GELİRLERİ,  BORCUNU KARŞILAMAYACAK
Tarih: 07.05.2015 00:00

GELİRLERİ, BORCUNU KARŞILAMAYACAK

CHP grup sözcüsü Abdül Fettah Dindar konuşmasında tasarruf edilmezse gelirimiz borcumuzu karşılamayacağını söyledi.

ATİLA AYDINER İLERİ BELEDİYECİLİK HİZMETİ VERİYORUZ

Faaliyet raporu üzerinde Belediye Başkanı Atila Aydıner’in konuşmasında 2014 yılı içinde yaptıklarını anlattı.

“Yaşadığımız çağın baş döndürücü hızda kendini sürekli yenilemesi ve kurumlarında buna ayak uydurmaları zorunluluğu ortaya çıkmıştır” diye Aydıner; “Değişime ayak uydurarak geleceğimizi inşa etmek ve çizdiğimiz projelerinde halkımıza tek tek sunmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa ileri belediyecilik başlığı altında çok sayıda önemli projelerimizi hayata geçirdik. Sizlerin desteği ile yarım kalan ve devam edecek olan hizmetlerimizi hep beraber tamamlayacağız ve böylece Bayrampaşa’mıza rahat bir nefes aldırmış olacağız” dedi.

Atila Aydıner şöyle devam etti; “Cevatpaşa Mahallesi’nde yeni açmış olduğumuz Bilgi Merkezi’miz büyük rağbet görüyor. Şuanda 600’ün üzerinde öğrenci kaydı diğer Bilgi Merkezleri’nin önüne geçebilecek konuma gelmiş bulunmaktadır. Ayrıca orada bulunan Cevatpaşa Spor Kulübü’ne yeni bir mekan yaptık yeni bir saha verdik.

Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi’mizin hemen yanında bulunan 26 dönümlük araziye iki tane 24’er derslik meslek lisesi yapılıyor. Lisenin yanındaki bina sportif aktivitelerin okul öğrencileri tarafından kullanılacak.

70x105 Bayrampaşa’ya ve amatör spor kulüplerimize kazandırmış olduğumuz sahamızın zeminine başlıyorlar bir iki ay içerisinde de onlar bize teslim edecek ve Bayrampaşa Belediyesi olarak da İBB ile yapacağımız bir protokolle buranın tüm işletmesini biz üstlenmiş olacağız.

Adapark’ın içerisinde bir bağışçıya yaptırdığımız 360 tane öğrenci alabileceğimiz otistik ve down sendromlu okulumuzda da sona geldik. Adapark’ın içerisinde üç katlı otoparkımız 526 araçlı bitti Kartaltepe lunapark arazisine güzel bir cami ve bir de meydan yapıyoruz.

Yıldırım Halk Pazarı diye bir yer vardı buranın tapusu tamamen Bayrampaşa belediyesine geçecek. Orada olan karakol için yeni bir bina vererek bir proje ve plan gerçekleştireceğiz.

Oğuzhan İlköğretim Okulu bildiğiniz gibi sona geldi. Altı otoparklı bir okul oldu.

Semih Erdem Spor Kompleksi’nin hemen yanında şahıs arazisi yani yeşil alan olan bir arazi vardı onu da kamulaştırdık.

50.Yıl Caddesi’nde ilk özel hastane kazandırdık.

50. Yıl Caddesi üzerinde bulunan Recep Tayip Erdoğan Parkı’nın önünde bulunan arazinin tamamını yine aynı şekilde projelendiriyoruz orayı otopark yapacağız.

Tuna Spor Kompleksi’nin 4 katlı otoparkın projesi bitti üstüne halı saha tekrar yapılacak sol tarafa da yüzme havuzu projesi başladı. Küçük bir boşluk var oraya da küçük çocuklar için bir yüzme havuzu yapılacak.

İsmet Paşa Caddesi üzerindeki sosyal tesisimizin aynı şekilde ön tarafını halkımızın isteği üzerine biraz genişlettik soğuktan korunmak hem de rahatça orada çayını kahvesini yudumlamak üzere orayı genişlettik.

