BAYRAMPAŞA İÇİN HEYBEMİZ DOLU
Tarih: 14.11.2013 00:00

BAYRAMPAŞA İÇİN HEYBEMİZ DOLU

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Murat Duman

Bayrampaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Ali Murat Duman aday adaylı sürecini değerlendirdik. Geleceğe dair proje ve planlarını konuştuk.

Ali Murat Duman Bayrampaşa Belediye Başkanı Aday Adaylığını neden koydu?

Seçim dönemlerinde kendi bölgesine, yöresine hizmet etmek isteyen, kendinde o liyakat gören insanlar hizmet için aday olurlar. Kendilerini ifade edip projelerini anlatırlar. Ali Murat Duman şimdi seçim sürecinde aday adayı olarak ortaya çıkmış bir isim değil. Ali Muarat Duman 37 senedir Bayrampaşa’da yaşayan, 20 senedir aktif siyasetin içerisinde bulunan, 2004 yılından bu güne Bayrampaşa için neler yaparım nasıl hizmet ederim arayışında olan, 2009 yerel seçimlerinde Bayrampaşa Belediye başkanı aday adayı olmuş, 2009 yerel seçimlerinden sonra Kızılay Bayrampaşa şube başkanlığı verilmiş bu başkanlığı döneminde siyasi rozetini bir tarafa koyarak başarılı bir yöneticilik yapmış bir insandır.  Kızılay Başkanlığı döneminde yaşamış olduğu tecrübelerle, Bayrampaşa’da siyasi etiketin dışında girilmedik sokak, gezilmedik cadde, selam verilmedik esnaf sıkılmadık elini bırakmadı. Elbette ki; böyle bir insan heybesindeki birikimi, tecrübesini hizmete yansıtmak isteyecektir.

Elbette heybeniz dolu heybenize gelmeden önce diğer aday adayları arasında Ali Murat Duman farkı ve şansı nedir?

Siyaset pek fazla tevazuyu kaldırmaz. Siyaset makamları dergah makamları değildir. Fazla alçak gönüllülük varsa insanların bir takım becerileri bilgileri geri plana bırakır. Ben ve ekibim yerel yönetimler konusunda bilgi ve beceriye sahiptirler. Ben ekibimle birlikte bu işin en iyisini yaparız iddiasında bulunuyorum. Şunu belirteyim şu an aday adaylık başvurusunda bulunan arkadaşlarımızın her biri kendine göre saygın insanlardır. Her birinin Bayrampaşa’ya dair düşünceleri, hayalleri vardır. Hiç birsi küçümsenecek insan değildir. Bu güne kadar hizmet etmiş olan tüm belediye başkanlarımız çok temiz duygularla ve gayretle Bayrampaşa’yı belli bir noktaya getirmek için çalışmışlardır. Biz bu güne kadar yapılmış olanları devam ettirip daha güzelini yaparak ileriye taşıyacağız Bayrampaşa’yı. Bunun iddiasındayız. Bizim daha güzeli, daha iyiyi yapmamız, ilçemizi güzel bir yere getirmemiz diğer arkadaşlarımızı küçültmez, onlarında kendilerine göre projeleri vardır. Burada çok mütevazılığa gerek yok biz ekimizle projelerimizle en iyisini yapacak bir ekibiz. Projelerimiz var ekibimiz var bu aday adaylık seçmenimizin, teşkilatımızın önüne konulmuş bir görev teklifidir. Bu teklifin karara dönüşmesi genel merkezimizin yetkisindedir. Genel merkezimiz bu konuda en doğru kararı verecektir. Tabi ki genel merkezdeki yöneticilerimiz çok yönlü olaya bakarlar ve tercih ederler. Bu durumda ben Ali Murat Duman olarak kendi iddiamda sabit durmak, genel merkezin benim üzerimde yapacağı tasarruf konusunda da boyun eğmek olmalıdır. Benim gönlümden geçen ne tür araştırma yapılırsa yapılsın, biz ismimizle, çizgimizle ortaya koyduğumuz duruşla, insanları kucaklayan yapımızla kazanacağımızı, biz kendimizi iyi ifade edebilirsek genel merkezde bize pencereyi açacağını düşünüyorum.

HÜCRE DEĞİŞİMİ OLMALI

Genel merkez pencereyi açtı, Ali Murat Duman aday oldu. Bayrampaşa’da neleri eksik görüyorsunuz, sizin projeleriniz nelerdir?

