HALKIMIZ ERDOĞAN`I MUTLULUKLA KARŞILAYACAKTIR
Tarih: 28.03.2013 00:00

HALKIMIZ ERDOĞAN`I MUTLULUKLA KARŞILAYACAKTIR

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner`in makamında ağırlandı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner 28 Mart günü Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki`yi makamında ağırladı.

Aydıner Gazze ile ilgili " Gazze çok önemli bir şehirdir, ülkemizde 5000 yıllık bir kültürü olan bu şehirde Türkiye Cumhuriyeti olarak, tarihten önceki ve tarihten sonraki bağlarımızı göz önüne aldığımızda, Gazze hep acılar içinde kıvranmış, bir takım katliamlar görmüş, bu çerçeve içerisinde de bu günlere gelmiştir." dedi.

Gazze`nin özellikle Roma ile Bizanslar altında bir dönem yaşamış ve 635 yılında İstanbul tarafından fethedildiğini ve daha sonra bu kesimin İslami ve hukuk merkezi olduğunu Haçlılar tarafından da işgal edilerek yıkılıp yakılan bir şehir olduğunu dile getirdi.
 


Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Atilla Aydıner sözlerine, 16.yüzyılda kurulan Osmanlı İmparatorluğu tarafından Gazze`nin bu topraklara dahil edildiğini, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu altında kaldığı süre içinde şehrin toparlandığını ve İslam Kültür Merkezi olarak devam ettiğini belirtti. Daha sonra Gazze`nin 1.Dünya Savaşı`nda İngilizlere teslim olduğunu ve İngiliz Mandası altında Filistin adlı bir parça haline getirildiğini söyleyen Aydıner, 1967 yılında ise İsrail`in Altı Gün Savaşı`nda da tekrar ele geçirildiğini sözlerine ekledi. 1993`te Şehir yönetiminin Filistin Ulusal Yönetime geçtiğini ve 2007 yılında Hamas`ın seçimleri kazanması ile şehri El Fetih`ten teslim almasıyla beraber Gazze`nin artık İsrail tarafından abluka altında tutularak bugünlere geldiğini söyledi. Son olarak bilindiği üzere İsrail`in özellikle "Rotamız Filistin" Konvoyu`na yapılan saldırısı ile 9 şehit verdiğimizi de üzülerek hatırlattı.

Atilla Aydıner, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın dik duruşuyla " Önce özür dileyeceksiniz, ondan sonra tazminat ödeyeceksiniz ve Gazze`deki bütün ablukayı kaldıracaksınız." ifadesinden sonra Başbakanımız ile ABD Devlet Başkanı Barack Obama`nın bir araya geldiklerinde Erdoğan`ı telefon ile arayarak "Öncelikle Obama ile görüşeceğim" demesi ve  Obama ile görüştükten sonra da Netanyahu`nun bizzat tüm Dünya`ya ekranlarda da belirtilerek özürünü ifade ettiğini "Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Halkından ve Türkiye Milletinden Özür Diliyorum" demesi ile bu durumun günümüzde güzel bir konuma geldiğini belirtti. Özellikle Ak Parti iktidarının ve Ak Parti`nin Başbakanının verdiği dik duruş sayesinde bu şekilde hayırlı bir sonuca ulaştığımızı da sözlerine ekledi. Artık Ortadoğu`da suların durulacağını " Bundan sonra  dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik devam edecek." diyerek belirten Aydıner, bu sürecin Başbakan Erdoğan`ın belirttiği gibi tazminatların ödenerek devam edeceğini ve bu tazminatlar sonucunda da oradaki ablukanın da kaldırılacağını söyledi.

Aydıner, İsrailden gelen özürün hem Türkiye vatandaşı olarak hem de bir Belediye Başkanı olarak kendisini mutlu ettiğini söylerken, makamında ağırladığı Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki`nin de aralarında olmasının büyük anlam taşıdığını ve özellikle  Bayrampaşa halkı adına kendisine şükranlarını arz ettiğini dile getirdi. Sözlerine son olarak " Cenab-ı Hak, bir daha bu tür abluka, katliam, üzüntü ve ızdırapları, Filistin ile Gazze halkına göstermesin." diyerek son verdi.

