BELEDİYE  ?CHP?YE SALON VERMEYİZ? DEMİŞ
Tarih: 11.04.2016 00:00

BELEDİYE ?CHP?YE SALON VERMEYİZ? DEMİŞ

Basınla bir araya gelen CHP Bayrampaşa İlçe Teşkilatı bir skandalı da ortaya çıkardı.

Gündemi değerlendirmek ve Bayrampaşa Belediyesi Faaliyet Raporu hakkında CHP Bayrampaşa İlçe Teşkilatı, meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında; AK Partinin tüm toplantılarını yapmasına ve iktidara yakın grupların belediye salonlarını kullanmasına rağmen “CHP’ye salon veremeyiz” diyerek babalarının malı gibi kullandıkları  salonları CHP Bayrampaşa ilçe teşkilatına vermedikleri ortaya çıktı.

Basın toplantısına İlçe Başkanı Hasan Mutlu, İl Başkan Yardımcıları Muharrem Çatalkaya, Mehmet Arslan, Meclis Grup Başkanı İbrahim Kahraman, Grup Sözcüsü Abdülfettah Dindar, Meclis Üyeleri; Halil Yerli, Yusuf Aygün, Cüneyt Darılmaz, Şenol Çelik, Naif Cikse, Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Metin, Mersin Balkan, Bekir Önder, Murat Yeşil ve bölgenin yerel gazeteleri katıldı.

ALGI VE KORKU İMPARATORLUĞU

Açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Hasan Mutlu, Belediye Meclisi’nin Bayrampaşa’nın Bayrampaşalıların hizmet vereceği yer olduğunu belirtti. Mutlu, meclisin perşembe günkü birleşiminde gerel siyasete girildiğini, bu vesileyle genel başkanlarına söz söylendiğini belirterek konuşmasına şöyle devam etti. “Belediye meclisinde genel siyaset yaparak ya da buna benzer bir takım siyasi partilere saldırmak doğru değildir. Meclisin faaliyet raporu öncesinde perşembe günkü oturumda bir meclis üyesi arkadaşımız Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, özellikle son günlerde kendilerine verilen talimat neticesinde bir beyanat okudu. Sizlerde biliyorsunuz bahsi geçen söz bizler tarafından değil, daha önce AK Partili bir bakan tarafından siyasi literatüre yerleştirilmiştir. Bakan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın önüne yatarım demişti. O gün ses çıkarmayanlar bu gün bizim genel başkanımıza farklı boyutlarda saldırıya geçtiler. Türkçede ‘önüne yatmak’ kelimesi argo bir anlam taşımaz. Beyninizi o doğrultuda dürtüler içinde tutuyorsanız o zaman bir çok kelimenin her birinin anlamında argo kelime üretebilirsiniz. Önüne yatmak kelimesi her imkanımı onun için kullanırım anlamındadır. Genel başkanımız bu sözü bu kadar taciz olayları yaşanırken sis kimi koruyorsunuz anlamında söylemiştir. Bu olay bir algı, korku imparatorluğu yaratmaktır. Bu algı imparatorluğu ile bir şeyleri saklamaya çalışmaktadırlar. Halkımıza güveniyoruz hepsinden haberdar, gereğini yapacağına inanıyoruz.

BAYRAMPAŞA FAKİRLEŞMİŞ

Bayrampaşa’mıza geldiğimizde, faaliyet raporunu dinlediğinizde göreceksiniz ki, hizmet yapmaya çalışıyorlar. Şu an 10 bin aileye yardım yapıyorlar. 10 bin aileyi 4 ile çarparsanız 40 bin nüfus eder. 300 bin nüfuslu Bayrampaşa’da 6/1 aileye yardım yapılıyor. Bayrampaşa bu kadar fakirleşti mi? Daha 2 dönem öncesi 2 bin aileye yardım yapılıyordu. O günlerde bu sayının düşeceği söyleniyordu. Bayrampaşa o süreçten bu güne zenginleşmesi gerekirken fakirleşmiştir.

BELEDİYE PARTİZANCA ÇALIŞIYOR

Bayrampaşa Belediyesi partizanca davranıyor. CHP olarak Bayrampaşa’da yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili ücretli veya ücretsiz salon tahsisi istediğimiz zaman ‘Biz CHP’ye asla yer vermeyiz’ dediler.  Yazılı beyanımıza iki aya yakın zaman oldu cevap vermediler. Bize yer vermediği gibi cevap bile vermeyen belediye, AK Parti danışma meclislerine salonları veriyor. Bir belediye partizanca davranış içinde bulunamaz. Belediye; farklı görüşte özellikle CHP görüşünde olan çalışanlar üzerinde büyük baskı oluşturmaktadır.

BAYRAMPAŞA’YI BİTİRME POLİTİKASI

Baktığımız zaman Bayrampaşa’ya değer verecek hiçbir yatırım yoktur. Bayrampaşa’ya otel, AVM gibi yapıları hizmet olarak göstermektedirler. Bu otel, AVM yapıları hizmet değil, Bayrampaşa’yı bitirme politikasıdır.

