ÇIĞIR AÇICI PROJELERLE YÖNETİME TALİBİM
Tarih: 14.11.2013 00:00

ÇIĞIR AÇICI PROJELERLE YÖNETİME TALİBİM

Ali Kahraman yaptığı basın toplantısında yapmak istediklerini anlattı.

Ali Kahraman; Son dakika golü atarcasına, belediye başkanlığı aday adaylık başvurusunu son anda yapan Ali Kahraman yaptığı basın toplantısında yapmak istediklerini anlattı.

Metropol içinde bir metropol olan Bayrampaşa yönetiminin de dinamik ve canlı olması gerektiğini belirten Ali Kahraman; “25 yıllık Bayrampaşalı olarak yaşanılan yer ile ilgili felsefem hep bu olagelmiştir ve bu düşüncenin ışığında uzun yıllar Bayrampaşa’da aktif görevlerde bulundum.  Bayrampaşa, kendi nüfusu dışında, mega kent İstanbul’un hemen hemen tüm ulaşım ağlarının kesiştiği noktada bulunması, çeşitli iş kollarının merkezlerini içinde barındırması, alt ve üst yapısıyla cezbedici özelliklere sahip olması dolayısıyla metropol içinde bir metropol olarak yükselmektedir.

YEREL YÖNETİM, KENTE AİT KİMLİĞİN TANIMLANMASI, DEĞER VE ANLAM HARİTALARININ ÇIKARTILMASI YERİDİR

Bir yerin bu şekilde yükselişi tanımlanırken aynı zamanda gelişen toplumsal, ekonomik ve psikolojik değişimleri de gözlemek gerekir. Değişen kent, değişen insan demektir çünkü. Bu yüzden hızla değişen bir dünyada, sosyal, ekonomik, kültürel ve coğrafik olarak önemli bir konuma sahip bir ilçenin yönetiminin de bu değişime paralel olarak dinamik ve canlı olması gerekir. Kenti değiştirirken o kentte yaşayan insanlara da sahip çıkmak, onları korumak zorundadır yerel yönetici. Çünkü yerel yönetim, iktidar ve hâkimiyet kurma alanı değil, bizzat hizmet etme, koşuşturma ve fedakârlık yapma alanıdır. Yerel yönetim, kente ait kimliğin tanımlanması, değer ve anlam haritalarının çıkartılması yeridir; özgürlüklerin genişletilirken hakların korunduğu merkezdir. Bu yüzden çalışmaların hem köklü hem kalıcı, çalışanların ise üretken ve heyecanlı olması, dünyada yaşanan gelişmelere ayak uyduran aynı zamanda köklerine bağlı, adaletin, gururun, refahın, bilgeliğin, aklın, arınmanın ve yeniden doğuşun simgesi, çığır açıcı bir kadroyla mümkündür.  Bayrampaşa Belediye Başkanlığına altyapıdan üstyapıya, eğitimden kültüre, sanattan spora her alanda kadromla çığır açıcı çalışmalarımızla talip oldum.

Bayrampaşa ilçesindeki yaşam serüvenimde bir çok Eğitim Kuruluşu ile  Sivil Toplum Kuruluşunda yönetici ve üye olarak yer aldım. İlim Yayma Cemiyeti, Liman Eğitim ve Kültür Merkezi, Türk-Alman Üniversitesi, Tüketici Hakem Heyeti, Bayrampaşa Kızılayı, Dünya Yetimler Vakfı, Mazlumder ve Bayrampaşa Spor Kulübü gibi…

 Bayrampaşa Spor Kulübünde 5 yıl Yönetici ve Başkanlık Yaptım. Kulüp Başkanlığım sürecinde, 2012-2013 sezonunda mütevazi bir kadromuz olmasına ve düşmemeye oynayacağımız yönündeki genel kanaate rağmen, ekip ruhu ve fair play mantığı ile hareket edip, olağanüstü bir gayret ortaya koyarak takımımızın 2. Lig Play-off’a çıkmasını başarıyla sağladık. Sporun içerisinde olan birisi olarak, İnsan eğitimi ve sağlığında sporun ve özellikle de Futbolun büyük bir öneminin olduğuna inanıyorum. Ülkemizde,  Öğretim alanında büyük mesafeler alınmasına rağmen, Eğitim ve Gençlik konularında maalesef ciddi projeler üretilerek hayata geçirilememiştir. Sporun eğitimdeki önemini bilerek bu konuda geniş kitlelere yönelik projeler gerçekleştirmek istiyoruz.

Şimdi, yerel yönetimlerdeki 15 yıllık tecrübemi kadromun ufkuyla zenginleştirerek, “Her Şey Bayrampaşa İçin” sloganıyla, uluslararası standartlarda hizmet veren bir belediye olmak için sorumluluk alıp olağanüstü gayret ortaya koyacak ve birlikte başaracağız. Bunun için, geçmişten ışık alıp geleceği tasarlamaya ve Bayrampaşa’ya büyük hizmetler yapmaya talip oldum” dedi.

 

BAYRAMPAŞA HALKININ HAKLARINI HER ZAMAN SAVUNACAĞIM.

