılaşma yok.

VATAN MAHALLESİ ROL MODEL OLACAKTI

Bayrampaşa'da kentsel dönüşüm olgusunu bizim ortaya koyabilmemiz için bir tane rol modele ihtiyacımız vardı. Bu rol model yerini biz Vatan mahallesi olarak tespit ettik. Neden Vatan mahallesi? Çünkü vatan mahallesi çok eski yani yıllarda Rumeli den gelen vatandaşlarımızın Türkiye'de ilk kurulduğu mahallenin başında geliyor. Vatandaşlar 60 yıllık 70 yıllık binalarını görüyoruz. Dedik ki, bu mahalleyi yenilememiz lazım. Kentsel dönüşümle, altına otoparklar yaparız, caddeleri geniş yaparız, büyük bir bulvar yaparız, ana arterler yaparız, alışveriş üniteleri yaparız ve böylece Vatan mahallesinden başlayarak Bayrampaşa'da bir kentsel dönüşüme hız verebiliriz diye düşündük. Ve bu Vatan mahallesindeki çalışmalarımıza uzun süre devam ettirdikten sonra bakanlıklar ve TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşme nihayetinde bizden % 65 civarında talep olmasını istediler. Yani %65 halk kentsel dönüşüm için evet diyorsa biz burada kentsel dönüşüme kazmayı vuralım. Biz de sık sık toplantılar yaptık ve nihayetinde tüm uğraşlarımıza rağmen maalesef %42 de kaldı. İstanbul Teknik Üniversitesine çok güzel bir proje yaptırdık. Rahatça oraya gidip oturabileceği bir projeydi, fakat orada bulunan bir bloklaşma, bir istemezük var ya şu anda Türkiye'de, istemeyenlerin sayısı fazla olduğu için yapacağımız bir şey kalmadı. Böylece mükemmel bir yaşam merkezini maalesef bloklaşmanın engellemesiyle Vatan mahallesinin, çocuklarımızın geleceğini onlar orada yok etti.

İKİNCİ ETAP İÇİN ADIM ATMAYACAKLAR

Bu arada cezaevinin olduğu alanla ilgili olarak da İstanbul Büyükşehir Belediyemize müracaat ettik bir mahalleyi kentsel dönüşüme kavuşturalım dedik ve İsmetpaşa Mahallesini proje olarak aldık. Eski cezaevinin olduğu alana bu mahalleyi taşıyalım ve birinci etap, ikinci etap üçüncü etap olmak üzere biz burayı kentsel dönüşüm olarak gerçekleştirelim ve birinci etap olan kentsel dönüşüm gerçekleştirdik.

Cezaevinin olduğu alanda bir katrilyon  yatırım yaptık. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Rahmetli Kadir Topbaş bizi kırmadı. Böyle bir değerli araziyi Bayrampaşa halkına armağan etti.

Birinci etap kısmen taşındı ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu seçimlerde muhalefetin eline geçmesinden sonra birinci etaptan sonra ikinci etabın yapılması meselesini kendileriyle görüştük. Maalesef bununla ilgili herhangi bir adım atmayacaklarını söylediler. Mevcut boşaltılan yerle ilgili projeleriniz nedir? Diye sorduk, orayla da ilgili olarak somut projeleri maalesef yok diyorlar. Sadece boşaltılan yerleri yıkılacağını ve oraya meydan yapacakları ile ilgili fikir teatisinde bulundular.

DEVLETTE DEVAMLILIK GEREK

Oraya bir makro düzeyde yeni bir projeyi bizim bıraktığımız projeyi devam etseler mükemmel bir şey olacak. Dolayısıyla cezaevinin olduğu alanda iktidar değişince bazı değişimler yaşandı, ben hep şunu söylerim devlette devamlılık esastır. Kim gelirse gelsin o gelsin bu gelsin proje yarımsa yeni gelen o projeyi alıp bitirmesi lazım doğrusu bu. Çünkü yapılmış olan bir proje var, bir yatırım var oraya bir para harcanmış, bu milli bir servet.

