SAĞLIKLI YAŞANABİLİR BAYRAMPAŞA
Tarih: 14.11.2013 00:00

SAĞLIKLI YAŞANABİLİR BAYRAMPAŞA

CHP Bayrampaşa Belediye Başkan aday adayı Hasan Mutlu

CHP Bayrampaşa Belediye Başkan aday adayı Hasan Mutlu projeleri hakkında gazetemize bilgiler verdi. Mutlu;  “Vatandaşlarımızın teveccühü ile  Bayrampaşa’da ezber bozacağız ve Bayrampaşa’yı hep birlikte yöneteceğiz” dedi.

Hasan mutlu bayrampaşa belediyesine neden belediye başkan aday adayı?

30 yıla yakındır Bayrampaşa da ikamet ediyor ve Bayrampaşa da dershane işletmekteyim. Bayrampaşa’yı iyi bilen, Bayrampaşa’yı, Bayrampaşa’lıyı tanıyan biriyim.

15 yıl önce bulunduğu merkezde çevre ilçelerden ekonomik,sosyal ve kültürel anlamda çok daha ilerde bulunan Bayrampaşa’mız son 15 yıllık süreçte hiç bir gelişme gösterememiş aksine var olanı kaybetmiştir.

Mobilya imalat ve satış sektörü bitmiş, tekstil ve triko sektörü iyice gerilemiş, küçük sanayi olan demir-saç ortadan kalkmış, ana caddelerimiz üzerinde tatlıcı-telefoncu-kontörcü-çiğ köfteci ve dönerciden başka yerleşik esnaf kalmamış, büyük hayallerle açılan dükkanlar-mağazalar-imalathaneler bir bir kapanmış yada kapanmaktadır.

Eğitim alanında yapılan yatırımlar yetersiz kalmış okullarımız öğrenci fazlalığından, kadro ve personel eksikliğinden dolayı sıkıntı yaşamaktadırlar.

Sağlık alanında yeni yatırımlar oluşturulamamış var olan devlet hastanemiz hizmette yetersiz kalmıştır.

Sosyal donatılarda çevre düzenlemelerinde ulaşımda yol alınamamış.Yollarımız köstebek yuvasına, park sorunundan dolayı kaldırımlar otoparklara dönüşmüş, çocuklarımızın oynayabileceği bir park yeşil alan kalmamış ailemizle oturabileceğimiz,yemek yiyebileceğimiz, çocuklarımızla eğlenebileceğimiz bir yer bulunamaz olmuştur.

Camilerimize gerekli özen ve destek sağlanamamış cami tuvaletlerine kokudan girilemez, abdesthanelerinin kırık dökük ve eksik, cami içlerinin de personel desteği olmadığı için yeterli temizliği ve bakımı sağlanmamıştır.

Spor kluplerimize malzeme dışında hiç bir destek verilememiş basketbol ve futbolda dünya yıldızları çıkartan takımlarımız imkansızlıklar içinde bırakılmıştır.                                                                                    

Ben özgürlükçü ve demokratik bir belediyecilik için, insan odaklı kentsel dönüşüm için Bayrampaşa’nın ve Bayrampaşalının ekonomisini güçlendirmek için, adil ve eşit bir yönetim için, katılımcı şeffaf ve hesap veren yönetim modeli oluşturmak için, ayrımcılık yapmadan herkesin yaşamını kolaylaştırmak için, kültürel mozayiği ve zenginliği korumak ve geliştirmek için  kısacası hep beraber daha yaşanır bir Bayrampaşa yaratmak için aday oldum.

Hasan Mutlu’yu diğer aday adaylarından ayıran fark nedir?

Biz aday adayı arkadaşlarımızla asla rakip değiliz yarış içersinde de değiliz. Aday olmak için değil Bayrampaşa’da sosyal demokrat belediyeciliği oluşturmak için hep beraber çalışıyoruz. Partimiz, örgütümüz ve kamuoyu içimizden hangimizi adaylığa uygun görürse,  yine hep beraber aynı inançla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Elbette ki, örgütümüzde çalışan koşturan iyi günde kötü günde vatandaşların yanında olabilen partili partisiz her kese her kesime el uzatabilen Bayrampaşa’mızın kabulleneceği bir adayı seçecektir.

Başkan seçildiniz. Her seçilen başkan önce herkesin başkanıyım der sonra siyasallaştırır. Siz nasıl bir duruş sergileyeceksiniz?