Daima; Çatışmayı değil çalışmayı, Kavgayı değil uyumu, Tek tipçiliği değil özgürlükçülüğü, Konuşan olmayı değil dinleyen/anlayan olmayı, Sorunları değil çözümleri konuşmayı, Ben merkezciliği/ötekileştirici olmayı değil, beraber olmayı, Hakimiyet kurmayı değil, hakikatin dili olmayı, Yok etmeyi değil var etmeyi/ var olmayı / var kılmayı, İtici değil kuşatıcı olmayı tercih ettik ve bu tercihlerimizi bugün de aynı azim ve şevkle Bayrampaşa Belediye Başkanlığı için kullanacağız diyen  Ali kahraman şöyle devam etti. “Kentleri dönüştürürken insan hayatının da değişimini sağlamayı başkanlığım döneminde daha güçlü bir şekilde sürdürecek, Bayrampaşa halkının haklarını her zaman savunacağım. Bayrampaşa’nın çehresini değiştirirken insanı temel alacak ve onların istek ve taleplerinin de projelerde yer alması için çalışacağım. Hayatı bir bütün olarak alan bakış açımla kentsel dönüşümün yanında,  kültürel ve sosyal dönüşümün de var olmasını sağlayacağım. Kentsel dönüşüm modelinde sosyal ve kültürel yapıların bozulmadığı, mahalle kültürünün korunarak zenginleştirildiği bir modelin savunucusu ve uygulayıcısı olacağız.

Hayatın ve dünyanın yeniden doğuşuna şahit olacağımız baharın başlangıcı Mart ayında Bayrampaşa yeni bir mevsime açılacak. Yeni, taze, dinamik, heyecanlı ve umut dolu bir anlayışla Bayrampaşa’da, bilgi ve ruh dünyamızla bütünleşecek yeni bir bahara yöneleceğiz. Bilgi ve ruh dünyamız diyoruz; çünkü bunlar ne kadar aydınlık ve zengin olursa Bayrampaşa’nın kendine olan güveni de o derecede güçlü, o derece yüksek olacak, bizlere umut ve mutluluk yükleyecektir.

Bizim dönemimiz, çağdaş ancak manevi değerlerini unutmayan, kalıplaşmış hatalardan uzak kalan, potansiyel gelişmelere ayak uydurabilen hedeflerimizle, zamanın değişimini anlayan, toplumun gelişimine katkı sunan, en temel ihtiyaçları belirleyip kaynak ve zaman kullanımını verimli hale getiren bir belediyecilik anlayışıyla dolu olacaktır.

Yöneticilik emaneti, tüm vatandaşlarımızın özgürlüğünün, eşitliğinin ve adaletinin garanti altında olmasını sağlamaktır. Şahsıma tevdi edilecek bu emanet, sizlerin desteğiyle daha da büyüyecek ve güçlenecektir.”

“Yaşadığımız çevre, içinde kendimizi bulacağımız, kendimiz olarak kalabileceğimiz, aynı zamanda diğer insanlarla, tabiatla, gökyüzüyle bütünleşebileceğimiz, yani bize hayat sunacak bir mekân olmalı. Var olmalı, var kalmalı, var kılmalı bu mekân.”

 

ALİ KAHRAMAN’DAN İNCİLER

Geleceğe ortak yürüyüşümüz, Bayrampaşa’mızın gelişimine ve kalkınmasına doğru atılan adımlar olacaktır.

Hayat paylaşmaktır, davayı, zamanı, acıları ve sevgiyi…

Zamanı paylaşırsanız onu anlamlı kılarsınız,

Acıları paylaşırsanız onu azaltırsınız,

Sevinçleri paylaşırsanız onu çoğaltırsınız,

Çevrenizi, ülkenizi ve dünyayı sevgiyle bezersiniz…

Hepinize sevgiyle paylaşılan yarınlar diliyorum…

ALİ KAHRAMAN KİMDİR?

1964’te Niğde’de doğdu. Orta öğretim ve lise eğitimini Niğde’de tamamladı. 1993 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.  Siyasi çalışmalara 1994-1998 yıllarında Refah Partisinde mahalle teşkilatında görev alarak başladı. AK Parti Bayrampaşa’nın kuruluşunda rol aldı ve 2002-2013 yıllarında AK Parti Bayrampaşa’da birçok teşkilat görevlerinde hizmet verdi.

Çalışma hayatına ilk olarak 1995-1997 yıllarında Serbest Avukatlık yaparak başladı. Ardından Bayrampaşa Belediyesi’nde 1997-1999 yıllarında Avukat olarak görev yaptı. 1999-2004 yıllarında Bayrampaşa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra, 2004-2011 yıllarında Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kültür İşleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcılığı görevini ifa etti. 

2011-2013 yıllarında Bayrampaşa Spor Kulübü’nde Başkanlık görevini yürüten Ali Kahraman, aynı yıllarda Türk-Alman Üniversitesi’nde Genel Sekreter olarak görev yaptı. Halen şirketlere hukuki danışmanlık yapmaktadır.

İlim Yayma Cemiyeti, Liman Gençlik Merkezi Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği,  Bayrampaşa İlçe Hakem Heyeti Üyeliği, Bayrampaşa İnsan Hakları Komisyonu Üyeliği, Dünya Yetimler Vakfı Kurucu Genel Kurul Üyeliği, Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Üyeliği, Mazlumder Üyeliği bulunmakta olup, sivil toplum çalışmalarının içerisinde aktif olarak rol almaktadır.

25 yıldır Bayrampaşa’da ikamet eden Ali Kahraman, evli ve üç çocuk babası olup, Almanca bilmektedir.

 


Anahtar Kelimeler:

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16