Bayrampaşa’nın sorunları Türkiye’nin İstanbul’un sorunlarından çok ayrı şeyler değil. Alt yapı, üst yapı, trafik, sosyolojik problemler, her türlü çalışmaya ve tedbire rağmen bizim karşımıza sorunlar yumağı olarak çıkıyor. Bu sorunları hiçbir zaman sıfırlayamazsınız. Bizim her şeyi sıfırlayacağız diye bir iddiamız yok, olmamalıdır da zaten. İnsanoğlunun olduğu yerde problem vardır, olmaya da devam edecektir. Siz hangi projeyi yaparsanız yapın yan etkilerin,i göreceksinizdir. Ben 1994 yılından bu güne yapılan hizmetlerin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Geldiğimiz noktada da bir hücre değişimin olduğuna inanıyorum. Bu süreçte bir heyecan, bir bayrak, bir hücre değişimi yapabilirsek şimdiye kadar yapılanların çok daha fazlasını kısa sürede yapabileceğimize inanıyorum. Bayrampaşa’da bunu hakkediyor.

Bayrampaşa son yıllarda AVM, Otel ve çok katlı konutlarla gündemde. Bayrampaşa için ne anlam ifade eder. Kültürel değişim yaşar mı?

Bunu İstanbul’da bağımsız düşünerek değerlendirmek eksik olur. Bayrampaşa’da İstanbul’un kalkınma planlarıyla birlikte eşgüdümlü sürdürmesi gerekmektedir. Şu an yapılan İstanbul planlarında da Bayrampaşa için önemli planlar olduğunu düşünüyorum. Bayrampaşa’da yüksek yapılar, AVM’ler otellerin yapılması durup dururken yapılan projeler olmasa gerek. Fakat bu yapılar yapılırken dikkat edilmesi gereken şey İstanbul vizyonuyla entegre olmalı, Büyükşehir Belediyesinin vizyonuyla uymasa bu bize sıkıntı verir. Yapılan işleri ben hatalı olarak değerlendirmeyi doğru bulmuyorum. Bayrampaşa merkezi iş alanı statüsüne girdi.Bu yapılanların bir sebebinin olduğuna inanıyorum. Gülen yüzüyle bakınca projelerin doğru olduğuna inanıyorum.

Bu yapılar; AVM, Otel Siteler Bayrampaşa Kültürünü yok ettiği kanaati var katılıyor musunuz?

Bu kaygıyı haklı bir kaygı olarak görüyorum. Bende kendi içimde bu kaygıyı her zaman yaşarım. Medeniyetteki gelişmeler, renkli şehircilik mahalle kültürünü yok etmemeli. Buna müsaade etmemeli. İnsanlar büyük yapılar içindeyken birbirlerini unutabiliyorlar buna müsaade etmemeliyiz. İnsan ilişkilerini yok edecek bir yapılaşmayı, yatırımı, vizyonu ben kabul etmiyorum. Bir belediye başkanının işleyebileceği en büyük cinayet bu olur. Kendi beldesinde insanların sosyal dengelerini bozacak şekilde bir yapılaşmaya izin vermesi. Biz böyle bir projelere asla müsaade etmeyeceğiz. Bayrampaşalının genel kanaati sakin huzurlu sorunları asgariye inmiş bir Bayrampaşa istiyor. Biz projeleri de yapıları da Bayrampaşalının gözündeki yapıyla ayarlayacağız.

İNSANLARIN EVLERİ YUVALARIDIR

Sizin belediyeciliğinizde Nasıl bir kentsel dönüşüm?

Kentsel dönüşüm ülkemiz açısından geç kalmış bir olaydır. Şehircilik bakanımızın öncülüğünde hazırlanan kanunun çok yerinde, hukuka uygun bir kentsel dönüşüm kanunumuz olduğuna inanıyorum. Biz yerel yöneticiler kendi yörelerimizdeki insanların hassasiyetleri önemsemeliyiz, ona göre uygulamalıyız. İnsanların bu evler birer yuva olduğunu unutmamak gerekir. Siz bir otel odasında oldukça lüks imkanları verseniz de orası yuvaları değildir. Ama bir barakada yaşasa onun için orası bir yuvadır. Bu parametrede düşünmezseniz kentsel dönüşümde başarılı olamazsınız. Biz kentsel dönüşümde sadece duvarlarını yıkıp yenilemeyeceğiz. O insanların o duvarlara sinmiş olan mazilerini de yıkmış olacağız. Dolayısıyla  hassasiyetleri çok iyi gözetmemiz gerekecek. Biz vatandaşa bu güveni verirsek işlerin daha kolay olacağına inanıyorum. Kentsel dönüşüm kanununda vatandaşı mağdur edecek hiçbir şey yoktur. Başı şeyler düzgün gitmiyorsa burada temel unsur güven eksikliğidir.