Eğer ki, Allah nasip ederde partimizin ve Bayrampaşalıların tercihi ben olur ve başkan olursam özgürlükçü, demokratik, katılımcı, şeffaf, ayrımcılık yapmayan, herkesin yaşamını kolaylaştıran ve hesap veren bir belediyecilik sergileyeceğiz. Belli bir kesimin değil Bayrampaşa’nın belediyesi olacağız. Herkese, herkesime aynı mesafede olacak her tarafa hizmet götüreceğiz. Benim adamım, benim dostum, benim arkadaşım değil Bayrampaşa’nın ve Bayrampaşalıların hakları ön planda olacak. Bu güne kadar bir eğitimci olarak yaptıklarım bölgemize ve bölgemiz insanlarına verdiğim hizmet ve onlara yaklaşımım belediye başkanı olduğumda da yapacaklarımın teminatıdır.

Hasan Mutlu’nun Bayrampaşa ve Bayrampaşalılara bir taahhütü var mıdır?

Evet Bayrampaşalılara taahhütümüz vardır ve sözümüzde sözdür. Bayrampaşa’mız başta ulaşım olmak üzere,çevre temizliği, eğitim ve sağlık problemlerini halletmiş kentsel dönüşümü vatandaşı ile birlikte mütaahite değil vatandaşına kazandırarak  tamamlamış, sosyal projeler ile donatılmış, ibadethanelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve spor kluplerinin yanında olunmuş sorunları çözülmüş, İstanbul’un gözbebeği haline gelmiş, Bayrampaşalıların yönetimde söz sahibi olduğu daha modern,müreffeh,şeffaf ve gücünü halktan alan bir belediyeye sahip ilçe olacaktır.

Projelerinizden kısaca bahseder misiz?

Eğitim projelerimiz: büyük şehirden de destek alarak cezaevi üzerindeki konut projesinin değiştirilip, bu konut projesini sebze halinin olduğu noktaya kaydırıp  cezaevinin olduğu bölüme bir üniversite yaparak o alanı eğitim merkezine dönüştürmek. Ayrıca bu alana şehir lokali-öğretmenler lokali  Bayrampaşalıların nefes almasını kolaylaştıracak yeşil alanlar yapmak. Bayrampaşa’ya ekonomik, sosyal ve kültürel katkı sağlamak.okullarımızın gerekiyorsa derslik sayılarını arttırmak, yeni okul alanları yaratmak ve okullarımıza personel desteği sağlayarak bakım onarım ve temizlik işlerini üstlenmek. Kimsesiz ve yoksul öğrencilerimizin eğitimine destek sağlamak. Engelli vatandaşlarımızı  kazanmak ailesiyle başbaşa dört duvar arasına hapsederek haftada bir gün iki saatliğine rehabilitasyona göndermek değil tüm hafta bu vatandaşlarımız için kurulan sosyal yardımlaşma evlerinde  doktor psikolog ve eğitimci denetiminde el becerileri kazandırmak ve yaşam mucadelelerinde yanlarında olmak.

Sağlık  projelerimiz;var olan devlet hastanesini daha modern hale getirmek,sağlık ocaklarının sayısını arttırmak, ambulans sayısını arttırarak bakıma muhtaç yada acil durumdaki hastalarımızın hastaneye ulaşımlarını sağlamak, yıldırım mahallesindeki hastanenin faal hale getirilmesi, yoksul, kimsesiz ve ihtiyaç sabi vatandaşlarımızın tüm sağlık ihtiyaçlarının sağlanması ve belli aralıklarla sağlık taramalarından geçirilmesi

Kentsel dönüşüm adı altında vatandaşlarımızın bulunduğu noktadan uzaklaştırılmasına yada vatandaşlarımızın borçlandırılmasına son vereceğiz, vatandaşımızı müteahitlerle başbaşa bırakmayacağız muhatap biz olacağız. Vatandaşlarımız daha modern yaşanır konutlara kavuşurken elde edilen kazanımlardan da pay almış olacaktır.

Kentsel geri döşümde asıl göz ününde tutulması gereken Bayrampaşa’mızın altyapı sıkıntısıdır. Nüfus yoğunluğumuz doğrultusunda gelecek yıllardaki projelerimizde göz önünde bulundurularak sağlıklı, yaşanabilir bir Bayrampaşa oluşturacağız. Plansız yapılaşma sağlıklı çevrenin düşmanı olmuştur. Belediyeciliğimizle bunun önüne geçeceğiz.

Gençlerimize dönük istihdam  ve eğitim projelerimiz ayrıca emeklilere ev kadınlarına dönük hem sıkıntı ve streslerini atacak hem de geçimlerine katkıda bulunacak projelerimiz

Bunların yanında sosyal projelerimiz, çevre temizliği ile ilgili projelerimiz, kültür ve sanat ile ilgili projelerimiz, ibadethanelerimize destek projelerimiz, sporun beşiği olan Bayrampaşa’mız da spora ve spor kluplerine destek projelerimiz,halka ve esnafa dönük projelerimiz ve daha bir çok insan odaklı büyük projelerimizle göreve talibiz.  Vatandaşlarımızın teveccühü ile  Bayrampaşa’da ezber bozacağız ve Bayrampaşa’yı hep birlikte yöneteceğiz.