Dolayısıyla maalesef bugün İBB iktidarını biz ana muhalefete verdikten sonra Bayrampaşa'da projelerimiz hemen hemen çoğu duruyor. Şu anda yapılan bir projemiz yok. Cezaevinde olduğu alanda da normalde 2272 dairenin oraya taşınması lazım. Şu anda 800 civarında bir daire sakini buraya taşındı. Yavaş gidiyor işler, dükkanlar boş, erozyon oluyor.

BAKANDAN SÖZ ALDIK HASTANE YAPILACAK

Cezaevinin olduğu alanda bizim bir hastane projemiz var. Halen biz yürütüyoruz. Bayrampaşa'nın 400 yataklı hastaneye ihtiyacı var. Geçen ay sayın bakanla bu mevzuyu görüştük. “Acilen bana burayı teslim edin, arsayı ver ben buraya hemen acil bir yılda hastaneyi yapacağım” dedi. Bunun üzerine bende TEİAŞ’la görüşme yaptım çünkü onda bir lojman problemi var. Bunlar diyorlar ki bu projede bize ayrı bir lojman yapım, lojmana gerek yok. Cezaevinin orada yaptığımız dairelerde fazla daireler var. TEİAŞ'la görüşmelerimizi yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir araya getirdik ve şimdi mevcut cezaevi konutların arasından kendilerine lojman tahsis ediyoruz.

Orada enerji hatlarında yeni yapmış olduğumuz izole gaz sistemi ile ilgili iki ana aksa zaten enerji hattını getirdik. Bu yıl sonuna kadar inşallah orayı başlayacağız ve 2022 yılında oraya kazma vurup hastanenin temelini atmak üzere çalışmalarımızı hızlandıracağız. Bizim derdimiz acilen modern bir hastane yapmak.

İHALESİ YAPILMIŞ PROJE YAPILMIYOR

Bayrampaşa halkına vaad ettiğimiz olan projeleri inşallah gerçekleştireceğimizi ben burada basınımızın önünde tekrar bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Cezaevi hastanesinde şu anda yan tarafında bulunan temin üzerini kapatılma projesi var. Bu proje ile ilgili yeni İBB iktidarına biz gittik dedik ki, arkadaşlar bakın ihalesi yapıldı, müteahhidi belli bizim şu anda meydana ihtiyacımız var. Biz burayı kapatmak istiyoruz, yardımcı olun dedik, maalesef olayla ilgili dosyayı rafa kaldırdılar. Bizim böyle bir rakam vermeye şu anda gücümüz yok dediler ve böylece şu anda orası durdu. Ulaştırma Bakanına burayı söyledim bakalım onunla ilgili bir takım çalışmalarımızı yürütebilirsek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinden oranın bakanlık tarafından yapılmasıyla ilgili önünü açabilirsek o zaman oraya bir meydan projesi ve bir yeşil alanı Bayrampaşa halkına inşallah kazandırmanın mücadelesini veriyoruz.

CAMİ ALANI PARK OLDU

Cezaevi alanına iki okul bir tanede anaokulu alanı aldık ve böylece orası mükemmel bir yaşam merkezi haline gelecek. Orası 2300 daireli bir yaşam ünitesi olacak. Okula ihtiyacı var, camiye ihtiyacı var. Ön tarafta cami alanı var ama şimdi onu park alanı haline getirmişler üzerine sert zemin haline getirmişler.

40,000 METRE KARE MİLLET BAHÇESİ

Bizim en önemli projemiz millet bahçesi. Bayrampaşa’da millet bahçemiz yok. Şu anda 40.000 metrekarelik bir millet bahçesi projemiz hazır. Millet bahçesi, Pancar Motor arazisine yapılacak. Burasını dörtlü bir konsorsiyum tarafından satın alınmıştı ortalama üç bine yakın daire yapacaklardı, betonlaşma gelecekti Bayrampaşa’ya. Bu betonlaşmayı engelledik, büyük mücadele verdik. Bir takas sistemiyle bu araziyi aldık, Bayrampaşa’nın oldu. 40.000 metrekarelik dev bir millet bahçesini 2023 öncesi bitireceğiz. Burada ortalama 2.000 metre karelik Bilim ve teknoloji üssü kuruyoruz. Uzay araştırmaları dahil olacak içerisinde. Bizim bilim merkeziyle onu birleştirerek entegre yapacağız. Altına 3 katlı otopark yapıyoruz. Ve böylece buraya mükemmel bir eseri Bayrampaşa halkına kazandırıyoruz.