Kentsel dönüşüm projelerinde olmayan küçük esnafın, bakkal, manav, kasap gibi mahalle esnafının yeri ne olacak?

Öncelikle şunu söyleyeyim. Mahallenin bakkalını manavını kasabını hatta delisini bile dışlayacak hiçbir projeye ben imza atmam. Ben prensip olarak yüksek duvarlı toplumdan tecid edilmiş kapalı devre yapılara da yaşanmasına da taraftar değilim. Bu tür yapılar içinde İnsanlığın öldüğünü düşünüyorum. Burada hiçbir kanun mahallenin ortak geçmişini katletmemizi emretmiyor. Mahallenin bakkalı, manavı, kasabı hepsi gene olacak daha güzel olacak. İşte mahalle ve yönetim arasında bir güvensizlik var. Kanun ne kadar iyi olursa olsun uygulama iyi olmazsa  olmuyor. Bizim belediyemizde kentsel dönüşüm olacak, kültürel dönüşüm olamyacak. Kentsel dönüşümde çok rahat olacak. Kentsel dönüşüm diye mahalle kültürü kalmayacaksa, Bayrampaşa başkalaşmış bir garip ilçe olacaksa benim burada Belediye Başkanlığı yapmama gerek yok. Hele hele benim elimde bu işin olmasını hiç arzu etmem. Özellikle altını çizerek söylüyorum Bu kentsel dönüşüm kanunu; dünya standartlarında insan hak ve hukukunu gözeten bir kanundur. Yeter ki biz halkımıza iyi anlatalım. 

Son sözler olarak flaş bir projeniz nedir?

Elbet bir çok proje var. Ben proje demiyim ama acil ihtiyaç olduğunu gördüğüm, Maltepe’den girip, kadifeden çıkacak yolları alta alıp. Maltepe köprüsünün görüntü kirliği yok edilip belediye binasına kadar açarak bir Bayrampaşa meydanına ihtiyaç var. Bunun dersini iyi çalıştım. Bu alan açılınca tamamen yürüyüş alanı haline gelecek. Bu proje hem meydan olacağı gibi trafiği de rahatlatacak. Yaklaşık bu güne kadar uygulanmamış 100 civarında projemiz var. Sağlık, eğitim konusunda bir çok projemiz hazır. Son sözler olarak size bu imkanı verdiğiniz için teşekkür ederim. Sizin gazeteniz inandığımız güvendiğimiz bir gazetedir. Yerel gazete önemlidir. Biz bu konuda da güzel projemiz var. Tüm Bayrampaşalılara sizin vasıtanızla sevgi ve saygılarımı sunuyorum.


Anahtar Kelimeler:

ENGELİLER HAFTASINDA SPOR VE ŞENLİK

BASKET TAKIMI’NDAN BAŞKAN DURSUN’A ZİYARET

ÜCRETSİZ HPV AŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ BİREY VE AİLELERİ İÇİN EĞLENCELİ PİKNİK

ŞİŞLİ'DE 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ

SARIYER'DE KÖYLE BÖLGESİ'NİN ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 19 MAYIS KOŞUSU YAPILDI

BAYRAMPAŞA'DA 6. BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HAKAN BAŞ

FATİH BELEDİYE BAŞKANI TURAN’A TEBRİK ZİYARETİ

VİCDANLAR VE KAMUOYU RAHATLADI AMA!..

SÜNNET ŞÖLENİ

3 YILLIK TASARRUF PAKETİ

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

İMAMOĞLU’NDAN YÜKSEL’E TEBRİK ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ'NDE ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ

ANNELER GÜNÜ BAYRAMPAŞA’DA KUTLANDI

KAĞITHANE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

FINDIKZADE ÇUKURBOSTAN PARKI'NDA SOKAK HAYVANLARINA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

ESENYURT BELEDİYESİ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ SANAT EĞİTİMİ ATÖLYELERİ

ESENLER MODELİ MOĞOLİSTAN’A ÖRNEK OLUYOR

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

16.05.2024

  • İMSAK 03:51
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 13:05
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:23
  • YATSI 22:02
  • Perşembe 18.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16