Bu güne kadar bir eğitimci olarak yaptıklarım bölgemize ve bölgemiz insanlarına verdiğim hizmet ve onlara yaklaşımım belediye başkanı olduğumda da yapacaklarımın teminatıdır.

Evet Bayrampaşalılara taahhütümüz vardır ve sözümüzde sözdür. Bayrampaşa’mız başta ulaşım olmak üzere,çevre temizliği, eğitim ve sağlık problemlerini halletmiş kentsel dönüşümü vatandaşı ile birlikte mütaahite değil vatandaşına kazandırarak  tamamlamış, sosyal projeler ile donatılmış, ibadethanelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve spor kluplerinin yanında olunmuş sorunları çözülmüş, İstanbul’un gözbebeği haline gelmiş, Bayrampaşalıların yönetimde söz sahibi olduğu daha modern,müreffeh,şeffaf ve gücünü halktan alan bir belediyeye sahip ilçe olacaktır.

Engelli vatandaşlarımızı  kazanmak ailesiyle başbaşa dört duvar arasına hapsederek haftada bir gün iki saatliğine rehabilitasyona göndermek değil tüm hafta bu vatandaşlarımız için kurulan sosyal yardımlaşma evlerinde  doktor psikolog ve eğitimci denetiminde el becerileri kazandırmak ve yaşam mucadelelerinde yanlarında olmak.

Hasan Mutlu kimdir?

1961 Karabük-Safranbolu doğumluyum. İlk ve 0rta öğrenimimi Fatih’te tamamladıktan sonra İstanbul Vefa lisesi ve 19 mayıs Üniversitesi Eğtim Fakültesinde Fizik-matematik bölümünden mezun oldum. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudum. Şu an eğitim işi ile uğraşıyorum. Sınav Dergisi Dershanelerinin Şube Kurucusu ve İstanbul temsilcisiyim. Evli üç çocuk babasıyım.                                                                                                                                     Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı görevinde bulundum, Bayrampaşa Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu Başkanıyım. Karabük Safranbolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Dernek yönetimindeyim. Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği TÖDER Yönetim Kurulu Üyesiyim. Bulgaristan Türkleri Tültür ve Hizmet Derneği üyesi, Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği üyesi, Trakyalı İş Adamları Derneği üyesi, Bayrampaşa Kartaltepe Spor Klubü üyesiyim.Bunların yanısıra birçok sivil toplum örgütünde aktif olarak çalışmaktayım.

 


Anahtar Kelimeler:

SAMSUNDAN GELEN BAYRAK VE TOPRAK GENÇ DOKTORLARA TESLİM EDİLDİ

DEVLETTE DEVAMLILIK ADİL BİR YÖNETİMLE SAĞLANIR

ENGELİLER HAFTASINDA SPOR VE ŞENLİK

BASKET TAKIMI’NDAN BAŞKAN DURSUN’A ZİYARET

ÜCRETSİZ HPV AŞI UYGULAMASI BAŞLIYOR

SULTANGAZİ BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİ BİREY VE AİLELERİ İÇİN EĞLENCELİ PİKNİK

ŞİŞLİ'DE 19 MAYIS GENÇLİK FESTİVALİ

SARIYER'DE KÖYLE BÖLGESİ'NİN ALTYAPI SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 19 MAYIS KOŞUSU YAPILDI

BAYRAMPAŞA'DA 6. BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI HAKAN BAŞ

FATİH BELEDİYE BAŞKANI TURAN’A TEBRİK ZİYARETİ

VİCDANLAR VE KAMUOYU RAHATLADI AMA!..

SÜNNET ŞÖLENİ

3 YILLIK TASARRUF PAKETİ

HEP BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

İMAMOĞLU’NDAN YÜKSEL’E TEBRİK ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ'NDE ANNELER GÜNÜ ŞENLİĞİ

ANNELER GÜNÜ BAYRAMPAŞA’DA KUTLANDI

KAĞITHANE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

FINDIKZADE ÇUKURBOSTAN PARKI'NDA SOKAK HAYVANLARINA SAĞLIK TARAMASI YAPILDI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

17.05.2024

  • İMSAK 03:50
  • GÜNEŞ 05:37
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 17:01
  • AKŞAM 20:24
  • YATSI 22:04
  • Cuma 23 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Pazar 22.5 ° / 13.8 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16