BAYRAMPAŞA'DA YEŞİL ALAN YOK, KATLETMİŞLER

Zamanında Bayrampaşa’da plan yaparken maalesef Bulvar yapmamışlar, meydan yapmamışlar. Sosyal donatı alanları planlara işlememiş. Ve 1950 yıllarından bugüne gelinceye kadar da maalesef Bayrampaşa birtakım komisyoncuların, arsa spekülasyoncularının ellerinde bu noktaya gelmiş.

Bayrampaşa'da yeşil alan yok, katletmişler Bayrampaşa'yı. Bayrampaşa planlanırken maalesef yeşil alan koymamış adamlar. Meydan Yapacak yer bırakmamışlar, bulvar yapacak yeri yok. Böylece 40.000 metrekarelik bir yeşil alanı Bayrampaşa'yı bu şekilde kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi birileri de rahatsız oluyor ama hiç kusura bakmasınlar gök kubbede hoş bir seda bırakmak için bu hizmeti yapacağız.

Biz ne yaparsak halkımız için yapıyoruz, Bayrampaşa için yapıyoruz. Bu fırsat bize verildi, bu fırsatları Bayrampaşa halkına inşallah yaşatmanın mücadelesini vereceğiz.

1916’DAN 7205’E ÇIKARDIK PROJELER BİTERSE 8509 OLACAK

Ben 2011 geldiğimde 1.916 araçlık otopark vardı. Belediye Başkanı milletvekilliğine gidince tabi süresini biz tamamlamak zorundaydık. 2014 e kadar süreyi devam ettik ve onun adına süreyi bitirmiş olduk. 2014 te halkımız teveccüh etti yeniden yönetime % 50.5 oyla biz seçildik. O gün 1.916 araçlık olan otopark sayımız bugün 7205 araç sayısına ulaştık. Otoparklar  beş tane de yarım kalmış tesisimiz var. Bu projelerin bazıları %50, bazıları % 60, bazıları da %70 civarında yarım kalmıştır. Ve şimdi bu projeler bittiği zaman arkadaşlar bu otopark sayısı 7205 den ortalama. 8509  civarına çıkacaktır.

O PROJE %60 - %70’LERDE KALDI

Eski  lunaparkın olduğu yeri biz kamulaştırdık, 30.000.000 lira para verdik. Burayı projelendirirken, bizi tehdit ettiler, kolay değil bu işler öyle kelle koltukta gezdik. Siz zannediyorsunuz, başkan öyle oturuyor, güçlü iseniz bu işi çözersin ve Allah’ın izniyle çözdük, Allah razı olsun yine Kadir Topbaş’tan çekinmedi, o parayı verdi, orayı aldık, Bayrampaşa halkı kazandı. Şimdi o proje %60 - %70’lerde kaldı. Büyükşehir Belediye Başkanı gelmişti dolaştı projeleri nereler yarım kaldı diye kendine gösterdik. Bizim kamulaştırmak için uğraştığımız çok önemli bir alan da vardı. Yıldırım mahallesi muhtarlığı arkasındaki alan hatta orada muhtar ısrar etti. Orayı da yapacağız dedi ama kaldı. Ne kadar zaman geçti hem Eski Lunapark yeri için, hem muhtarlığın arkası için  İBB’den hiç ses yok.

Eski Lunapark yerinin bitmesi lazım, üstü park olması lazım o alanın parka ihtiyacı var.

O ALANI DA BİZE MAALESEF VERMİYORLAR

Bizim çok önemli bir yerimiz daha var. Bizim atölye garajı taşıyacağımız, orayı bilim ve teknoloji üssü yapacağız. Ve oradaki bütün araç ve gereçlerin en işlerimizin ihdas edebileceği bir alanı da, biz yaptırmıştık ama şimdi İBB bize maalesef vermiyor. Yine buna bağlı 4 tane daha yer bu şekilde maalesef duruyor.