Yunus Emre Cami’sinin yanındaki Altıntepsi’de yine kültür ve bilgi merkezimizi açtık.

Yenidoğan Mahallesi Ulus sokağa bir park yapıyoruz. Altı komple otopark oluyor hemen onun yanında da halkın ihtiyacı olan mescit yapılıyor.

Terazi dereden hançerlere ait olan binanın özel sektör tarafından hastane yapılıyor.

Maltepe’den Eyüp istikametine giderken yolda bir yeşil alanımız vardı orayı yapıyoruz.

Merkez parkı yeniliyoruz projesi bitti şuanda tuvaletleri oradan kaldırıyoruz yeni modern bir tuvalet yaptırıyoruz.

Belediyemizin önünde bulunan Atatürk Parkının altına otoparkı yapıyoruz.

Bir tane tam donanımlı ambulans alıyoruz

Balkanlar’da Ramazan projemiz devam edecek.

Vatan Mahallemizdeki kentsel dönüşüm projemiz şuanda devam ediyor. Aynı şekilde Bakanlıkla birlikte bunu yürütüyoruz.

Aile ve sosyal politikalar bakanlığımıza ait Bayrampaşa şubesinin resmi açılışını yapmadık ama şuanda çalışıyor. Halkımızın hizmetinde buranın tüm donanımını Bayrampaşa Belediyesi olarak biz yaptık. İsmetpaşa ve Tuna Caddesi’ne yeni 45 adet aydınlatma direği koyduk çokta görsel bir görüntü oldu. Ayrıca toplamda 16 parkımıza da kamera sistemi kurarak parkımızın güvenliğini de inşallah gerçekleştiriyoruz.

Bilim merkezimiz Tübitak bilim ödülünü aldı.”

BELEDİYE GELİRLERİ, BORCUNU KARŞILAMAYACAK

Bayrampaşa Belediye Meclisi CHP grup sözcüsü Abdül Fettah Dindar konuşmasında tasarruf edilmezse gelirimiz borcumuzu karşılamayacağını söyledi.

Belediyemizin 31 12 2014 tarihi itibariyle kişi, kurum ve kuruluşlara ödenmesi gereken borç 73.839.536, kamu kuruluşlarına olan vadesi geçmiş, ertelenmiş veya taksitlenmiş borç 13.458.127 toplamda 01 01 2015 tarihi itibariyle 87.267.000 lira borcu olduğunu belirten Abdül Fettah Dindar tasarruf yapılmazsa belediye gelirlerinin, borcunu karşılamayacağını söyledi.

Abdül Fettah Dindar konuşmasına şöyle devam etti. “Belediyemizin 2014 yılı giderleri 142 milyon 691 bin 988 TL 49 kuruş, gelirleri ise 117 milyon 239 bin 819 TL 49 kuruştur. 2014 yılı gelirlerinin ve giderlerinin arasındaki finansman açığı 25 milyon 452 bin 169 TL’dir. 2013’e göre 2014 yılındaki giderlerimizde 22 milyon 110 bin 403 TL’lik bir artış olmuştur. 2014 yılı içerisinde Bayrampaşa Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yatırımlarımızın miktarı 11 milyon 530 bin 877 TL 69 kuruştur.. Giderlerimizin %8.08’dir. Bu rakamlar şunu gösteriyor halk arasında bir söylem vardır günü kurtarmak biz belediye olarak ancak günü kurtarmışız. Bu borçta 2014 yılı gelirlerimizin % 74,5’ne tekabül etmektedir.

Belediyemizin 2013 yılında Mal ve Hizmet Alım giderleri 62 milyon 317 bin 795 TL 26 kuruş iken bu rakam 2014 yılında 100 milyon 338 bin 657 TL 58 kuruşa yükselmiştir. Yani 2013’e göre 2014 yılında belediyemizin yaptığı Mal ve Hizmet Alım giderlerinde 48 milyon 20 bin 862 TL 32 kuruşluk bir artış yaşanmış. Bu 2014 yılında yapılan Mal ve Hizmet Alım giderleri de toplam giderlerimizin % 70,32’sine tekabül ediyor.