Bayrampaşa’da bir diğer konuda kentsel dönüşümdür. Kentsel dönüşüm olayı bir mizansel haline dönüştü. Vatan Mahallesi için afet bölgesi, kentsel dönüşüm alanı dediler. Bayrampaşa’da Vatan Mahallesi değil Kocatepe mahallesini afet bölgesi ilan etmeniz lazım. Kocatepe Mahallesi dolgu noktasıdır. Bu gün ise Vatan Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kalkıyor, söyleniyor. Şimdi de cezaevi alanı kentsel dönüşüm yapılacak, deniyor. Cezaevi alanı bir kültür merkezi olsun, üniversite olsun, sosyal donatılar olsun dedik. O dönemdeki  AK Parti belediye başkanı olan şahıs burayı üniversite yapacağını açıklamıştı. Hatta adını koyup, basın açıklaması yaptılar cezaevi içinde. Ne oldu da şimdi burası konut alnına dönüştü. Önce depo alanı denildi, şimdi cezaevi alanı etrafı ranta dönüştürülmeye çalışılıyor.

VATANDAŞ TEK TEK SİNDİRİLİYOR

Vatandaşı sindirerek İsmetpaşa Mahallesi’nin bir bölümü olmadı, Murat Mahallesi’nin bir bölümü, olmadı. Altıntepsi Mahallesi’nin bir bölümü bir şekilde bu rantın içine sokulacak. Bu konuda vatandaşın hiçbir bilgisi yok. Bize bile bilgi vermiyorlar. Sadece bilgi verilen burası kentsel dönüşüm olacağı. Kentsel dönüşüm nasıl ki, açılım politikasında nasıl Kandil’i ve İmralı’yı muhatap alıp, Kürt halkını hiçe saymışlarsa, kentsel dönüşümde de buradaki insanları hiçe sayıp müttehitlerle ya da rant sahipleriyle masaya oturuyorlar. Vatandaşı tek tek çağırarak sindirmeye çalışıyorlar. Böyle bir kentsel dönüşüm olmaz.  Kentsel dönüşüme karşı değiliz, Bayrampaşa’nın kentsel dönüşüme ihtiyacı vardır. Ama kentsel dönüşümün odağında halk vardır, insan vardır.

Bu konuda teşkilatımız ve meclis grubumuzla birlikte çalışmalarımız bir bütün halinde devam ediyor” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Muharrem Çatalkaya gündeme dahil gelişmeleri anlattı.

Bayrampaşa Belediye Meclisi grup Başkanı İbrahim Kahraman’da meclis grubunun ilçe teşkilatıyla uyumlu çalıştıklarını söyledi.  

 

Raporla ilgili söz alan meclis grup sözcüsü Abdulfettah Dindar ise Bayrampaşa Belediyesi’nin toplamda 147 Milyon borcu olduğunu belirtti. Tek tek bilgi veren Dindar, geçen yıl ki, bütçede kendi tahmini önerilerinin bu yıl gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

(Raporla ilgili meclis konuşmaları ve basın toplantısındaki konuşma metnini rapor özel haberimizde ayrıntısı ile göreceksiniz.)

Yapılan açıklamaların ardından basın toplantısı aile fotoğrafı ile son buldu.


Anahtar Kelimeler:

VİCDANINIZ VİCDANIMIZDIR

BAŞKAN MUTLU SEMT PAZARINDA

BAYRAMPAŞA'DAKİ PARKLARDA BAHAR TEMİZLİĞİ VE BAKIM ÇALIŞMASI YAPILIYOR

DİŞ AĞRISI NASIL GEÇER?

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ, GENÇLERİ BESYO VE PMYO SINAVLARINA HAZIRLIYOR

“BENDE İSTERİM HA…”

BİLİM TEKNİK SOHBETLERİ FATİH KAFALI’YI AĞIRLADI

İNTİHAR GİRİŞİMİ BAŞARISIZ SONUÇLANDI

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YÜKSEL MANSUR KILIÇ ZİYARETİ

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDEN GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

BAŞKAN ABDURRAHMAN DURSUN GENÇLERLE BİR ARADA

BELEDİYEYE ZİYARETLER DEVAM EDİYOR

ESENLER SEMALARI TÜRK BAYRAKLI UÇURTMALARLA RENKLENDİ

İBB’DEN CUMHURİYET İÇME ARITMA SUYU TESİSİ PROJE TEMELİ

SULTANGAZİ BELEDİYESİNDEN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YEMEK

GENÇLER BESYO VE PMYO SINAVINA HAZIRLANIYOR

İBB İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ZİYARET

SABAH SAATLERİNDE YÜRÜYÜŞ YAPMAK DEPRESYONU ÖNLÜYOR

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNDE YOĞUN MESAİ

SARAYBOSNA BAŞKANINDAN BAYRAMPAŞA BELEDİYESİNE ZİYARET

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

29.04.2024

  • İMSAK 04:20
  • GÜNEŞ 05:58
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:05
  • YATSI 21:37
  • Pazartesi 17.1 ° / 12.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 16.1 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 34 28 1 5 58 89
3.Trabzonspor 34 18 12 4 15 58
4.İstanbul Başakşehir 34 15 12 7 7 52
5.Beşiktaş 34 15 13 6 5 51
6.Kasımpaşa 34 14 13 7 -3 49
7.Rizespor 34 14 13 7 -6 49
8.Alanyaspor 34 12 10 12 3 48
9.Sivasspor 34 12 10 12 -4 48
10.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Kayserispor 34 11 13 10 -9 40
13.Samsunspor 34 10 15 9 -7 39
14.Ankaragücü 34 8 12 14 -3 38
15.Konyaspor 34 8 14 12 -14 36
16.Gazişehir Gaziantep 34 9 18 7 -15 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 34 7 15 12 -10 33
19.Pendikspor 34 7 18 9 -32 30
20.İstanbulspor 34 4 23 7 -41 16