ÖĞRENDİKTEN SONRA YÜZÜNE TÜKÜRDÜM

Soru; (Bayrampaşa Gündem Gazetesi)  Mevlüt Uysal zamanında Altıntepsi – hastane arasında otoban üstünün kapatılması için çıkan ödeneği başka bir projeye aktarıldı bilgisi doğru mu?

Cevap Atila Aydıner; Maalesef söylediğin çok doğru. O çıkan ödeneği Kartal’da ki, aynı müteahhidin devam eden bir işe bu ödeneği oraya aktarmışlar. Kartal muhalefet biliyorsunuz buna rağmen yaptılar. Ben mecliste anlattım müteahhidi bile söyledim. Anketlerde Mevlüt Uysal’ın gidici olduğu belli olduğu için seçime giderken aktarma yaptılar haberimiz olmadı, seçim sonrası haberimiz oldu. Öğrendikten sonra yüzüne tükürdüm, yazıklar olsun sana utanmadan, sıkılmadan benim projemin ödeneğini gizlice başka yere aktardın dedim. Haberim olsaydı  Bayrampaşa’nın hakkının yenmesine tahammül eder miyim?

Soru; (Bayrampaşa Gündem Gazetesi) Şehir içinde bir park millete hizmet olması gerekirken Adaparkta fiyatlar çok pahalı burayla ilgili bir işlem yapılamaz mı?

Cevap Atila Aydıner; İhalede başka girenler olduğu için içindeki kişi burayı alabilmek için fiyatı artırdı. Birde tefe –Tüfe değil Üfe den anlaşma yapılmıştı. Bunu Üfe’den Tefe-Tüfe oranına indirdik. Kiralarda da yeni zam yapmayacaklar eski fiyattan devam edecek. 5 Lira çay normal ama 15 Lira Cola olmaz çok pahalı. Fiyatları indireceklerini düşünüyorum. 

 


Anahtar Kelimeler: ATİLA AYDINER’ SİTEM SÖZLER

TÜRK KIZILAY BAYRAMPAŞA 23 NİSAN'I KUTLADI

İBB 23 NİSANI TAKSİMDE KUTLADI

MUHTARLARDAN BAŞKAN HASAN MUTLU'YA ZİYARET

DÜNYADA TEK ÇOCUK BAYRAMI 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

KURUM MÜDÜRLERİNDEN BAŞKAN MUTLU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARET

DR. MİTHAT BÜLENZ ÖZMEN: EYÜPSULTAN'A HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRACAĞIZ

23 NİSAN COŞKUSU GAZİOSMANPAŞA’DA DOYASIYA YAŞANACAK

BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ’NDE EŞSİZ BİR İLKBAHAR

BAŞKAN YARDIMCILARI HUKUKÇU ATİLLA ÖZEN ECZACI MEHMET DEMİROK

BAYRAMPAŞA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMINA HAZIR

ESENLER'DE AMATÖR RADYOCULAR MİKROFON BAŞINA GEÇTİ

YEŞİLAY KAMP LİDERİ YETİŞTİRME PROGRAMI BAŞVURULARI BAŞLADI

YAZA FORMDA GİRMEK İÇİN 10 ÖNERİ

CUMHURBAŞKANININ RESMİNİ KALDIRMAK YAKIŞMADI

HALK EĞİTİMDEN OKUMA-YAZMA KURSU

HAYAT KURTARAN İLK YARDIM TEKNİĞİ ‘HEIMLICH MANEVRASI’

DÜNYANIN ÇOCUKLARI İBB’DE BULUŞTU

SULTANGAZİ BELEDİYESİ ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

BELEDİYE’YE ZİYARETÇİ AKINI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

23.04.2024

  • İMSAK 04:31
  • GÜNEŞ 06:06
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:54
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28
  • Salı 23 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 21.7 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Perşembe 19.4 ° / 14.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16