Bugünden itibaren gerekli tedbirlerimizi almazsak belediyemiz 2-3 yıl sonra 1 yıllık toplam gelirimiz kadar bir borç yükünün altına girmiş olur. Onun için bizim tasarruf önerilerimizin başında Mal ve Hizmet Alım giderleri geliyor. Bunun yanı sıra elimizdeki belgelere bakıldığında bazı ihalelerde en düşük teklifler yerine yüksek teklifler kabul edilerek belediyemiz zarara uğratılmıştır. İhaleler konusunda da bundan sonra daha titiz davranılmasını öneriyoruz.
Şu da unutulmamalıdır ki 2012 yılında 2 adet benzin istasyonumuzu borcumuzun bir kısmı için kullanmıştık. Önerilerimize gelince eleştirmek kolay alternatif sunmak zor. Toplam 105 kiracımız var gayrimenkullerimiz var bunlara sahip çıkalım elden çıkarmayalım. Ben kendimi Bayrampaşa’nın hizmetine adamış bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Bunların içinde muhtarlıklarımız var, esnaf odalarımız var, taksi duraklarımız var bazı yerleri kar amacıyla kiralamış olan şirketlerimiz var bu şirketlerimizin de kira süresi dolduktan sonra kiraya verilmesini Bayrampaşa halkına daha yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca çalışan toplam personel sayımızın 382 olduğunu biliyoruz. Belediyemizin yapmış olduğu birçok etkinlikler var. Spor kulüplerimizle sivil toplum örgütlerimizle derneklerimizle birlikte yaparsak, yönetici arkadaşların öğrencilerin özgüvenlerini sağlamış oluruz. Belediyemizde önemli miktarda tasarruf sağlamış olur.

Ulaşım müdürlüğümüzün araç kiralamalarında yakıtsız kiralama yoluna gitmemizi önermiştim, gene öneriyorum. Araçların fazla olması, örneğin bir çekici yerine dört çekici olması, 3 tane otobüsümüz var, 12 tane makam aracımız var. Ulaşım müdürlüğümüz 29 araç ile 86 personel ile yıllık olarak 42.135.647 lira gider olmuş. Bu üç yıllık bir sözleşmedir. Kiralama şartları piyasa üzerinin çok üstündedir. Benzinsiz kiralama usulüne gidersek büyük bir tasarruf etmiş oluruz.

Emlak ve istimlak müdürlüğümüzün kiralarını ödemeyen veya ödeyemeyen kiracılarımızın 12’si hakkında yasal takip işlemi başlatılırken örnek olarak kira miktarı 7 ay ay gibi bir zaman kirasını ödemeyen ve miktarı yüksek olmasına rağmen yasal işlem yapılmamıştır.

Organizasyonlarda, gazete basımında ve hizmet alımlarında olduğundan fazla miktarla ihale yapılmış. İhalelerde doğrudan temin yoluna gidilmiş. Baygemden verim alamıyoruz. İsmek’in yaptığı işlerin hemen hemen aynısını yapıyor. Benim önerim oranın İBB’ye devredilip bir gelire sahip oluruz.

Bizim Bayrampaşa Belediyesi olarak bu gelirlerle bu giderlerle kalıcı olmamız imkansız gibi geliyor yol tasarruftan geçiyor.”