Gazze Belediye Başkanı Refik Salim Mikki ise: "Herşeyden önce Gazze halkı ve kendi adıma İstanbulda bulunmaktan ve beni konuk ettiklerinden dolayı Sayın Başkan`a ve Bayrampaşa halkına teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim" dedi. Sözlerine "Filistin halkı Türkiye ile kenetlenmiş bir halk olarak Türk Hükümeti ve Türk halkının son zamanda göstermiş olduğu bu güzel durumdan dolayı şahsım adına hem Başbakanlığa hem de Türk halkına canı gönülden teşekkürlerimi sunmak isterim. Yaklaşık 3 yıl önce 9 Türk vatandaşının, Netanyahu`nun ve İsrailin güçleri tarafından Akdenizde uluslar arası sularda şehit edilmesi sonucu Türk kardeşlerimizin kanı bizim Filistin topraklarında ve Filistin kara sularında Filistin kanı ile birleşmiş durumda olmasından dolayı biz bunun şu anda gururunu taşımaktayız" şeklinde devam etti.



Bugünden sonra Ortadoğu`nun önemli bir sürece girdiğini belirten Gazze Belediye Başkanı, İsrailin bu özürden sonra kendisinin her dediğinin yapılmayacağını şu anda bundan sonra Ortadoğu`da gerçekten sözü ve eylemleriyle bir olan toplumun olduğunu ve bu toplumun başında da Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın bulunduğunu dile getirerek "Artık bundan sonra herkes herşeye Ortadoğu`da istediği şeyi yapamayacak çünkü buna dur diyebilen bir hükümet ile bu hükümetin başında dik durabilen bir Başbakan var" diyerek sözlerine devam etti. Bundan sonra İsrailin Gazze`ye istediği şeyleri yapamacağını, artık buna dur denmesi gerektiğini belirtti. Netenyahu`nun özür dilemesinin sadece Türkiye Dış Politikasının değil, aynı zamanda da Filistin Türk halkının hayat birliği için de büyük bir zafer olduğunu söyledi. Fakat bilindiği üzere İsrailin her zaman söz verip, sözlerini tutmadıklarına dikkat çeken Başkan, yaptıkları anlaşmalarda da daima muhalif ve aykırı bir şekilde hareket ettiklerini söyleyerek Gazze Belediye Başkanı olarak dileğinin, Başbakan`dan bundan sonraki süreci çok iyi bir şekilde değerlendirip, kendisinin İsrailden almış olduğu sözü iyi bir şekilde uygulamaya geçirilmesinin takipçisi olmasını dilediğini belirtti.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner`e tekrar tekrar ağırlanmasından dolayı teşekkürlerini ileten Gazze Belediye Başkanı, Aydıner`in Gazze`nin tarihi ile ilgili yaptığı konuşmada kendisinin de vakıf olmadığı bilgiler öğrendiğini, üzerine basarak ve vurgulayarak Türkiye ile Filistinin tek bir parça olarak düşünülmesi gerektiğini, "Türkiye ne ise Filistin de odur, Filistin ne ise Türkiye de odur kalplerimiz her zaman aynı atacaktır." diyerek belirtti. Filistinlilerin her daim Türk halkının gönlünde olacaklarını yakinen bildiğini de sözlerine eklemeyi ihmal etmedi.



Herşeyden önce kendi şehiri ile birşey belirtmek istediğini söyleyen Mikki, Belediyelerinin bir amblemi bulunduğunu ve bu amblemin içerisinde de Zümrüdü Anka kuşunun bulunduğunu, bu kuşun efsanevi bir kuş olduğunu, herhangi bir yıkımdan sonra zafer çığlıkları atarak kendi küllerinden tekrar doğarak yükselen bir kuş olduğunu söyledi. Ülkelerinin yıllarca İsrail ablukası altında kaldığını belirterek, yapılan katliamlarla kentlerinin ciddi anlamda hasar gördüğünü buna rağmen de Gazze halkı olarak ümitlerini kesmediklerini ve kesmeyeceklerini, bu yüzden de bu amblemi seçtiklerini dile getirdi.