BAŞKAN AYDINER: DİNDAR’A TEŞEKKÜR ETTİ 
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Dindar’ın faaliyet raporu ilgili olumlu ve yapıcı eleştirilerine cevap vermek için ikinci kez kürsüye çıktı. Başkan Aydıner şöyle konuştu;
“Muhalefetin eleştirileri hem yapıcı hem de ikaz edicidir. Ben yapıcı ve olumlu aynı zamanda önerilerinden dolayı Sayın Dindar’a teşekkür ediyorum. Bizim bundan sonraki stratejik planlarımızda yapacağımız her türlü çalışmalarda kendileinin de ifade etmiş oldukları bu bilgiler doğrultusunda inşallah gereğini yapma gayreti içerisinde olacağız. Bir kez bunu hepinizin önünde ifade ediyorum. Burada kul hakkı var ve bizimde kul hakkına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü 270 bin kişinin kul hakkı ve bunun vebali zordur. Onun için bütçemizi kullanırken çok dikkat etmemiz gerekir çok kıymetli muhalefet temsilcilerimizin bu yapıcı eleştirilerini ve önerilerini mutlaka masaya yatırmamız gerekir.”

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Dindar’ın faaliyet raporu ilgili olumlu ve yapıcı eleştirilerine cevap vermek için ikinci kez kürsüye çıktı. Başkan Aydıner şöyle konuştu;“Muhalefetin eleştirileri hem yapıcı hem de ikaz edicidir. Ben yapıcı ve olumlu aynı zamanda önerilerinden dolayı Sayın Dindar’a teşekkür ediyorum. Bizim bundan sonraki stratejik planlarımızda yapacağımız her türlü çalışmalarda kendileinin de ifade etmiş oldukları bu bilgiler doğrultusunda inşallah gereğini yapma gayreti içerisinde olacağız. Bir kez bunu hepinizin önünde ifade ediyorum. Burada kul hakkı var ve bizimde kul hakkına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü 270 bin kişinin kul hakkı ve bunun vebali zordur. Onun için bütçemizi kullanırken çok dikkat etmemiz gerekir çok kıymetli muhalefet temsilcilerimizin bu yapıcı eleştirilerini ve önerilerini mutlaka masaya yatırmamız gerekir.”

 

ABDULFETTAH DİNDAR’IN RAKAMLARI

Ulaşım Müdürlüğü;

Araç Kiralamalar;

12 Adet Binek (1600-2000 cc)

Aylık Yakıt+KDV 5900 TL x12 : 70.800 TL

Yakıt ve bakım 1.500 TL x 12 18.000 TL

Piyasada yakıtsız 2.000 TL x 12 24.000 TL

Fark 2.400x12 : 28.800 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 28.800 TLx36: 1.036.800 TL

 

22 Adet Binek (1.300-1.600 cc)

Aylık Yakıt+KDV 4.484 TL x22 : 98.648 TL

Yakıt ve bakım 1.484 TL x 22 32.648 TL

Piyasada yakıtsız 1.500 TL x 22: 33.000 TL

Fark 1.500x22 : 33.000 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 33.000 TLx36: 1.188.000 TL

3 Adet 50+2 kişilik Otobüs

Aylık Yakıt+KDV 32.450 TL x3 : 97.350 TL

Yakıt ve bakım 5.000 TL x 3: 15.000 TL

Piyasada yakıtsız 10.800 TL x 3: 32.400 TL

Fark 16.650x3 : 49.950 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 49.950 TLx36: 1.798.200 TL

 

7 Adet 31+2 kişilik Otobüs

Aylık Yakıt+KDV 18.290 TL x7 : 128.030 TL

Yakıt ve bakım 4.000 TL x 7: 28.000 TL

Piyasada yakıtsız şöför dahil 10.000 TL x 7: 70.000 TL

Fark 6.400x7 : 44.800 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 44.800 TLx36: 1.612.800 TL

 

7 Adet 27+1 kişilik Otobüs

Aylık Yakıt+KDV 15.930 TL x7 : 111.510 TL

Yakıt ve bakım 4.000 TL x 7: 28.000 TL

Piyasada yakıtsız şöför dahil 10.000 TL x 7: 70.000 TL

Fark 4.400x7 : 30.800 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 30.800 TLx36: 1.108.800 TL

 

6 Adet 16+1 kişilik Minibüs

Aylık Yakıt+KDV 11.623 TL x6 : 69.738 TL

Yakıt ve bakım 2.000 TL x 6: 12.000 TL

Piyasada yakıtsız şöför dahil 5.500 TL x 6: 33.000 TL

Fark 6.000 : 36.000 TL Aylık Tasarruf

Üç yıllık tasarruf 36.000 TLx36: 1.296.000 TL

Kültür Müdürlüğü; Toplam 1.004.180 TL

(Doğrudan temin ihalesiyle 4 adet ihale 53.100, 4 adet ihale 54.280, 2 adet ihale 55.460)

Muratpaşa 5. Bir yerde temel atma töreni; 53,100 TL

Altıntepsi semt konağı açılış töreni; 53.100 TL

Kartaltepe sabit pazar açılış töreni; 53.100

Mevlanayı anma şebi-i Aruz töreni; 55.460

(Mevlana anma etkinliği 20 semazen sanatçı sunucu 15.000TL)

 

2014 yılında 70.000 adet gazete bastırmışız. Toplam 114.460 TL.

20.000 gazete basım bedeli 9.000 TL + Tasarım için elemanlarımız var.

Üç yıllık tasarruf 82.960 TLx3: 248.880 TL


Anahtar Kelimeler:

ESENLER'DE BAHARIN İLK PİKNİĞİ ANNELERE

AVCILAR'DA MAHALLE HİZMET SEFERBERLİĞİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

ANNELER GÜNÜ BEYOĞLU'NDA BİRLİKTE KUTLANACAK

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI SİNEM DEDETAŞ ULUSLARARASI HALİÇ KÜREK YARIŞLARI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

IRAK ASILLI 17 YAŞINDAKİ ÖĞRENCİ OKUL MÜDÜRÜNÜ ÖLDÜRDÜ: ÖĞRETMENLER YARIN İLK DERSE GİRMEYECEK

YAZLIK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

EL EMEĞİ, KAZANCA DÖNÜŞÜYOR

TÜRK KIZILAY BAYRAMPAŞA'DAN HASAN MUTLU'YA ZİYARET

ÜMRANİYE’YE 3 ALTIN MADALYA BİRDEN: AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL, 19 MAYIS'I GENÇLERLE PLANLADI

ŞİLE’DE DOĞA MERAKLILARI 10. ŞAKAYIK ŞENLİĞİ’NDE BULUŞTU

FATURALARA YENİ DÖNEM GELİYOR

ÖZEL İNSANLARDAN, ÖZEL ÇALIŞMALAR SERGİLENDİ

BAYRAMPAŞA VAKFI’NDAN HASAN MUTLU’YA ZİYARET

BAYRAMPAŞA YEŞİLAY’DAN MUTLU’YA ZİYARET

SAPIK SUCU, HAKİM KARŞISINDA

İMAMOĞLU’DAN BAŞKAN BAHÇETEPE’YE TEBRİK ZİYARETİ

İSMETPAŞA MUHTARI VE AZALARIN’DAN MUTLU’YA ZİYARET

RUMELİ TÜRKLERİ DERNEĞİNDE BAYRAK DEĞİŞİMİ

PAŞA’LI MEHMET AKİF’TEN BÜYÜK BAŞARI

Video Galeri 1

30 AĞUSTOS
Bayrampaşa Gündem Gazetesi Ordulular Derneğine Plaket taktimi
MİLLET PARTİSİ 11. OLAĞAN KURULTAYI
Evde Kal
DENİZLİ
KORONA
Tüm videolar...

Foto Galeri

SINAV NAYRAMPAŞA
MOZAİK FOLKLOR
KÜLÜPLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
BAYRAMPAŞA´DA KASTAMONU RÜZGARI
MHP BAYRAMPAŞA´YA KADINLAR
BAYRAK

İstanbul

10.05.2024

  • İMSAK 04:00
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 13:06
  • İKİNDİ 16:59
  • AKŞAM 20:17
  • YATSI 21:53
  • Cuma 17.8 ° / 13.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 13.8 ° / 11.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 20 ° / 11.9 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16