Gazze Başkanı, Peygamber Efendimiz`in (s.a.v.) Hendek Savaşı sırasında çok zor şartlarda bulunup, hendek açarlarken önlerine bir kayanın çıktığını ve kimsenin gücü kayayı kırmaya yetmezken Peygamber Efendimiz`in (s.a.v) bir balyoz alarak kayayı parçaladığını ve bu hareketinden de cesaret aldıklarını söyleyerek bu geçirdikleri sancılı günlerin iyi günlerin habercisi olduklarını, sadece Gazze ablukasını değil, başkenti Kudüs olan Filistini özlediklerini ve bunu gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Gazze`nin bomba altındayken Türk halkından çok yardım gördüğünü, ilk gelen yardımlarında Türkiye`den olmasının kendi ülkeleri adına çok önemli olduğunu belirten Başkan
"Bu yardımlar bizim için bir can simidiydi.Ülke olarak birçok yara ve sıkıntılarımızı Türkiye`den gelen yardımlar sayesinde sardık.Türk halkına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Son olarak Bayrampaşa Belediye Başkanı`na ve basın mensuplarına teşekkülerini ileten Gazze Belediye Başkanı, Bayrampaşa Belediyesi`nin anı defterine birkaç not yazarak basın mensuplarının sorularını cevapladı.

İlk soru olarak "İsrail gazetesi Jerusalem Post, Ramallah`tan adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Filistin Yönetimi liderliğinin Türk hükümetinin Gazze`ye yapacağı ziyarete karşı olduğunun söylenmesine ne diyorsunuz? Bu konudaki görüşleriniz nelerdir?" sorusuna Refik Salim Mikki`den tam tersi bir cevap geldi ve bu haber yalanlandı. Mikki, "Filistin toprakları sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam aleminin topraklarıdır.Halkımız Erdoğan`ın gelmesini mutlulukla karşılayacaktır." dedi.

Refik Salim Mikki sözlerine Filistin konusunda destekçileri olduğunu söyleyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın ülkerine ziyareti olduğu taktirde, karşıt görüşlerin birbirlerine kenetlenip, birlik ve beraberliğin pekişeceğini ifade etti.

Diğer bir soru olarak; Gazze`nin şu andaki abluka durumu soruldu. Bu soruya cevap olarak Başkan, İsrailin yaptığı anlaşmalarına uymamasına ve menfaatçi olmasına rağmen verilen bu sözün yerine getirileceğine ve ambargonun hafifletildiğini söylerek Gazze olarak şu andaki dış ülkelerle ilişkilerinin kesikliğinin ilerleyen günlerde düzeleceğine de inandığını belirtti.



Şu anda Gazze`de olan festivalle ilgili olarak; bu festivalleri Gazze ve Filistin dışında uluslararası platforma taşımayı düşünür müsünüz? sorusuna ise;  Türkiye için turneye çıkacakları cevabını verdi.

Gazze şehiri olarak, 25 tane Belediye binaları olduğunu belirten Miki, bunlardan en büyüğünün Gazze Belediyesi olduğunu ve Gazze Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden yardım aldıklarını, yardımla kalmayıp, Coğrafi Bilgi Sistemi, Kentsel Dönüşüm ve Katı Atıkla ile ilgili de eğitimler aldıklarını belirtti.

İsrailin sözünü tutacak mı? sorusuna karşın Gazze Başkanı: " Ben Gazze Belediyesi Başkanı olmam dışında aynı zamanda da Filistin vatandaşıyım, bir Filistin vatandaşı hangi sıkıntıyı çekiyor ise bende aynı sıkıntıyı mahallemde, caddemde, bulunduğum ortamda çekmekteyim. İsrailin sözlerini tutmadığını sadece bir Belediye Başkanı olarak değil, Filistin vatandaşı olarak da söylüyorum. Ümit ediyorum ki İsrail bu sözünü tutar.Bu kolay bir konu değil, arada Türkiye var." diyerek sözlerine son verdi.



Haber-Kaynak: MELTEM ŞANLI

  






Anahtar Kelimeler:

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

BAYRAMPAŞA’DA BAŞKAN YARDIMCILARINA BAĞLI MÜDÜRLÜKLER

KAYMAKAM DR.SONER ŞENEL'DEN ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16